Τελευταίες μέρες στο νησί! Μυστικά για να επιστρέψεις και να αντικρύσεις με αποφασιστικότητα τη ζυγαριά…

Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου… Ξυπνάς με τον ήχο της θάλασσας, χωρίς βαβούρα και κυρίως χωρίς καθόλου άγχος! Η μέρα σε περιμένει να την απολαύσεις, χωρίς καμιά υποχρέωση, παρά μόνο να περάσεις καλά. Θάλασσα, καφεδάκι, φαγητό και πάλι βόλτα… Μη, μη! Μην βάλεις στο μυαλό σου τη ζυγαριά! Ακολούθησε απλά τις παρακάτω απλές συμβουλές για να μην έχεις να “σκας” για τίποτα όσο βρίσκεσαι σε διακοπές!

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη καταστρώνει το απόλυτο σχέδιο διατροφής των διακοπών μόνο φια σένα:

Απόλαυσε το πρωινό σου σαν κανονική πριγκίπισσα…
Όχι δεν εννοώ να φορέσεις τα καλά σου! Αλλά να φροντίζεις να είναι πλούσιο και χορταστικό, όσο εκείνο της kate Middleton στο ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ. Και ξέρεις… τώρα στις διακοπές δεν υπάρχει η δικαιολογία δεν προλαβαίνεις! Αφιέρωσε ένα καλό κομμάτι από το ξεκίνημα της ημέρας σου στο πρωινό. Να δεις που θα σου φτιάξει και τη διάθεση….

Πέρα λοιπόν από τον καφέ σου, το πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει ένα από τα παρακάτω. Μπορείς να φτιάξεις μια ποικιλία όλων, για ξεχωριστή γεύση κάθε μέρα:
– Ημίπαχο Γάλα & δημητριακά ολικής αλέσεως ή μπάρα δημητριακών
– Ημίπαχο Γάλα & μπισκότα με πολυδημητριακά ή πτι μπερ ολικής αλέσεως
– Ημίπαχο Γάλα & 2-3 φρυγανιές/κράκερ/κριτσίνια με μέλι ή μαρμελάδα & μαλακή μαργαρίνη ή τυρί χαμηλών λιπαρών ή ταχίνι ή αυγό βραστό
– Ημίπαχο Γάλα & 1 κουλούρι θεσσαλονίκης ή 1 κομμάτι κέικ
– Ημίπαχο Γάλα & 1 Τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών

Fruit Power… για όλο το καλοκαίρι
Ποιος δεν λιμπίζεται μια ζουμερή φέτα καρπούζι; Μη μου πεις πως θα έλεγες όχι σε δροσιστικά κομμάτια πεπόνι μέσα στον καύσωνα; Σιγά, σιγά μπαίνουν στο τραπέζι και τα θρεπτικά σταφύλια! Πρόκειται για το πιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό σνακ, εκεί λίγο μετά τις 10-11 το πωί, που θα βρεις όπου και αν είσαι.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικά συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής και συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού βάρους. Ενυδατώνουν τον οργανισμό και σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη. Δεν περιέχουν καθόλου λίπος και είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες.

Hydrate yourself…

Το νερό είναι πηγή ζωής. Το νερό είναι πηγή ομορφιάς. Το νερό είναι πηγή ευεξίας! Τι από όλα θα ήθελες να… ατονίσει; Και επειδή φαντάζομαι πως η απάντηση είναι “τίποτα”, για να κρατάς τον οργανισμό σου καλά ενυδατωμένο, να μην κινδυνεύσεις από ζαλάδες εξαιτίας της ζέστης και να έχεις το πιο λαμπερό και φωτεινό δέρμα μην το ξεχνάς… άλλωστε δεν είναι μόνο το νερό η επιλογή σου. Βάλε ένα twist στην επιχείρηση ενυδάτωση με τις παρακάτω επιλογές:

– Ανθρακούχο νερό με στιμμένο λεμόνι
– Σοκολάτα ρόφημα αναμεμειγμένη με κρύο ή ζεστό γάλα 1,5% χωρίς όμως προσθήκη ζάχαρης
– Milkshake από γάλα 1,5% αναμεμειγμένο με φρούτα και λίγο μέλι
– Φυσικοί χυμοί από δροσερά φρούτα όπως: καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, ανανά
– Παγωμένο τσάι
– Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Sunbathing… STOP!

Ωραίο είναι να πάρεις – με ασφάλεια και προστασία – χρωματάκι τώρα που είναι καλοκαίρι, αλλά πρέπει να έχεις στο νου σου, πως το tanned skin είναι ωραίο σε γυναίκες που… κυκλοφορούν. Όχι σε εκείνες που ξημερώνονται σε μια ξαπλώστρα! Μια απλή βόλτα στην παραλία, λίγο τρέξιμο στην άμμο, ακόμη και ένα διασκεδαστικό σετ beach volley και φυσικά ενεργητικό κολύμπι στο νερό επιτρέπουν στο δέρμα σου να μαυρίσει, αλλά και στο σώμα σου να αδυνατίσει. Δες το σαν μια μορφή θαλασσοθεραπείας που θα βελτιώσει σημαντικά την κυτταρίτιδα και θα κάνει το δέρμα σου σφιχτό και λαμπερό.

Ξέρεις από Smart Snacking;

Λίγο η θάλασσα, κάτι που η όσρφησή σου έπιασε τα καλαμαράκια της ταβέρνας στο τέλος της παραλίας, σε έπιασε λιγούρα. Κι είναι ακόμη νωρίς. Τι θα φας; Μην βιαστείς να κάνεις την επιλογή μεταξύ τυρόπιτας, πίτσας ή προϊόντων γεμάτων τυριά και λάδια. Βρες τις πιο έξυπνες εναλλακτικές για ελαφρύ σνακ ή πρόχειρο γεύμα, όπως τις προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατρολφολόγος Γεωργία Καπώλη:

– Τοστ με ψωμί σίκαλης, τυρί χαμηλό σε λιπαρά, γαλοπούλα βραστή, ντομάτα
– Κουλούρι με σουσάμι ή κράκερ ολικής αλέσεως & τυρί χαμηλό σε λιπαρά
– Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή χυμοί
– Γιαούρτι ή γάλα χαμηλό σε λιπαρά με δημητριακά ολικής αλέσεως
– Μπάρες ή μπισκότα δημητριακών
– Τονοσαλάτα ή σαλάτα ceasars
– Ντάκος κρητικός (κρίθινο παξιμάδι με ντομάτα, ελιές, ανθότυρο ή cottage cheese)
– Ρύζι με γιαούρτι
– Κρύα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σαλάτα

Πιες… από τα χείλη του που καιν!
Η διάθεση στις διακοπές οδηγεί τα βήματά σου σε κάπιο μπαράκι. Λογικό! Το ζήτημα εδώ είναι να περάσουμε καλά – έχοντας στο μυαλό σου πως το αλκόολ κάνει κακό στην υγεία – και φυσικά να μην πάρεις κιλά από τα “γεια μας” και τα εβίβα”!

Η ζέστη προκαλεί αφυδάτωση του οργανισμού και η κατανάλωση αλκοόλ επιτείνει το πρόβλημα. Απόφυγε τα βαριά ποτά και προτίμησε κρασάκι ή μπύρα. 1 κουτάκι μπύρα – 330 ml – ή ένα ποτήρι κρασί είναι αρκετό! Αν πάλι θέλεις να απολαύσεις ένα cocktail ζήτησε από τον barman να βάλει περισσότερο χυμό φρούτων και λιγότερο αλκόολ και ζάχαρη! Άλλωστε μερικά από τα πιο διάσημα cocktail έχουν στην πραγματικότητα πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες…

Read More

And More