Σου αρέσει να μαγειρεύεις; Πώς θα κάνεις τα φαγητά σου πιο light και θα αδυνατίσεις

Ναι, το να ετοιμάζεις το φαγητό που απολαμβάνεις καθημερινά με τα δικά σου χεράκια σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Γνωρίζεις καλύτερα τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς, διαλέγεις τα καλύτερα υλικά, διαβάζεις τις ετικέτες τροφίμων και ξέρεις τι σε παχαίνει και πόσο, ελέγχεις την ποσότητα, βάζεις την αγάπη σου και κάπως έτσι δημιουργείς υγιεινά πιάτα που ρίχνουν τον αριθμό στη ζυγαριά. Επειδή, λοιπόν, το καλοκαίρι πλησιάζει – άρα και το μπικίνι -, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές συμβουλές που θα κάνουν το μαγείρεμα ακόμα πιο light!

Φουλ στην… ολική
Ναι, στα ζυμαρικά. Αρκεί να είναι ολικής. Άλλωστε, όπως πολλές φορές έχεις διαβάσει στη στήλη αυτή οι υδατάνθρακες όχι μόνο δεν αυξάνουν τον αριθμό στη ζυγαριά, αλλά αντίθετα σε βοηθούν να αδυνατίσεις. Αν δεν τρελαίνεσαι για τη γεύση τους, οι διατροφολόγοι μας επιτρέπουν να ενδώσουμε στα τρικολόρε, αλλά και στα μακαρόνια που φτιάχνονται από φρέσκα λαχανικά. Γιατί, εκτός από γεύση, είναι πλούσια και σε θρεπτικά στοιχεία.

Περιόρισε το τυρί
Τόσο ως βασικό υλικό στη συνταγή σου, όσο και ως topping! Μπορεί η ποσότητα να σου φαίνεται μικρή, όμως, οι θερμίδες που “κρύβουν” αρκετά αγαπημένα σου τυροκομικά προϊόντα μόνο λίγες δεν είναι. Για αυτό, προσπάθησε αρχικά να μειώσεις την ποσότητα και στη συνέχεια κινήσου σε light μονοπάτια.

Όχι τόσο ελαιόλαδο
Ναι, είναι ένα δώρο της φύσης. Θέλει, όμως, το μέτρο του. Αν ρίξεις μία πιο προσεκτική ματιά στη διατροφική του ετικέτα, θα διαπιστώσεις ότι οι θερμίδες του μόνο λίγες δεν είναι. Ήξερες ότι μόλις μία κουταλιά της σούπας προσθέτει στο γεύμα σου περίπου 130 θερμίδες; Δοκίμασε να το μεταφέρεις σε ένα σπρέι, κάτι που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις καλύτερα την ποσότητα που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

Τρίψε μπαχαρικά και… Spice It Up!
Διεγείρουν τον μεταβολισμό σου, επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης λίπους και δίνουν γεύση ακόμα και στο πιο απλό φαγητό. Τρίψε τον μύλο, λοιπόν!

Δοκίμασε την δύναμη του ατμού
Ίσως, πιστεύεις ότι αφαιρεί τη γεύση από το φαγητό σου. Μπορεί οι απόψεις για αυτό να διίστανται, όμως, ένα είναι σίγουρο: λες “αντίο” σε αρκετές περιττές θερμίδες που δεν έχουν θέση ούτε στο πιάτο, αλλά ούτε και στο στομάχι σου. Γιατί, λοιπόν, να τηγανίσεις την πατάτα ή να σοτάρεις τα λαχανικά σου, όταν μπορείς να τα απολαύσεις στη βραστή εκδοχή τους;

Μην κλείνεις τα μάτια στους ζωμούς λαχανικών
Δίνουν γεύση στο φαγητό και το σημαντικότερο: είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και φτωχοί σε θερμίδες. Αντί, λοιπόν, να προσθέτεις μερικές σάλτσες που υγιεινές δεν τις λες, αξιοποίησε αυτό το μικρό γαστρονομικό θαύμα που κρύβεται σε μικρά κυβάκια. 

Κινήσου σε φυτικά μονοπάτια
Άφησε στην άκρη το βούτυρο και προτίμησε μαργαρίνη, το γάλα και εστίασε την προσοχή σου στο αμυγδάλου. Θα αλλάξεις λίγο τη γεύση που προσφέρεις στον ουρανίσκο σου, ενώ την ίδια στιγμή θα μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες που μαζεύονται στα πιάτα σου. 

Read More

And More