Σε έπιασε λιγούρα; Μερικά τρικς για να την ξεπεράσεις!

Είναι στιγμές που στομάχι και εγκέφαλος συμμαχούν και αποφασίζουν να τεστάρουν την υπομονή σου. Στιγμές που συνωμοτούν όχι και τόσο υπέρ της σιλουέτας σου, για την οποία εσύ πασχίζεις και ιδρώνεις – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ειδικά τώρα, που ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός και η επιθυμία να ενδώσεις στις ατασθαλίες σου ισχυρότερη από πριν. Παγωτό, παγωμένο γιαούρτι, γρανίτες, σοκολάτα, milkshakes. Σε τι φάση σε βρίσκω, λοιπόν; Αν μόλις σε έπιασε λιγούρα, πάρε μία βαθιά ανάσα, “κλέψε” δύο λεπτά από το χρόνο σου και διάβασε τα παρακάτω tips, για να την ξεπεράσεις, πριν καν βγάλεις το παγωτό από την κατάψυξη.

 

 

Να κεράσω μία τσίχλα; Έλα, σίγουρα βρίσκεται στη τσάντα σου ή έστω κρυμμένη κάπου στην κουζίνα. Η αίσθηση φρεσκάδας και ικανοποίησης που αφήνει στο στόμα και τον ουρανίσκο σου αντίστοιχα, θα σε αποτρέψει από τον πειρασμό του γλυκού που σε κοιτάει τόσο θελκτικά όσο τίποτα άλλο πάνω στην γη. Επίλεξε εκείνες με άρωμα δυόσμου, καθώς η διάρκεια τους είναι περισσότερη και η απόλαυση που σου παρέχει αρκετά μεγαλύτερη.

 

Μήπως να πλύνεις τα δόντια σου ξανά; Όχι, δεν έφαγες το αγαπημένο σου γλυκό και λίγη σοκολάτα πείσμωσε και αρνήθηκε να αποχωριστεί τη στοματική σου κοιλότητα. Το αντίθετο. Θα το κάνεις, για να μην υποκύψεις στη γλυκιά του γεύση και την απαλή υφή. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ένα πλήρες βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα με δυνατό άρωμα μπορεί να μεταφέρει την επιθυμία σου για ατασθαλία στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και από εκεί έξω από αυτόν.

 

Φτιάξε ένα smoothie και πρόσθεσε λίγη ζάχαρη. Το να σου προτείνω να ετοιμάσεις κάτι πολυυυύ υγιεινό, ενώ το στομάχι σου θέλει κάτι πολυυυύ γλυκό, θα είναι μία τρύπα στο νερό. Για αυτό, σου έχω κάτι πολύ tricky, που εγώ το δοκίμασα και… έπιασε! Μετέτρεψε τα αγαπημένα σου φρούτα σε ένα δροσιστικό smoothie και πρόσθεσε λίγο παραπάνω σιρόπι και ζάχαρη. Ναι μεν, θα προσθέσεις στον οργανισμό σου γλυκαντικές ουσίες, αλλά σίγουρα σε πολύ μικρότερη ποσότητα από το να κατανάλωνες, για παράδειγμα, δύο μπάλες στρατσιατέλλα.

 

 

Έχεις αιθέρια έλαια; Αν ναι, τότε έχεις και το φάρμακο κατά της λιγούρας. Μην ξεχνάς πως τα αρώματα έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Καθαρίζουν το μυαλό από τις έννοιες και το άγχος και βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να στρέψει την προσοχή του σε άλλα μονοπάτια της σκέψης.

 

Μήπως να φορέσεις τα αθλητικά σου; Έστω τα sneakers σου; Η έντονη εξάσκηση έχει αποδειχθεί πως μειώνει την όρεξη και την επιθυμία σου για κάτι παχυντικό. Να είναι καλά οι ενδορφίνες, που μετά από 30 λεπτά χαλαρού jogging ή τρεξίματος, επαναφέρουν την ευτυχία στο πρόσωπο, στην καρδιά και (το κυριότερο στην περίπτωση μας) στο στομάχι σου.

 

“Πείραξε” λίγο τα φαγητά σου. Ναι μεν πατατάκια, αλλά μήπως να προτιμήσεις τα kale chips; Ναι μεν παγωτό, αλλά μήπως σορμπέ; Η κουζίνα πλούσια, οι επιλογές πολλές και σίγουρα μπορείς να βρεις τις πιο υγιεινές μέσα σε αυτές.

Read More

And More