Όσπρια ΩΜΕΓΑ και το καλοκαίρι… ο απόλυτος συνδυασμός!

Νομίζεις ότι τα όσπρια τρώγονται μόνο το χειμώνα μέσα σε ζεστές σούπες; Ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη! Τα όσπρια αποτελούν ένα από τα καλύτερα κρύα πιάτα του καλοκαιριού, που τρώγονται σε πάρα πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Η φάβα, η σαλάτα με όσπρια και τα ντιπ οσπρίων είναι κάποιες μόνο από τις εκδοχές που μπορείς να απολαύσεις τα όσπρια το καλοκαίρι μένοντας πιστοί στις μεσογειακές γεύσεις.

 

On-the-go γρήγορα, εύκολα και γευστικά!
Το καλοκαίρι αναζητάς εύκολα, γρήγορα και χορταστικά πιάτα και χωρίς πολλές θερμίδες για να απολαύσεις στη παραλία, στο γραφείο αλλά και στις διακοπές. Η μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια ΩΜΕΓΑ, μαρούλι, λιαστή ντομάτα, πιπεριά και φρέσκο κρεμμύδι είναι ιδανική επιλογή χορταστική, με γεύση αξεπέραστη. Ακόμα, μια βελούδινη «παντρεμένη» Special φάβα ΩΜΕΓΑ, συνοδευόμενη από καραμελωμένο φρέσκο κρεμμυδάκι θα σου φτιάξει τη διάθεση δίπλα στο κύμα στις διακοπές.

Έχεις σκεφτεί να συνδυάσεις τα όσπρια με φρούτα και λαχανικά;

Τα όσπρια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, και συστατικά με αντιοξειδωτική δράση, το ίδιο και τα καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία αυτήν την περίοδο. Για μέγιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, τα όσπρια συνδυάζονται με:

  • Χρωματιστές πιπεριές και τομάτα, πλούσια σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, τα οποία μαζί με το ελαιόλαδο δημιουργούν ένα μεσογειακό γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες
  • Μωβ φρούτα και λαχανικά π.χ. ρεβίθια με ψητές μελιτζάνες. Το ξερό κρεμμύδι αλλά και τα σταφύλια βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς λειτουργώντας παράλληλα και ως αντιγηραντικό!
  • Καστανό ρύζι που είναι πηγή μαγγανίου για υγιεινή διατροφή ή ρύζι basmati για εξωτική πινελιά στο πιάτο

 

Ήξερες ότι…
• Τα όσπρια είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής
• Προσθέτοντας ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού πριν σερβίρουμε, ενισχύεται η μέγιστη απορρόφηση των βιταμινών από τα όσπρια και τα λαχανικά
• Τα όσπρια είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και μετάλλων όπως χαλκός, ψευδάργυρος, ασβέστιο και μαγνήσιο
• Όσπρια όπως η μεσσηνιακή ροβίτσα ή αλλιώς πράσινο φασολάκι θεωρούνται superfood αφού περιέχουν πάνω από 25% πρωτεΐνη ανά 100g και συμβάλουν στην μείωση της LDL χοληστερόλης που ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου ή καρδιαγγειακών παθήσεων

Ζήσε το καλοκαίρι μεσογειακά με όσπρια ΩΜΕΓΑ!

Από παράδοση!