Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο

Οι πιο δύσκολες μέρες του νέου αυτού (και κάθε νέου) έτους ξεκίνησαν. Ναι, η στιγμή που θα πρέπει να κάψεις τις θερμίδες των εορτών έφθασε και η ζυγαριά φαντάζει πιο αμείλικτη από ποτέ. Δεν κρύβει ούτε γραμμάριο. Δεν αφαιρεί ούτε την παραμικρή θερμίδα. Πέρα από τη δίαιτα, ο καλύτερος τρόπος να χάσεις τα περιττά κιλά των εορτών και να υιοθετήσει ένα βελτιωμένο τρόπο ζωής είναι η γυμναστική. Και ποιο είναι το ευκολότερο μέρος, για να γυμναστείς; Μα, φυσικά, εκείνο το γυμναστήριο, που αν και απέχει μόλις πέντε λεπτά από το σπίτι, δε λες να σηκωθείς, να ετοιμαστείς, να εγγραφείς και πάνω στο διάδρομο να αθληθείς.

Επειδή, όμως, εμείς ό,τι αναλαμβάνουμε, θέλουμε να το κάνουμε σωστά (και να βλέπουμε το αποτέλεσμα πάνω μας), τι λες να ρίξουμε μία ματιά στα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε;

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο;

 

– Δεν κάνεις καθόλου προθέρμανση. Οι ειδικοί θα σου πουν ότι το να γυμνάζεσαι χωρίς να έχεις κάνει την απαραίτητη προθέρμανση είναι σαν να του ζητάς να αναπνεύσει σωστά χωρίς να υπάρχει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Άκου τις συμβουλές του Personal Trainer και αφιέρωσε πέντε λεπτά από το χρόνο σου στο “ζέσταμα”.

– Επειδή βαριέσαι τις ασκήσεις, μασάς τσίχλα. Μάσημα τσίχλας, την ώρα της προπόνησης, συνεπάγεται λάθος αναπνοές. Με τη σειρά τους, η λάθος αναπνοή δημιουργεί προβλήματα στην οξυγόνωση των μυών και στη σωστή εκτέλεση της άσκησης.

– Γρήγορες επαναλήψεις για να… τελειώνεις. Είκοσι λεπτά από το χρόνο σου, αλλά σωστή εκτέλεση των ασκήσεων ή δέκα λεπτά και όλα λάθος; Ποιο πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο;

– Οι παύσεις σου είναι μεγαλύτερες από τη διάρκεια των ασκήσεων. Ναι, λίγα δευτερόλεπτα ανάτασης είναι σωτήρια. Αλλά, η σωστή αναλογία δεν είναι σίγουρα τρία λεπτά επαναλήψεων και άλλα τρία ξεκούρασης. Επίσης, όλοι μας περιμένουμε στη σειρά, για να κάνουμε το ποδήλατο μας, αλλά δεν παραχωρούμε τη σειρά μας στους άλλους. Συνέχεια.

– Φοράς λάθος παπούτσια. Όχι, όλα τα flat παπούτσια δεν είναι κατάλληλα για γυμναστική. Προτίμησε εκείνα με λίγο πιο ψηλό πάτο. Μη διστάσεις να επενδύσεις περισσότερα χρήματα. Αξίζουν!

– Παραλείπεις τις διατάσεις. Γιατί, όλοι μας θέλουμε να πάμε σπίτι μας λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο χρόνος είναι χρήμα. Και η ξεκούραση απόλαυση.

– Φεύγεις στη μέση του μαθήματος. Προκύπτει κάτι έκτακτο. Λες. Όμως, το ξέρουμε και οι δύο ότι απλά κουράστηκες.

– Ασχολείσαι μόνο με το τηλέφωνο σου. Θέλει και λίγο πνευματική συγκέντρωση. Σύμφωνα με τις έρευνες, όταν σώμα και νους συνεργάζονται, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

– Κάνεις τις ασκήσεις που έκανε η μαμά σου. Νέα εποχή, νέες ασκήσεις και ο γυμναστής σου σε περιμένει στην άκρη του Fitness Room, για να σου προτείνει και να σε καθοδηγήσει.

– Αφιερώνεσαι αποκλειστικά είτε στην αερόβια άσκηση είτε στις ασκήσεις με βάρη. Ενώ ο συνδυασμός εγγυάται ταχύτερα αποτελέσματα.

 

Read More

And More