Πόσες θερμίδες καις με τις δουλειές του σπιτιού;

Οι δουλειές του σπιτιού είναι απαραίτητες. Είναι όμως και ένας τρόπος να γυμναστείς σε περίπτωση που δεν πρόλαβες να πας γυμναστήριο ή βαρέθηκες. Γυμνάζουν όλο το σώμα και σε βοηθάνε να κάψεις πολλές πολλές θερμίδες. Σιδέρωμα, ξεσκόνισμα, πλύσιμο πιάτων γίνονται οι σύμμαχοί σου και το προσωπικό σου “σπιτικό γυμναστήριο” για να αποκτήσεις ένα όμορφο και γυμνασμένο σώμα. Πιάσε λοιπόν το ξεσκονόπανο, κι αντί να γκρινιάζεις, απλά σκέψου τις θερμίδες που θα κάψεις…

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
-Όταν σιδερώνεις: Τρεις φορές την εβδομάδα και καίγονται 420 θερμίδες, το ίδιο με ένα μάθημα Zumba. Το να σιδερώνεις όρθια για ώρα επίσης βοηθάει γιατί καίγονται περισσότερες θερμίδες και γυμνάζονται οι μύες του κορμού σου. Πίεσε και λιγάκι παραπάνω το σίδερο για να γυμνάζονται και τα χέρια σου!

-Όταν ξεσκονίζεις: Αυτό είναι εύκολο και σίγουρα το προτιμάς από το σφουγγάρισμα! 15 λεπτά αρκούν για να κάψεις 25 θερμίδες. Εμπρός λοιπόν… ξεσκονόπανο στο χέρι και πάμε να κάψουμε θερμίδες!

-Όταν βάζεις πλυντήριο: Όλη η διαδικασία: να βάλεις τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο, να τα βγάλεις, να τα απλώσεις και να τα μαζέψεις, μπορεί να κάψει 78 θερμίδες σε μια ώρα. Τόσες καίγονται και αν κάτσεις και σηκωθείς 100 φορές.

-Όταν πλένεις τα πιάτα: Με το να πλένεις τα πιάτα για 15 λεπτά κάθε βράδυ, καις 560 θερμίδες την εβδομάδα! Πόσο φανταστικό ακούγεται;! Τόσες για να καταλάβεις καίγονται εάν κολυμπάς 2,500 μέτρα. Ακόμα και με το να τα βάζεις στο πλυντήριο μπορείς να κάψεις, 105 θερμίδες για κάθε 30 λεπτά.

-Όταν καθαρίζεις τα παράθυρα: Μπορεί να είναι το πιο βαρετό πράγμα στον κόσμο αλλά σε μια ώρα καις 334 θερμίδες, πράγμα που κάνεις με 40 push ups.

-Όταν αλλάζεις σεντόνια: Αν αλλάξεις τα σεντόνια σε 4 κρεβάτια, καις 65 θερμίδες σε 15 λεπτά.

-Όταν τρίβεις το μπάνιο: Με το να τρίβεις τα υπολείμματα του σαπουνιού από τη μπανιέρα, χρησιμοποιώντας τον αγκώνα σου, καίγονται 100 θερμίδες που είναι το ίδιο με το να κάνεις 30 squats με πήδημα. Αυτή η δουλειά είναι τέλεια για να γυμνάσεις χέρια και ώμους.

-Όταν καθαρίζεις με ηλεκτρική σκούπα: Καθαρίζοντας τα χαλιά με την ηλεκτρική σκούπα (κάνοντας καλή δουλειά όμως) μπορείς να κάψεις 90 θερμίδες σε μισή ώρα, δηλαδή το ίδιο με το να κάνεις 15 λεπτά kickboxing. Ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού σου, το να καθαρίζεις με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σε φέρει κοντά στη σύσταση που δίνουν οι ειδικοί, δηλαδή τα 10.000 βήματα καθημερινά.

-Όταν σκουπίζεις και σφουγγαρίζεις: Αν το κάνεις αυτό για 30 λεπτά, να ξέρεις ότι καις 145 θερμίδες, κάτι που ισοδυναμεί και με 15 λεπτά πάνω στο διάδρομο.

-Όταν κόβεις το γρασίδι (αν έχει κήπο): Με μια κανονική μηχανή, μπορείς να κάψεις μέχρι και 325 θερμίδες την ώρα. Αλλιώς μπορείς να κάνεις 20 λεπτά HIIT. Είναι το ίδιο. Εσύ διαλέγεις πώς θα τις κάψεις τις θερμίδες!

-Όταν ασχολείσαι με την κηπουρική: Αν ασχοληθείς 30 λεπτά με την κηπουρική μπορείς να κάψεις 213 θερμίδες. Με το να σκάβεις, να φυτεύεις, να κλαδεύεις, να ποτίζεις κτλ, δουλεύεις επίσης όλο σου το σώμα και ειδικά τα χέρια και τους κοιλιακούς σου. Τόσες θερμίδες καις επίσης αν κάνεις 45 λεπτά ποδήλατο.

Read More

And More