Time For a Shake: 5 υγιεινά smoothies που θυμίζουν Milkshake!

Μπορεί το καλοκαίρι να φθάνει στο τέλος του, όμως οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές και ο οργανισμός σου ζητά αυτό το κάτι που θα τον δροσίσει. Παράλληλα, θες και την αποτοξίνωση σου, γιατί τις ημέρες της ξεγνοιασιάς, της δροσιάς, της ανεμελιάς δε σκέφτεσαι να τηρήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής – απλά απολαμβάνεις ό,τι θέλει ο νους σου και ό,τι σε κερνάνε. Και, καλά κάνεις!

Η λύση και για τα δύο προβλήματα “ακούει” στο όνομα: smoothie. Το μαγικό αυτό ρόφημα που συνδυάζει και τα θρεπτικά στοιχεία των φρούτων, αλλά και τη δροσιά ενός milkshake. Ένα detox smoothie την ημέρα τις τοξίνες και τη ζέστη κάνει πέρα. Πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι ικανά να σε γεμίσουν με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, βοηθώντας τον οργανισμό σου να λειτουργήσει καλύτερα και το μεταβολισμό σου να είναι πιο αποδοτικός. Αν τους βάλεις και τα μαγικά συστατικά, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι έχουν την ίδια γεύση σαν να έπινες το milkshake σου – με λιγότερες θερμίδες βέβαια. Εγώ, πάντως, σήμερα, λέω να δοκιμάσω κάποιο από τα επόμενα, γιατί και ζέστη κάνει και έχω όρεξη για κάτι πιο υγιεινό:

 

#1 Smoothie με κεράσια & μούρα

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι με μύρτιλο και βατόμουρο

1 φλιτζάνι με κεράσια

1 φλιτζάνι νερό

1/2 φλιτζάνι γάλα (μπορείς και καρύδας ή αμυγδάλου)

1/4 δημητριακά ολικής άλεσης

 

#2 Smoothie με κακάο & φράουλα

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη ή 4 κομματάκια λευκής σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι με γάλα (μπορείς και καρύδας ή αμυγδάλου)

1/2 φλιτζάνι με φράουλες

1 φλιτζάνι με παγάκια

 

#3 Smoothie με σπανάκι & κανέλα

Υλικά

1 κούπα με σπανάκι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/8 δημητριακά ολικής άλεσης

1 φλιτζάνι με νερό

 

#4 Smoothie του φρουτοπαραδείσου

Υλικά

1 δαμάσκηνο

1 νεκταρίνι

1 πορτοκάλι

1 ροδάκινο

1/2 κούπα λευκό τσάι (παγωμένο)

2 κουτ. του γλυκού μέλι

2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού

Άφθονα παγάκια

 

#5 Green Smoothie

Υλικά

1/4 αγγούρι

1/2 κούπα σπανάκι

1 κοτσάνι σέλινο

1 ακτινίδιο

2 κλωνάρια φρέσκια μέντα

1/2 μήλο

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

Πέρα από τη δροσιά που θα σου προσφέρουν, είναι η καλύτερη λύση για πρωινό και δεκατιανό. Και αυτό, γιατί μόλις φθάσεις το καλαμάκι σου στον πάτο, θα αισθανθείς χορτάτη, σαν να έχεις φάει ένα ολόκληρο γεύμα. Επιπλέον, είναι η πιο σωστή επιλογή για σένα που δουλεύεις σκληρά στο γραφείο, αφού με μόλις 150 – 200 θερμίδες ανά ποτήρι, και την όρεξη σου θα καλύψεις και θα πλουτίσεις τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία της ημέρας. Οπότε, μην το σκέφτεσαι.

Drink It!

Read More

And More