Οι τροφές που θα σου χαρίσουν χρυσαφένιο μαύρισμα!

Ο Ιούλιος ήρθε, οι πρώτες βουτιές έγιναν και εσύ αυτή τη στιγμή αναρωτιέσαι γιατί ακόμη δεν έχεις μαυρίσει. Η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι αυτό δε φημιζόμαστε για την υπομονή μας. Σκέψου το! Περνάς πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, για να αποκτήσεις το golden tan που σημαίνει καλοκαίρι. Μήπως, όμως, η λύση βρίσκεται στη διατροφή σου; Υπάρχουν μερικές τροφές που σε βοηθούν να μαυρίσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Αρκεί απλά να τις προσθέσεις στο μενού σου! Σήμερα, η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc., Γεωργία Καπώλη, έχει συγκεντρώσει τους διατροφικούς σου σύμμαχους.

 

 

Από τον καρκίνο του δέρματος έως την πρόωρη γήρανση, ο ήλιος έχει γίνει «εχθρός» που πρέπει πάντα να προστατευόμαστε από εκείνον. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς αγαπούν την εμφάνιση με ένα τέλειο, χρυσό καλοκαιρινό μαύρισμα. Πώς, όμως, μπορούμε να το επιτύχουμε με ασφάλεια και χωρίς να θέτουμε το δέρμα μας σε κίνδυνο;

Η προσθήκη ορισμένων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το δέρμα μας να αποκτήσει λάμψη και να κάνει πιο εύκολο το μαύρισμα. Μια πρόσφατη μελέτη, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν ένα φυσικό μαύρισμα (χωρίς λαδάκια μαυρίσματος, αλλά με αντηλιακό) προέκυψε με τη βοήθεια του ήλιου αλλά και μιας διατροφής πλούσια σε ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα.

 

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν τα υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών σε σύγκριση με όλα τα άλλα λαχανικά, το θρεπτικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για αυτό το φυσικό αποτέλεσμα μαυρίσματος. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να κάνει την καρδιά σας να χτυπά, οι γλυκοπατάτες είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη Β6 και κάλιο, τα οποία είναι σημαντικά για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς.

 

Καρότα

Τα καρότα ήταν ανέκαθεν γνωστό ότι βοηθούν στην αλλαγή του χρώματος του δέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υψηλά επίπεδα καροτενοειδών τους, μπορούν να μας δώσουν την τέλεια, ηλιόλουστη λάμψη που όλοι αναζητούν. Έχουν, επίσης, μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βελτιώσει την όραση και να προστατεύσει το δέρμα μας από βλάβες, από τον ήλιο. Μόνο ένα μεσαίο καρότο μας παρέχει 200% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης Α, καθιστώντας τα καρότα ιδανικά για εμάς και το δέρμα μας!

 

Κale

Πιθανότατα έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές ότι το λάχανο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά χόρτα εκεί έξω και ότι έχει πολλά οφέλη για ολόκληρο το σώμα μας. Ναι, για να το έχουμε στη λίστα μας το Kale έχει επίσης υψηλά επίπεδα καροτενοειδών που ενισχύουν τον τόνο του δέρματος. Έτσι, σαν να μην υπήρχαν ήδη ένα εκατομμύριο λόγοι για να προσθέσετε λάχανο στη διατροφή σας, σας δίνουμε έναν ακόμη λόγο για να το εντάξετε στο διαιτολόγιο σας.

 

Πεπόνι

Καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ, αισθανόμαστε μεγαλύτερη ανάγκη να καταναλώνουμε τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Εάν δεν είστε λάτρεις του νερού, μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση των φρούτων που περιέχουν πολύ νερό. Το πεπόνι, ειδικότερα, μπορεί να σας βοηθήσει τους καλοκαιρινούς μήνες με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ηλεκτρολύτες. Το πεπόνι είναι περίπου 90% νερό αλλά και καροτενοειδή που όπως έχουν αναφέρει ήδη βοηθούν πολύ στο μαύρισμα. Έτσι, για να αποφύγουμε την αφυδάτωση, το κοκκίνισμα από το ήλιο και τα εγκαύματα του δέρματος, καλό είναι να βρίσκεται στη διατροφή μας. Εξάλλου, πρόκειται για φρούτο εποχής. Επομένως, ένα από τα σνακ της ημέρας μπορεί να είναι και το γευστικό αυτό φρούτο σε συνδυασμό ενδεχομένως με ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

 

Μπρόκολο

Τα εσπεριδοειδή δεν είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να πάρετε την ημερήσια δόση βιταμίνης C. Γνωρίζατε ότι ένα φλιτζάνι μπρόκολο έχει περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας βιταμίνης C από ένα ολόκληρο λεμόνι; Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου που βοηθά τον οργανισμό να θεραπεύει γρήγορα τις πληγές. Έτσι, ο συνδυασμός καροτενοειδών και βιταμίνης C στο μπρόκολο μπορεί να βελτιώσει το χρώμα και τη λειτουργία του δέρματος σας, καθιστώντας αυτό το λαχανικό έναν άλλο τρόπο για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα.

 

Κολοκύθα

Μαζί με τα καροτενοειδή που ενισχύουν το δέρμα και παρατείνουν το μαύρισμα σου, σε αυτό το λαχανικό, υπάρχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πέψη και στο να χορταίνουμε περισσότερο. Αυτό καθιστά τις κολοκύθες ένα μεγάλο εργαλείο απώλειας βάρους αλλά και διατήρησης του μαυρίσματος.

 

Ντομάτα

Last but not Least, η δική μας αγαπημένη τροφή: οι ντομάτες. Περιέχουν λυκοπένιο, παρόμοιο συστατικό με εκείνο που βρίσκεται στα καρότα και το σπανάκι, το οποίο αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και βοηθούν να αποκτήσετε αυτή τη χρυσή λάμψη, χαρίζοντας πραγματικά ένα όμορφο μαύρισμα. Είναι και πολύ καλοκαιρινές.

Read More

And More