Θέλεις να αδυνατίσεις; Σου βρήκαμε 23 εύκολα tips για μείωση βάρους!

Όσο πλησιάζει η ώρα να φορέσεις το αγαπημένο σου μπικίνι, τόσο η επιθυμία για απώλεια βάρους γίνεται η καθημερινή σου παράνοια! Είμαι σίγουρη ότι έχεις δοκιμάσει άπειρες δίαιτες με βάση τα φρούτα εποχής, τα superfoods ή υποκατάστατα ζάχαρης, που κατακαιρούς γίνονται trend! Ας παραδεχτούμε όμως ότι η κατάλληλη στρατηγική για απώλεια βάρους έρχεται μέσα από μικρά tip στη καθημερινότητά σου και ίσως είναι αυτά που θα παραμείνουν σε βάθος χρόνου.

Οπότε πάμε να δούμε ποια είναι αυτά που πραγματικά θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά χωρίς να ταλαιπωρείσαι με δίαιτες.



1. Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό! Θα σου προσφέρει την κατάλληλη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις μέσα στη μέρα.

2. Παν μέτρον άριστον! Απόλαυσε το αγαπημένο σου γλυκό σε μικρή ποσότητα. H υπερβολή δεν ωφέλησε κανέναν.

3. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου κάνε διάλειμμα το πολύ 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των ασκήσεων. Η συνεχής κίνηση του σώματος θα αυξήσει τη καύση των θερμίδων.

4. Τελείωσε το φαγητό 3 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι. Ο μεταβολισμός σου επιβραδύνει όταν κοιμάσαι, με αποτέλεσμα αντί για καύση να γίνεται αποθήκευση του λίπους!

5. Μην ξεχνάς τα βάρη. Δυναμώνουν τους μύες και βοηθούν το σώμα να κάνει καύσεις.

6. Πριν φας, ρώτησε τον εαυτό σου: ”Είμαι πεινασμένη;” Πολλές φορές η επιθυμία για φαγητό δεν προέρχεται απαραίτητα από την πείνα, αλλά από λιγούρα.

7. Προσπάθησε να κοιμάσαι 6 με 8 ώρες κάθε βράδυ. Χωρίς αυτό αυξάνεται η γκρελίνη, μια ορμόνη που ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους.

8. Μην παραγγέλνεις από έξω! Το μαγείρεμα είναι μια δημιουργική και οικονομική διαδικασία. Έχεις τον έλεγχο των θερμίδων και την απόλυτη γνώση των θρεπτικών συστατικών.

9. Να είσαι συγκεκριμένη σχετικά με το στόχο σου για την απώλεια βάρους! Ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται καλύτερα όταν υπάρχει πλάνο και οργάνωση!

10. Φάε με τη σωστή σειρά. Ξεκίνα το γεύμα σου με μια σαλάτα και έπειτα φάε το κυρίως πιάτο. Η όρεξη για φαγητό θα έχει μειωθεί κατά πολύ με τη βοήθεια των λαχανικών!

11. Προσπάθησε να τρως κάθε 3 ώρες υγιεινά σνακ, ώστε να αποφύγεις τους θερμιδοφόρους πειρασμούς.

12. Θέσε ένα στόχο! Μπορεί να είναι το παλιό σου φόρεμα που δεν κουμπώνει πλέον ή ένα reunion με παλιούς συμμαθητές.

13. Φόρεσε μια παλιά, στενή ζώνη! Μπορεί να είναι ενοχλητικό και να σου προκαλεί δυσφορία αλλά θα σε βοηθήσει να πετύχεις πιο γρήγορα το στόχο σου.

14. Όρισε μια μέρα την εβδομάδα να τρως ό,τι επιθυμείς.

15. Κράτησε μια ατζέντα με τις διατροφικές σου συνήθειες! Με το πέρασμα του χρόνου θα καταλάβεις ποια είναι τα Do και τα Dont’s.

16. Όταν κάνεις διάδρομο πρόσθεσε στους βραχίονες ελαφριά βάρη για extra καύσεις.

17. Πήγαινε στο super market έχοντας φάει και με συγκεκριμένη λίστα για τα ψώνια. Το άδειο στομάχι μπορεί να σε βάλει σε πειρασμούς.

18. Πες “όχι” στα αναψυκτικά. Περιέχουν ζάχαρη και ανθρακικό.

19. Απόλαυσε ελεύθερα ξηρούς καρπούς, λαχανικά και άπαχα τρόφιμα με πρωτεΐνη. Θα δυναμώσουν τους μύες σου και θα σε γεμίσουν ενέργεια.

20. Κόψε το αλάτι. Το νάτριο προκαλεί πρήξιμο στη κοιλιά, που μπορεί να διαρκέσει ώρες αλλά και μέρες.

21. Αν δεν είσαι αρκετά πεινασμένη ώστε να φας ένα φρούτο, τότε δεν πεινάς γενικά.

22. Μην φας υδατάνθρακες μετά το μεσημεριανό και έως το τέλος της ημέρας. Ίσως από τα πιο δύσκολα αλλά σημαντικά trick.

23. Μετά από κάθε γεύμα βγες μια βόλτα των 15 λεπτών. Θα σε βοηθήσει να κάψεις έως και100 θερμίδες.

Read More

And More