Πρωινό: Οι τροφές που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση

Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και η καλή ημέρα από το πρωινό φαίνεται. Το έχεις ακούσει. Και μία απλή ερώτηση σε ειδικό να κάνεις αρκεί για να λάβεις την ίδια απάντηση. Παράλληλα, είναι αυτή η εποχή που η διάθεση σου δεν είναι και στα καλύτερα της. Μόλις γύρισες από τις διακοπές και η επιστροφή στη δουλειά σου φαίνεται δυσβάσταχτη. Μην αγχώνεσαι και Mix It Up! Απλά, πρόσθεσε τις παρακάτω τροφές στο πρωινό σου και όλα θα πάνε καλά…

Μπανάνες
Πέρα από το κάλιο, η μπανάνα είναι πλούσια σε μία ουσία, που σταθεροποιεί τη διάθεση σου. Παράλληλα, η μπανάνα σταματά τις αναταράξεις στο σάκχαρο. Οι τελευταίες επηρεάζουν πολύ το κέφι σου, με τη Δευτέρα να σε βρίσκει χαρούμενη και η Τρίτη πιο μελαγχολική από ποτέ.

 

Βρώμη
Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται ήδη στο πρωινό σου πιάτο. Μπορεί να μην τρελαίνεσαι και τόσο για τη γεύση της, τα οφέλη της, όμως, δεν σε αφήνουν καθόλου ασυγκίνητη. Ένα μπολάκι βρώμη την ημέρα αρκεί για να ανέβει η διάθεση σου στο τέρμα. Οι φυτικές ίνες ρυθμίζουν τα σάκχαρα του αίματος, τα οποία με τη σειρά τους ρυθμίζουν τη διάθεση. Και όλα πάνε – πραγματικά – καλά!

Μούρα 
Ένα συστατικό τους, το βαλπροϊκό οξύ, σταθεροποιεί τη διάθεση σου. Ένα μπολάκι μούρα σταματά, δηλαδή, αυτές τις τρομερές – και ενοχλητικές – εναλλαγές της ψυχολογίας σου. Μην δυσανασχετείς με την επιλογή να τα προσθέσεις στο πρωινό σου. Είναι άκρως ευεργετικά και πολύχρωμα, κάτι που εκτός από εσωτερικά μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση σου και εξωτερικά.

Αβοκάντο
Τι θα έλεγες για ένα χορταστικό – και άκρως θρεπτικό – avocado toast; Υπάρχει λόγος. Επιστημονικός, άρα και ορθός. Άρα, και απαραίτητος να ακολουθήσεις. Η έλλειψη φυλλικού οξέως οδηγεί σε κατάθλιψη. Εδώ έρχεται το αβοκάντο, με την βουτυρώδη υφή και τα αντιοξειδωτικά του και μηδενίζει τις πιθανότητες.

Πορτοκάλι
Το πιο πιθανό είναι να το καταναλώνεις ήδη, λόγω της βιταμίνης D. Τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο. Ένας χυμός πορτοκαλιού το πρωί σε κρατά ενυδατωμένη, πράγμα πολύ θετικό για σένα, αφού η αφυδάτωση είναι μία από τις αιτίες που είσαι κακοδιάθετη. Δεν χωράει άλλο ρόφημα στο πρωινό σου. Εγγυημένα. 

Read More

And More