Potluck Recipes! Συνταγές για δείπνο με φίλους που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες…

Το δείπνο έχει ήδη οργανωθεί. Ο ένας βάζει το σπίτι και οι υπόλοιποι το φαγητο. Ο καθένας θα φέρει το κατιτίς του. Γιατί η Μαρία έχει τη μυστική συνταγή της πατατοσαλάτας, ενώ ο Γιώργος ετοιμάζει εξαιρετικό cake (μου τρέχουν ήδη τα σάλια!). Έτσι και πιο πλούσιο θα είναι το τραπέζι και δεν θα σου στοιχίσει ο “κούκος, αηδόνι” για να φιλοξενήσεις μια βραδιά τους φίλους σου!

Αυτό λοιπόν είναι το Potluck. Ένα δείπνο, μια συγκέντρωση με καλή παρέα, όπου ο καθένας θα προσθέσει και από μια γευστική πρόταση στο τραπέζι… Το TLIFE σου δίνει 5 λαχταριστές προτάσεις που θα σε κάνουν τη star της βραδιάς. Φαντάσου να τους πεις, πως πρόκειται για Light επιλογές που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες!

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα της συνταγής που σου αρέσει και δες πως θα την ετοιμάσεις. Plus – Διάβασε πολύτιμες συμβουλές για να οργανώσεις τέλεια το Potluck Dinner σου!

/
Κανόνας 1ος: Η παράδοση σε Μεγάλη Βρετανία και Αμερική το αναφέρει κατηγορηματικά. Κάθε ένας πρέπει να φέρει από ένα πιάτο. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο ή γλυκό. Μην σε τουμπάρουν με κανένα μπουκάλι κρασί!! Τα ποτά είναι ρεφενέ και δεν υπολογίζονται…

/

Κανόνας 2ος: Μην αφήσεις τον κάθε ένα να επιλέξει αυθαίρετα τι θα ετοιμάσει. Εντάξει δεν είπε κανείς να κάνεις την Φράου Μέρκελ. Πρέπει όμως να μπει πρόγραμμα, αλλιώς σας βλέπω να κάθεστε γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο γλυκά και καθόλου φαγητό.

Internet Tip: Εκμεταλλεύσου το facebook για να οργανωθείς. Φτιάξε ένα facebook event, κάλεσε εκεί όσους επιθυμείς και φτιάξε το πλάνο του δείπνου. Κάθε ένας από τους καλεσμένους πρέπει να δηλώσει τι θα ετοιμάσει, έτσι ώστε να είστε σίγουροι πως το τραπέζι θα έχει από όλα!

/

Κανόνας 3ος: Let’s Go Light! Αν είσαι σε δίαιτα ή πολύ απλά προσέχεις τη διατροφή σου, μην γκρινιάζεις αν σου φέρουν πίτσες, σουφλέ με 15 ολόπαχα τυριά ή τηγανητά! Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Εξήγησε στις κολλητές και τους κολλητούς σου πως θέλεις να φάτε, όχι να παχύνετε. Δώσε τις βασικές οδηγίες για τα φαγητά σου, αποκλείοντας σουβλάκια, λιπαρά, πολλές κρέμες γάλακτος και τηγανητά. Να δεις που αν το θέσεις με τρόπο, κανείς δεν θα σου πει όχι!

TLIFE Tip: Μην τους βάζεις να σκοτίζονται για χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Απλά κάνε επικόλληση στο facebook event σου το link με τις αμέτρητες light συνταγές του TLIFE. Κάνε κλικ εδώ

/

Κανόνας 4ος: Έκθεση ιδεών (και συστατικών). Σίγουρα θα σου έχει τύχει… κάθεστε στο τραπέζι και ξεκινούν οι ερωτήσεις του αστυνόμου Μπέκα: “Η σαλάτα έχει άνηθο;”, “Τι τυρί έχεις βάλει στο σουφλέ;”, “Μήπως η πίτα έχει μανιτάρια;”! Δεν πρόκειται να φας!! Ζήτησε λοιπόν από τους φίλους σου να γράψουν σε ένα καρτελάκι τα συστατικά της συνταγής που ετοίμασαν (ευτυχώς εσύ κάνεις απλά ένα Print στην κάρτα του TLIFE Recipes και καθάρισες), έτσι ώστε να ξέρουν και οι αλλεργικοί (ή απλώς παράξενοι!!!) τι να περιμένουν…

/

Κανόνας 5ος
: Μην ξεχάσεις να ζητήσεις από τους φίλους σου να φέρουν μαζί και το ταπεράκι τους! Γιατί να πάει χαμένο τόσο φαγητό; Μοιράζεις τα φαγητά που έμειναν σε όλους κι έχεις φαγητό και για την επόμενη μέρα στη δουλειά!

Του Λευτέρη Σαββίδη

Read More

And More