Τα 8 είδη γυμναστικής που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Η γυμναστική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας κι ελπίζω να σου έχει γίνει μια αγαπημένη συνήθεια. Εκτός από το γεγονός ότι μας ανεβάζει ψυχολογικά (λογικό, αφού παράγονται φουλ ενδορφίνες), βασική της “ιδιότητα” είναι να μας κρατάει σε φόρμα και να ενισχύει την προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά και λίπος.

Εγώ σήμερα θα σου αναφέρω τα οχτώ είδη γυμναστικής που καίνε τις περισσότερες θερμίδες για να έχεις κατά νου σε περίπτωση που θέλεις να ξεκινήσεις κάτι νέο ή να ενημερωθείς σχετικά με το πόσες θερμίδες “καταναλώνεις” με τη γυμναστική που κάνεις (αν υπάρχει μέσα σε αυτή τη λίστα).

Υ.Γ.: Το κάψιμο θερμίδων και λίπους εξαρτάται από την ένταση που κάνεις τη συγκεκριμένη άσκηση, καθώς και από τα κιλά που ζυγίζεις. Οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω κιλά καίνε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με κάποιον που ζυγίζει λιγότερο.

Σχοινάκι: 667-990 θερμίδες/ ώρα
Αν έχεις ένα σχοινάκι σπίτι σου, τότε ξεκίνα να κάνεις καθημερινά και θα δεις άμεση απώλεια βάρους. Για να καταφέρεις να κάψεις 667-990 θερμίδες την ώρα θα πρέπει να κάνεις 120 πηδήματα το λεπτό και να έχεις σε εγρήγορση όλο σου το σώμα.

Αερόβια άσκηση με kettlebell: 554-822 θερμίδες/ ώρα
Η αερόβια γυμναστική με kettlebell ενεργοποιεί το μεταβολισμό και τον ωθεί να κάνει καύσεις ακόμα και 36 ώρες μετά την άσκηση. Σύμφωνα με όσα λένε οι trainers, είναι καλό να μην κάνεις ενδιάμεσα διαλείμματα και να ολοκληρώσεις την προπόνηση χωρίς ξεκούραση.

Στατικό ποδήλατο: 498-738 θερμίδες/ ώρα
Το ποδήλατο είναι το πιο παραδοσιακό όργανο στο γυμναστήριο και λόγω του ότι καθόμαστε, θεωρούμε ότι είναι και το πιο ξεκούραστο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αυτό επιβεβαιώνεται από τις θερμίδες που μπορούμε να κάψουμε μέσα σε μια ώρα. Σύμφωνα με στοιχεία, μια ώρα ποδήλατο σε γρήγορο ρυθμό μπορεί να σε “σώσει” από 498-738 θερμίδες.

Γυμναστική στο μηχάνημα κωπηλασίας: 481-713 θερμίδες/ ώρα
Ναι, κι όμως! Αυτό το όργανο που δεν παρατηρείς (ούτε κάνεις) στο γυμναστήριο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις από 481 έως και 713 θερμίδες ανά ώρα. Επειδή όμως, είναι λίγο δύσκολο για μια ώρα να κάθεσαι σε αυτό το μηχάνημα, οι trainers συμβουλεύουν να το κάνεις συνδυαστικά με squats ή σανίδα, χωρίς ενδιάμεσα διαλείμματα.

Σκάλες: 452-670 θερμίδες/ ώρα
Ποιος θα φανταζόταν ότι με το ανέβασμα και το κατέβασμα στις σκάλες θα μπορούσες να κάψεις τόσες θερμίδες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να γραφτείς γυμναστήριο, αρκεί βέβαια να εντάξεις στην καθημερινότητά σου αυτήν την άσκηση. Μπορείς να κάψεις από 452 έως και 670 θερμίδες την ώρα, αρκεί να έχεις ρυθμό και να κάνεις 77 βήματα το λεπτό.

Ασκήσεις με βάρη: 341-504 θερμίδες/ ώρα
Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν αυτές τις ασκήσεις, γιατί πιστεύουν ότι είναι… ανδρική υπόθεση! Αυτό βέβαια δεν ισχύει, αφού μπορείς να επιλέξεις τα ιδανικά κιλά για το σώμα σου, να κάνεις πολλές και διαφορετικές ασκήσεις και να κάψεις από 341 έως 504 θερμίδες μέσα σε μια ώρα.

Ελλειπτικό: 322-478 θερμίδες/ ώρα
Η αλήθεια είναι ότι με το ελλειπτικό δεν καίμε τόσες θερμίδες όσο πίστευα, αλλά δεν τις λες και λίγες! Αν έχεις το κουράγιο να κάνεις μια ώρα ελλειπτικό, τότε ρύθμισε το επίπεδο 8 και ετοιμάσου να κάψεις από 322 έως και 478 θερμίδες μέσα σε μια ώρα.

Ιμάντες TRX: 285-421 θερμίδες/ ώρα
Πρόκειται για ένα είδος αερόβιας άσκησης που καίει αρκετές θερμίδες μέσα σε μια ώρα. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι αν κάνεις 5 σετ των 30 δευτερολέπτων θα κάψεις πολλές περισσότερες θερμίδες από το να έκανες squat.

Read More

And More