Ώρα για αποτοξίνωση: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν

Μπορεί το Πάσχα και η Μεγάλη εβδομάδα να αποτελούν παρελθόν, όμως, τα κιλά που ίσως πήρες μετά τις πασχαλινές ατασθαλίες, είναι εδώ. Λίγο το τσουρέκι που φέτος ήταν αρκετά μαστιχωτό, λίγο το αρνάκι που έλιωνε στο στόμα, δεν θέλει και πολύ, για να ανέβει ο αριθμός στη ζυγαριά. Μην αγχώνεσαι! Σου έχουμε βρει μερικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου στο πι και φι! 

Σπαράγγια
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σπαράγγια περιέχουν αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία τα οποία ανακουφίζουν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και προστατεύουν τα κύτταρα μας έναντι των τοξινών. Επίσης, οι λόγχες που βρίσκονται στο πάνω μέρος έχουν διουρητικές ικανότητες, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Διπλή αποτοξίνωση, δηλαδή!

 

Λάχανο
Έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει ή κάνει κατακράτηση. Ωστόσο, η αλήθεια βρίσκεται αρκετά μακριά αν αναλογιστούμε ότι ένα φλιτζάνι λάχανο αποδίδει περίπου 33 θερμίδες, δηλαδή μία μερίδα σαλάτα λάχανο δεν ξεπερνάει τις 70 θερμίδες. Ο ζωμός από το βρασμένο λάχανο θεωρείται ένα πολύ καλό αποτοξινωτικό ρόφημα για τον οργανισμό, ενώ μπορείς εύκολα να το προσθέσεις στη συνταγή σου.

Παντζάρια
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα παντζάρια περιέχουν ένα είδος αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην αναδόμηση και αναγέννηση των κυττάρων στο συκώτι, βασικό κέντρο αποτοξίνωσης του σώματος. Καταλαβαίνεις. Θα αποτοξινωθείς και θα αισθάνεσαι ανάλαφρη μετά τις ατασθαλίες που τελικά λίγες δεν τις λες.

 

Σπανάκι
Μπορεί να μην τρελαίνεσαι για τη γεύση του, όμως, τα θρεπτικά συστατικά που κρύβει το σώμα του θα σε αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Τα φύλλα του σπανακιού περιέχουν κάποια συστατικά που ονομάζονται “θυλακοειδή” και καταστέλλουν με φυσικό τρόπο την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Αγκινάρα
Αυτό το λαχανικό είτε το αγαπάς, είτε το μισείς. Ένας λόγος να κινηθείς προς την πρώτη κατεύθυνση είναι η διουρητική του δράση, η οποία σε βοηθάει να αποτοξινώσεις το σώμα σου με τον πιο φυσιολογικό – και απλό – τρόπο. Παράλληλα, το ήπαρ σου θα αρχίσει να πετά μακριά τις περιττές τοξίνες και κάπως έτσι όλα λειτουργούν ξανά φυσιολογικά.

Αμύγδαλα
Η κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα (περίπου 15 αμύγδαλα) έχει βρεθεί ότι αποτοξινώνει τον οργανισμό από το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από το ήπαρ είτε από υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί τα χρειάζεσαι πιο πολύ από ποτέ.

Φράουλες
Πλούσιες σε γεύση και χρώμα, φτωχές σε θερμίδες. Κάπως έτσι, μπορείς να περιγράψεις το πιο έντονο φρούτο της Άνοιξης που όχι μόνο σε χορταίνει με τις φυτικές του ίνες, αλλά ταυτόχρονα βοηθά τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί.

Λεμόνι
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή! Η όξινη γεύση του, σε συνδυασμό με τη σύνθεση του, καθαρίζει τον οργανισμό σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα δίνεις γεύση στο φαγητό σου. 

Read More

And More