Σταφύλι: Σε αδυνατίζει, σε χορταίνει και σε γεμίζει με βιταμίνες. Τι άλλο σου προσφέρει;

Είναι στη εποχή του και είναι λαχταριστό. Και πολύ χορταστικό. Έχει δροσιστική υφή και αυτή την περίοδο το σταφύλι είναι στα καλύτερα του. Εκτός από τη γεύση του, όμως, εμπλουτίζει τον οργανισμό σου με πολλά θρεπτικά στοιχεία. Βοηθάει αλήθεια στο αδυνάτισμα; Σε αποτοξινώνει; Για δες…

Σε αδυνατίζει
Οι καταπράσινες μπουκίτσες του “κρύβουν” άφθονο νερό και ελάχιστες θερμίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα πλούσιο τσαμπί σου προσδίδει περίπου 150 θερμίδες, όσες δηλαδή εκείνες που “κρύβουν” δύο μερίδες φρούτων. Το καλό με το σταφύλι βρίσκεται στην περιεκτικότητα του σε νερό. Έτσι, σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είναι το καλύτερο φρούτο που μπορείς να προτιμήσεις εκείνη τη στιγμή που πεινάς και η λιγούρα σου “χτυπάει” απειλητικά την πόρτα.

Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών
Σημαντικό αυτό. Όπως πολύ συχνά υπογραμμίζουν οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι, υπάρχει ένα συστατικό που μπορεί να σε κάνει να απαλλαγείς από τα πρηξίματα που προκαλεί η εν λόγω κατακράτηση: το κάλιο. Η διούρηση αυξάνεται και η κατακράτηση μειώνεται. Μη σου πω ότι άμα το συνδυάσεις σωστά, εξαφανίζεται. Και είσαι χαρούμενη!

Σε γεμίζει με βιταμίνες
Α, C, του συμπλέγματος Β σε περιμένουν στο καταπράσινο ή λίγο πιο σκουρόχρωμο μπολάκι του. Επίσης, μην υποτιμάς καθόλου τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία του, όπως ασβέστιο, φώσφορο και κάλιο.

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Μία από τις ουσίες που υπάρχουν στις μπουκίτσες του, η ρεσβερατρόλη, φημίζεται για τη δράση του κατά του καρκίνου, ιδιαίτερα στην περιοχή των μαστών.

“Καθαρίζει” την επιδερμίδα σου
Την αναζωογονεί και την αναπλάθει. Άσε που φημίζεται για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν ως ασπίδα της επιδερμίδας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, διεγείροντας ταυτόχρονα την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο, όσο τα χρόνια “περνούν” αρχίζει να μειώνεται και ο οργανισμός χρειάζεται το συμπλήρωμα του. Η φύση σου το παρέχει. Για αυτό, μην παραλείψεις το σταφυλάκι σου.

Ξεχνάς τον πονοκέφαλο
Από τα σταφύλια παράγεται κρασί. Και το κρασί προκαλεί ζαλάδα στο κεφάλι σου. Και ημικρανίες. Αυτό το γνωρίζεις. Ήξερες, όμως, ότι αν το πρωί που θα ξυπνήσεις απολαύσεις ένα τσαμπί με δροσιστικά σταφύλια και ένα ποτηράκι με νερό μπορείς να κάνεις τον πονοκέφαλο πέρα

Read More

And More