Τι πρέπει να προσέξεις για να μην πάρεις πολλά κιλά στις γιορτές

Το Πάσχα πλησιάζει και ειδικά στην ΅Ελλάδα πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια γύρω από το πλούσιο τραπέζι που περιλαμβάνει παραδοσιακές, λαχταριστές συνταγές. Παράλληλα το Πάσχα είναι μια περίοδος που χαλαρώνεις και απολαμβάνεις τη φύση και τον ανοιξιάτικο καιρό.

Για κάποιες από εσάς έχει προηγηθεί μια μια περίοδος πλήρης νηστείας (40 μέρες ή 1 βδομάδα) και έρχονται το βράδυ του Μ. Σαββάτου και η Κυριακή του Πάσχα με πολλούς νόστιμους πειρασμούς όπως είναι το αρνί, το κατσίκι, τα αυγά, το τσουρέκι, τα πασχαλινά κουλουράκια και πολλά άλλα. Αυτές τις μέρες πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική στον τρόπο κατανάλωσής τους για δύο σημαντικούς  λόγους: 

Ο πρώτος είναι η δυσπεψία που θα ακολουθήσει αν καταναλώσεις τα παραπάνω τρόφιμα λαίμαργα και σε μεγάλη ποσότητα.

Ο δεύτερος είναι η συντήρηση του βάρους σου. Δεν είναι ανάγκη να εκμεταλλευτείς τη γιορτή του Πάσχα καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων γιατί έτσι θα σημειωθεί αύξηση του βάρους που με τόσο κόπο προσπαθείς όλο το χρόνο να μειώσεις ή να συντηρήσεις.

Πως θα αποφύγεις τα δυσάρεστα αποτελέσματα

-Έχεις πάντα ως στόχο στις γιορτές να συντηρήσεις το βάρος σου, ούτε να βάλεις κιλά, αλλά ούτε και να χάσεις.

– Κρατάς όσο περισσότερο μπορείς τις διατροφικές συνήθειες που έχεις. Το γεγονός ότι πλησιάζει η μέρα του Πάσχα, δε σημαίνει ότι και τις υπόλοιπες μέρες θα ξεχάσεις τις διατροφικές σου συνήθειες.
– Δεν ξεχνάς τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας.
-Δεν φτάνεις ποτέ πεινασμένη στο γιορτινό τραπέζι. Τηρείς τα 4-5 γεύματα ημερησίως.
-1-2 γλυκά ημερησίως δε θα αποτρέψουν την συντήρηση του βάρους σου.
– Να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως

Μ. Σάβαττο και Κυριακή του Πάσχα στο γιορτινό τραπέζι 

– Στο βραδινό τραπέζι της Ανάστασης καλό είναι ξεκινήσεις με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα. Η μαγειρίτσα είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα.
– Αρχικά κοιτάς όλα τα φαγητά που υπάρχουν στο τραπέζι.
– Κάνεις μια πρώτη σκέψη τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο. Οπότε θα προτιμήσεις τα πιο αγαπημένα σου.
– Στη συνέχεια, αφού αποφασίσεις τι θα διαλέξεις, αρχίζεις να γεμίζεις το πιάτο σου με τις σαλάτες που σου αρέσουν και έπειτα με το κυρίως φαγητό.
– Ένα καλό κόλπο είναι να γεμίσεις το μισό πιάτο με λαχανικά. Έτσι θα αποφύγεις αρκετό κορεσμένο λίπος από τα ζωικά τρόφιμα
– Καλό είναι να ξεκινάς με τα λαχανικά και προχωράς στο κυρίως γεύμα, έτσι επέρχεται πιο γρήγορα ο κορεσμός.
– Το γεύμα σου πρέπει να διαρκεί 20 λεπτά, για να καταλάβεις ότι χόρτασες χωρίς να καταναλώσεις παραπάνω ποσότητες.
– Προτίμησε 1-2 ποτήρια κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
– Αν παρ’ όλα αυτά δε καταφέρεις να συγκρατηθείς σε όλες αυτές τις προκλήσεις, μπορείς να είσαι την επόμενη μέρα πιο προσεχτική για να έρθεις σε μια ισορροπία.

Read More

And More