Vegan συνταγές: 5 γευστικές προτάσεις με λίγες θερμίδες που αξίζει να δοκιμάσεις!

Η vegan διατροφή έχει γίνει αρκετά διάσημη τα τελευταία χρόνια! Κάποιοι την ακολουθούν για να αποφύγουν τα λιπαρά, άλλοι για λόγους ιδεολογίας, ενώ κάποιοι άλλοι γιατί είναι απλά ένα trend της εποχής. Επειδή έχω ιδιαίτερη αδυναμία στη χορτοφαγική και vegan κουζίνα, ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν υπάρχουν πολλά εστιατόρια που μπορούν να προσεγγίσουν άτομα με αυτές τις διατροφικές συνήθειες. Για αυτό το λόγο ξεκίνησα να μαγειρεύω μόνη μου στο σπίτι υγιεινές, vegan συνταγές (αλμυρές και γλυκές) που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάνουμε δίαιτα) και σου τις προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τι είναι αυτό όμως, που χαρακτηρίζει τα vegan γεύματα; Πολλοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη διατροφή βασίζεται στους υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι, ψωμί), κάτι το οποίο δεν ισχύει. Τα vegan πιάτα βασίζονται στην ποικιλία των λαχανικών και των φρούτων που κάποιες φορές συνοδεύονται από τους υδατάνθρακες. Όπως γίνεται δηλαδή σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Τα φαγητά που απαγορεύονται είναι το κρέας, το ψάρι, τα ζωικά προϊόντα (γαλακτοκομικά – αυγά), καθώς και το μέλι. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, θέλω να σου αναφέρω ότι την πρωτεΐνη τη λαμβάνεις από το tofu (διάσημη φυτικό τυρί), ενώ σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά από τα όσπρια και τα λαχανικά.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!

 

Sloppy joes με κιμά κουνουπιδιού
Θερμίδες: 289/ μερίδα

 

Φακόριζο με πανδαισία μπαχαρικών
Θερμίδες: 163/ μερίδα

 

Σούπα με κουνουπίδι, ψητά ρεβίθια και κουρκουμά
Θερμίδες: 190/ μερίδα

 

Zoodles με tofu και ιδιαίτερη σάλτσα
Θερμίδες: 296/ μερίδα

 

Ντόνατ στο φούρνο με ζάχαρη άχνη
Θερμίδες: 164/ μερίδα

Read More

And More