Τα λάθη που κάνεις στο βραδινό και παχαίνεις

Είναι το γεύμα που προσπαθείς να παραλείψεις, γιατί όσο πιο αργά φας το τελευταίο γεύμα της ημέρας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι θερμίδες να αποθηκευτούν ως λίπος και εσύ να παχύνεις. Πάντως, το να κάνεις skip το βραδινό σου, δεν είναι σίγουρα η σωστή επιλογή. Γιατί, ο μεταβολισμός σου θα υπολειτουργεί για αρκετές ώρες, κάτι που σημαίνει ότι οι θερμίδες δεν θα εξαφανιστούν και τόσο εύκολα. Πρώτο λάθος! Τι θα έλεγες να ρίξουμε μία ματιά στα υπόλοιπα που χαλάνε το βραδινό μας και μας κάνουν να παχαίνουμε;

Αποφεύγεις τους υδατάνθρακες
Ναι, οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι οι πρώτες που αφαιρείς από τη διατροφή σου γενικότερα και το βραδινό σου ειδικότερα. False Alarm! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κίνηση αυτή αυξάνει δραματικά τις λιγούρες σου, κάτι που σημαίνει ότι το να κυλήσεις στο αγαπημένο σου γλυκό είναι όλο και πιο πιθανόν. Μην ξεχνάς, όμως, ότι οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και καλούς υδατάνθρακες, όπως τα αμυλούχα λαχανικά και τα φασόλια προκαλούν κορεσμό και σε βοηθούν να κρατήσεις πιο εύκολα μια ισορροπημένη δίαιτα. Άσε που οι υδατάνθρακες ολικής άλεσης είναι φίλοι σου. Αρκεί να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα.

Ανοίγεις την τηλεόραση
Τα λεπτά περνούν, το ζάπινγκ σταματά, η σειρά σου ξεκινά και εσύ θέλεις κάτι να τσιμπολογήσεις. Το πρώτο μπολάκι γεμίζει, αδειάζει, όμως, πριν καν το καταλάβεις και (φυσικά) το ξαναγεμίζεις. Γιατί, το επεισόδιο δεν έχει τελειώσει ακόμα… Κάπως έτσι, οι θερμίδες που προσθέτεις στη σιλουέτα σου αυξάνονται και το βραδινό σου μετατρέπεται σε ένα όχι και τόσο υγιεινό σνακ. Ακόμα και αν δεν καταναλώσεις τα γνωστά θερμιδογόνα σνακ.

Συνοδεύεις με αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί και η όρεξη σου αντί να κλείνει, ανοίγει ακόμα περισσότερο. Ναι, μην σου κάνει εντύπωση αν, αντί χορτάσεις, σου δημιουργηθούν συναισθήματα νυχτερινής υπερφαγίας. Όπως έχεις διαβάσει αρκετές φορές μέσα από τη στήλη αυτή, το αλκοόλ διεγείρει την όρεξη του και καθυστερεί την αίσθηση κορεσμού. Άσε που αν το προσθέσεις στο βραδινό σου, θα αντιμετωπίσεις και προβλήματα ύπνου, λόγω της αφυδάτωσης που προκαλεί.

Λίγο πριν κοιμηθείς
Ναι, ειδικά τώρα που είμαστε σε καραντίνα, το να ακολουθήσεις ένα οργανωμένο πλάνο διατροφής δεν είναι και το πιο εύκολα πράγμα στον κόσμο. Παρόλα αυτά, μην ξεχάσεις τον βασικό κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο το τελευταίο γεύμα της ημέρας σερβίρεται τρεις ώρες πριν το ύπνο. Έτσι, ο μεταβολισμός σου πραγματοποιεί τις απαραίτητες καύσεις και εσύ κοιμάσαι… ήσυχη.

Ό,τι περίσσεψε!
Λίγο από το μεσημεριανό, κάτι από τα ενδιάμεσα σνακ και ιδού μία θερμιδική βόμβα στο μπολάκι σου. Γιατί, μπορεί οι συνδυασμοί τροφών να σε βοηθούν να αδυνατίσεις, όμως, αν δεν είναι σωστοί, το πιο πιθανόν είναι να αυξήσουν τον αριθμό στη ζυγαριά, πριν καν το καταλάβεις.

Τρως κάθε βράδυ το ίδιο
Και η μονοτονία δεν είναι σύμμαχος σου όταν θες να χάσεις κιλά. Εξάλλου, υπάρχουν πολλές τροφές, στις οποίες μπορείς να επενδύσεις: κινόα, πλιγούρι, γιαούρτι, αβοκάντο, κοτόπουλο, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Yummy!

Read More

And More