Πορτοκάλι: Το φρούτο του χειμώνα που σε αδυνατίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου

Είναι το φρούτο που ίσως δεν λείπει ποτέ από τον πάγκο της κουζίνας σου. Το πιο αγαπημένο σου, αυτό που αν το στύψεις δημιουργεί τον πιο υγιεινό χυμό. Αυτή την εποχή, το πορτοκάλι βρίσκεται στα καλύτερα του με τη γεύση του να έχει γίνει γλυκιά και η φλούδα του αρκετά λαμπερή. Ναι, είναι το φρούτο που φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα του σε Βιταμίνη D. Ξέρεις εκείνη που χρειάζεται το σώμα μας, αλλά όλοι με κάποιον τρόπο έχουμε έλλειψη. Αλήθεια, γνωρίζεις τι άλλο σού προσφέρει το πορτοκαλί φρούτο με την μοναδική γεύση;

Αντίο κακή διάθεση!
Αισθάνεσαι αφυδατωμένη; Αν ναι, τότε σύντομα μπορεί να αισθανθείς και λίγο… πεσμένη. Γιατί, το ένα έχει άμεση σχέση με το άλλο. Ένας χυμός πορτοκάλι το πρωί, λοιπόν, όχι μόνο θα σε ενυδατώσει, αλλά θα σου δώσει το κίνητρο που έψαχνες και δεν έβρισκες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου
Πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ζουμερό πορτοκάλι θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού σου. Συγκεκριμένα, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αναλαμβάνουν να εξαλείψουν τους ιούς που τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να κολλήσεις. Άλλωστε, η φετινή χρονιά μας απέδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την υγεία.

Φροντίζει το σώμα σου
Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε ότι τα πορτοκάλια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη σου. Και όλα αυτά χάρη στην πηκτίνη που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες. Για αυτό, μην το σκέφτεσαι! Απόλαυσε ένα πορτοκάλι τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, πριν από το βραδινό σου.

Αγκαλιάζει τη σιλουέτα σου
Και την προσέχει τόσο πολύ, ούτως ώστε να μην δεις τον αριθμό της ζυγαριάς να ανεβαίνει απότομα. Και αυτό, γιατί παρά τη γλυκιά του γεύση το πορτοκάλι έχει λίγες θερμίδες και το σημαντικότερο, ικανοποιεί το αίσθημα πείνας, βοηθώντας σε να νικήσεις εύκολα αυτή την απογευματινή λιγούρα που πολλές φορές ξεκινάει με ένα μελομακάρονο και καταλήγει σε ολόκληρη σοκολάτα.

Μην υποτιμάς τις φυτικές του ίνες
… οι οποίες “κρύβονται” στη ζουμερή σάρκα του. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό: εσύ απολαμβάνεις το πλούσιο σε βιταμίνες πορτοκαλί φρούτο και την ίδια στιγμή αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Yummy!

Έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, αν καταναλώνεις συστηματικά πορτοκάλια, τότε η ωχρά κηλίδα των ματιών προστατεύεται. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ένα πορτοκάλι την ημέρα, μείωσαν κατά 70% τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων όρασης. 

Έχεις (σταθερή) την πίεση σου, έχεις την υγειά σου
Αν έχεις νευράκια, στύψε ένα πορτοκάλι ή (ακόμα καλύτερα) απόλαυσε το και με τη φλούδα του. Πλούσια σε κάλιο, φτωχά σε νάτριο και η πίεση σου επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένα πορτοκάλι την ημέρα την πίεση κάνει πέρα!

Προσέχεις και την καρδιά σου
Είναι αποδεδειγμένο ότι δύο πορτοκάλια την ημέρα θωρακίζουν το ζωτικό αυτό όργανο και μειώνουν τις πιθανότητες να χτυπηθείς από πάθηση της καρδιάς κατά 20%. Σκέψου απλά ότι δύο πορτοκάλια μπορούν πανεύκολα να προστεθούν στο πρωινό ή να μετατραπούν στο πιο smart δεκατιανό!

 

Read More

And More