Πρωινό: Οι συνδυασμοί τροφών που σε βοηθούν να αδυνατίσεις

Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Για αυτό, και πρώτον δεν πρέπει να το παραλείπεις και δεύτερον καλό είναι να του δείχνεις μία ιδιαίτερη φροντίδα, εντάσσοντας στο πιάτο σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Επειδή, λοιπόν, η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου μερικούς συνδυασμούς τροφών που όχι απλά θα σε “ξυπνήσουν” με τον καλύτερο τρόπο, αλλά θα σε βοηθήσουν και να αδυνατίσεις. Voila!

Γιαούρτι με βρώμη και μερικούς ξηρούς καρπούς
Κλασικό και αγαπημένο. Το γιαούρτι με τα χαμηλά του λιπαρά και την υψηλή του περιεκτικότητα σε προβιοτικά σε βοηθάει να απαλλαγείς από το περιττό φούσκωμα, να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία του εντέρου σου. Ο συνδυασμός του με τη βρώμη είναι πραγματικά για τη σιλουέτα σου σωτήριος. Όσο εσύ απολαμβάνεις το πρωινό σου μπολάκι, προσφέρεις στο σώμα σου τις απαραίτητες φυτικές ίνες και διεγείρεις ταυτόχρονα το μεταβολισμό σου. Ενεργοποιείς, δηλαδή, τη διαδικασία καύσης λίπους και αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Καλημέρα!

Φρυγανιές ολικής αλέσως με αβοκάντο και σπόρους κολοκύθας
Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακά. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε! Ένας τρόπος να ενσωματώσεις τα καλά λιπαρά στο καθαρό μενού σου “κρύβεται” ανάμεσα στις στρώσεις του βουτυράτου αβοκάντο. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, από τα οποία κατασκευάζονται κατά κανόνα οι φρυγανιές, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Την ίδια στιγμή, η προσθήκη αβοκάντο χαρίζει σε αυτό το πιάτο καλά λιπαρά και οι σπόροι κολοκύθας το μυστικό για επίπεδη κοιλιά. Enjoy!

Ομελέτα με μαυρομάτικα φασόλια
Ένας αναπάντεχος μεν, άκρως ευεργετικός συνδυασμός δε. Για σένα που λατρεύεις τις αλμυρές γεύσεις, μπορεί να γίνει και ο αγαπημένος σου πρωινός! Ο συνδυασμός φρέσκων αβγών και μαυρομάτικων φασολιών είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικός. Πλούσιος σε πρωτεΐνη, ιδανικός αν γυμνάζεσαι συχνά, ευεργετικός για την καύση λίπους, ειδικά από την περιοχή της κοιλιάς. Go, Fitness Girl!

Μάφιν μπανάνας με αμύγδαλα
Δεν θέλω να σε αφήσω παραπονεμένη. Γιατί, ξέρω ότι έχεις μία ιδιαίτερη αδυναμία στις γλυκές γεύσεις. Και καλά κάνεις, αν είναι υγιεινές. Δοκίμασε να ετοιμάσεις μερικά μάφιν μπανάνας – με καστανή ή καθόλου ζάχαρη – και να τα συνοδεύσεις με μία μικρή χούφτα αμύγδαλα. Θα χορτάσεις, θα “ξυπνήσεις” και το μυαλό σου με σκέψεις που αφορούν το αδυνάτισμα δεν θα ξαναενοχλήσεις.

Πράσινο Smoothie με σπόρους Chia και συνοδεία… αβγού
Ένα smoothie να το… πιεις στο ποτήρι! Κυριολεκτικά. Θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από τις χθεσινές κρεπάλες, οι σπόροι chia θα διεγείρει γλυκά το μεταβολισμό σου, το αβγό θα αλλάξει λίγο την αίσθηση στους γευστικούς σου κάλυκες και θα σε χορτάσει για πολλές ώρες. Good Morning!

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More