Στο εστιατόριο: Χρήσιμες συμβουλές για να μη χαλάσεις τη δίαιτα σου!

Βραδινή έξοδος για φαγητό μετά από 2,5 περίπου μήνες. Τέλειο! Εσύ και οι φίλοι σου στο ίδιο τραπέζι να συζητάτε, να λέτε τα νέα σας πάνω από πιάτα με πεντανόστιμο φαγητό και λιχουδιές, που σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σου. Μπορεί κάτι να χαλάσει αυτήν τη στιγμή; Ίσως, οι θερμίδες που σου κλείνουν απειλητικά το μάτι (και όχι το στόμα). Φαγητό, ποτό, βράδυ. Δύσκολος συνδυασμός. Μπορεί και όχι. Γιατί, όλα τα πράγματα στη ζωή θέλουν τρόπο και όχι κόπο. Για αυτό, σήμερα, σου έχω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μην χαλάσεις τη δίαιτα σου, αν κάποια από τις ημέρες της εβδομάδας σε βρουν έξω!

Μην φτάσεις στο τραπέζι… νηστική

Αλήθεια, πόσες φορές έχεις την (όχι και τόσο φαεινή) ιδέα να μη φας τίποτα όλη μέρα, προκειμένου να απολαύσεις, χωρίς τύψεις, το βραδινό σου γεύμα; Πολλές. Και εγώ το έχω κάνει. Και ας είναι λάθος. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, το να κρατάς το στομάχι σου άδειο για πάρα πολλές ώρες, σημαίνει ένα πράγμα: μόλις τα πιάτα έρθουν στο τραπέζι, δε θα αφήσεις κανέναν να δοκιμάσει από το φαγητό σου. Συνήθως, δε θα είναι και κάτι πολύ υγιεινό, γιατί οι λιγούρες θα σου έχουν “χτυπήσει” αρκετές φορές την πόρτα. Για αυτό, προσπάθησε να μην παραλείψεις τα γεύματα μέσα στην ημέρα.

 

Απόλαυσε τη σαλάτα σου

Δεν χρειάζεσαι κάτι να δροσίσεις το αλμυρό σου πιάτο και να ικανοποιήσεις τον απαιτητικό σου ουρανίσκο; Ε, πέρα από το αναψυκτικό, προτίμησε να ξεκινήσεις με μία καταπράσινη και χορταστική σαλάτα. Κράτα το δεύτερο επίθετο. Η σαλάτα πάει με όλους και όλα. Ειδικά, αν δεν έχει και πολλά dressings, πάει και με τη σιλουέτα σου. Για αυτό, μην την παραλείψεις. Είναι και στις πρώτες σελίδες του μενού…

 

Μη γεμίσεις όλο σου το πιάτο

Περίπου τα 3/4. Αν επιλέξεις να μοιραστείς με τις φίλες σου το φαγητό, φρόντισε να αφήσεις ένα χώρο άδειο στο πιάτο σου. Για να έχεις χώρο κενό και στο στομάχι σου. Αν πάλι το πιάτο σου είναι έτοιμο, τότε μόλις ο σερβιτόρος το αφήσει στο τραπέζι, πιάσε το πιρούνι σου και απομάκρυνε διακριτικά ένα μικρό κομμάτι της μερίδας σου στην άκρη του πιάτου. Και εκεί θα μείνει. Άθικτο. Όπως, και η σιλουέτα σου.

Απόφυγε τα τηγανιτά

Ή έστω περιόρισε τα. Δεν είναι εύκολο. Και εγώ, κάθε φορά πριν πάρω την απόφαση αυτή, δυο φωνές “παίζουν” μέσα μου. Όπως είναι γνωστό, κάθε τροφή, για να γίνει τραγανιστή, κάνει τη βουτιά της σε άφθονο λάδι. Δε θες τις βλαβερές ουσίες και τις θερμίδες τους. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς, απόλαυσε λίγες πατάτες τηγανιτές (λίγες, ε) και όλα καλά!

 

Άλλαξε τα όλα… έξυπνα

Ρύζι για συνοδευτικό; Καλύτερα, καστανό. Μακαρονάδα; Ολικής αλέσεως. Όσο ασήμαντες και αν σου φαίνονται αυτές οι αλλαγές, στην πραγματικότητα είναι κομβικές για να μην πάρεις θερμίδες. Μη ξεχάσεις, να αντικαταστήσεις τις τηγανιτές πατάτες με έναν γευστικό πουρέ. Δοκίμασε εκείνον με τις γλυκοπατάτες. Θα τον ευχαριστηθείς και θα κρατήσεις το περιττό βάρος μακριά. Πολύ μακριά…

 

Συγκρατήσου και βάλε μέτρο στα ορεκτικά

Υπέροχο το ψωμί με λίγο λάδι και οι τυροκροκέτες κάθε μορφής. Κρύβουν, όμως, κάτι, που μόνο σύμμαχο σου δεν το λες: πολλές θερμίδες. Για αυτό, επειδή είναι αδύνατον να μην τα δοκιμάσεις (η περιέργεια σου σε ιντριγκάρει), δοκίμασε απλά ένα από το καθένα. Αναμένεις το κύριο και θα είναι απολαυστικό.

 

Περιόρισε το αλκοόλ

Ένα ποτηράκι ίσον με κανένα; Ας το δεχτούμε, γιατί είχες καιρό πολύ να βγεις. Όμως, πάτα Stop εκεί. Προσπάθησε, λοιπόν, να μη βρεθεί οίνος στο ποτήρι σου, πριν το κυρίως έρθει στο τραπέζι. Έτσι, θα μειώσεις σημαντικά την ποσότητα που θα καταναλώσεις. Watch Out, Girl!

 

Απόφυγε το επιδόρπιο ή μοιράσου το με τις φίλες σου

Πώς να πεις όχι σε ένα δροσερό παγωτό; Δεν μπορείς, δεν μπορώ…Το καλύτερο, λοιπόν, που μπορείς να κάνεις είναι να το μοιραστείς με τις φίλες σου. Σε ξεχωριστά κυπελλάκια, για να είσαι και αρκετά ασφαλής.

Have Fun, Girl!

Read More

And More