Τέρμα πια στις τύψεις όταν έρχεται η ώρα του γλυκού ! Ανακάλυψε το Μακεδονικό Χαλβά… το γλυκό που κάνει καλό!

Ποια μπορεί να πει όχι σε ένα γλυκό; Υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην επιθυμεί μια γλυκιά λιχουδιά για να νιώσει καλύτερα;

Αν σε προβληματίζουν, όμως, οι αμέτρητες θερμίδες και τα λιπαρά που συνήθως συνοδεύουν τις γλυκές απολαύσεις, έχουμε για σένα την ιδανική λύση: Μακεδονικός Χαλβάς… το γλυκό που κάνει καλό!

Ασπίδα για την υγεία του οργανισμού
Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα γλυκό απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή. Ένα κομμάτι απολαυστικού χαλβά με το πρωινό σου, ως σνακ στο γραφείο ή σε ένα γευστικό διάλειμμα από το γυμναστήριο, σου επιτρέπει να ικανοποιήσεις την όρεξή σου για γλυκό και παράλληλα να θωρακίσεις την υγεία σου σε πολλαπλά επίπεδα, με τον πιο υγιεινό και γευστικό τρόπο!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι και έτσι διατηρεί την υψηλή διατροφική αξία και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου σπόρου, το οποίο, βάσει επιστημονικών μελετών1 :

Συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης: Σημαντική είναι η συμβολή του σησαμιού στην ρύθμιση της χοληστερόλης, που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το σησαμέλαιο συνδράμει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Προστατεύει την καρδιά: Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με μελέτες, οι σπόροι σησαμιού, χάρη στην σύσταση τους, συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών.

Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Το σησάμι είναι ένα τρόφιμο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει καλά νέα για το δέρμα. Χάρη στις αντιοξειδωτικές αυτές ιδιότητες εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου στην επιδερμίδα, υπεύθυνες για αρκετές καταστροφές, όπως τα εγκαύματα από τον ήλιο και οι ρυτίδες2

Αν στα παραπάνω προσθέσεις και την υψηλή περιεκτικότητα του Μακεδονικού Χαλβά σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, αντιλαμβάνεσαι πως αποτελεί μια άριστη διατροφική επιλογή που δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή σου διατροφή!

Για αυτό, όταν έρθει η ώρα του γλυκού διάλεξε σωστά και απόλαυσε εκείνο που, εκτός από την απίθανη γλυκιά του γεύση, θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Διάλεξε Μακεδονικό Χαλβά… το γλυκό που κάνει καλό!

1. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις ιδιότητες του σησαμιού έναντι της συγκόλλησης αιμοπεταλίων.

2. Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JOURNAL OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE (2012) με τίτλο A REVIEW OF NUTRITIONAL AND NEUTRACEUTICAL PROPERTIES OF SESAME.

Read More

And More