Πρωινό: 5 βασικοί κανόνες που αν τους εφαρμόσεις θα αδυνατίσεις

Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Εκείνο που δεν πρέπει να παραλείπεις, καθώς σε γεμίζει με ενέργεια και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Εξάλλου, η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται. Για αυτό, και πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στο να το ετοιμάσεις και να έχεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σου. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τους βασικούς κανόνες που αν τους ακολουθήσεις με το πρώτο γεύμα της ημέρας θα αδυνατίσεις!

Δώσε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη 
Είναι το συστατικό που σε αδυνατίζει με τον πιο χορταστικό τρόπο. Εσύ την προσθέτεις στο πρωινό σου, χορταίνεις, έχεις την απαραίτητη ενέργεια – ειδικά αν η επόμενη στάση της ημέρας δεν είναι το γραφείο, αλλά το γυμναστήριο – και αισθάνεσαι πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με βραστά αβγά ή -ακόμη καλύτερα- με μια ομελέτα με λαχανικά; Τα αβγά παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, κάτι που σημαίνει ότι το γεύμα σου, εκτός από πλούσια γεύση, θα έχει και υψηλή θρεπτική αξία. Για ακόμα καλύτερη καύση λίπους, μπορείς να συνδυάσεις τα αβγά σου με αβοκάντο.

Μην πίνεις τις βιταμίνες σου
Μπορεί το smoothie να φαντάζει ως την πιο εύκολη λύση σε μία πραγματικά γεμάτη μέρα – αφού ρίχνεις τα φρούτα και τα λαχανικά που σου αρέσουν στο μίξερ, τα χτυπάς και Voila το πρωινό σου έτοιμο -, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι προτιμότερο να τα καταναλώσεις στη φυσική τους μορφή. Έτσι, θα γλιτώσεις από τα περιττά σάκχαρα που πάντα βρίσκουν χώρο στο smoothie σου και θα φτάσεις συντομότερα σε κορεσμό, αφού – όπως και να το κάνουμε – το μάσημα των τροφών ξεγελά τον εγκέφαλο.

Πρόσθεσε μία… γαρνιτούρα
Όχι, αυτό που φαντάζεσαι! Υπάρχουν μερικά, όμως, μικρά στο μάτι, μεγάλα στη θρεπτική αξία, συστατικά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου ταχύτατα. Λιναρόσπορος, σπόροι chia και μερικά βότανα αρκούν για να διεγείρεις το μεταβολισμό και να επιταχύνεις το αδυνάτισμα σου. 

Πάρε το χρόνο σου και μάσα αργά
Είναι πρωί και βιάζεσαι. Το πρωινό, όμως, θέλει το χρόνο του. Για να το απολαύσεις και με λιγότερες θερμίδες να χορτάσεις. Να μασάς καλά το φαγητό σου, σε μικρές ποσότητες. Είναι πολύ σημαντικό να μασάς καλά την τροφή σου, αφού με τον τρόπο αυτό βοηθάς τη χώνεψη. Στην αντίθετη περίπτωση, δυσχεραίνεις τη χώνεψη, αισθάνεσαι έντονο φούσκωμα στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τις τροφές, με αποτέλεσμα να χάνονται βιταμίνες και μέταλλα από τον οργανισμό μας.

Να έχεις πάντα 4 συστατικά
Υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, πρωτεΐνη, σίδηρος. Αυτά είναι τα τέσσερα συστατικά που πρέπει να έχεις στο πρωινό σου γεύμα πάντα. Έτσι, δεν θρέφεις απλά το σώμα σου, αλλά βοηθάς το μεταβολισμό σου να ενεργοποιηθεί και να κάψει εκείνες τις θερμίδες που τόσο καιρό δεν μπορείς να ξεφορτωθείς.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More