Χρυσαφένιο μαύρισμα: Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να το αποκτήσεις

Το καλοκαίρι έφτασε και εσύ ετοιμάζεσαι για τις πρώτες σου βουτιές. Άλλωστε, το μπάνιο στη θάλασσα, εκτός από ένα ευχάριστο διάλειμμα, είναι μία εξαιρετική αφορμή να γυμνάσεις όλο σου το σώμα. Και να μαυρίσεις. Για το τελευταίο, εκτός από το κατάλληλο αντηλιακό, θα χρειαστείς και τις σωστές τροφές. Εκείνες που σε βοηθούν να αποκτήσεις το χρυσαφένιο χρώμα που αγαπάς. Ποιες δεν πρέπει να λείπουν από τη Shopping List σου;

Καρότα
Τα καρότα ήταν ανέκαθεν γνωστό ότι βοηθούν στην αλλαγή του χρώματος του δέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υψηλά επίπεδα καροτενοειδών τους, μπορούν να μας δώσουν την τέλεια, ηλιόλουστη λάμψη που όλοι αναζητούν. Έχουν, επίσης, μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βελτιώσει την όραση και να προστατεύσει το δέρμα μας από βλάβες, από τον ήλιο.

Πεπόνι
Τους καλοκαιρινούς μήνες θες να απολαμβάνεις φρούτα πλούσια σε νερό. Για να δροσίζεσαι και να ενυδατώνεσαι σωστά. Το πεπόνι, χάρη στη σύνθεση και τους ηλεκτρολύτες του, είναι το φρούτο που θέλεις. Το πεπόνι είναι περίπου 90% νερό αλλά και καροτενοειδή που, όπως ήδη γνωρίζεις, βοηθούν πολύ στο μαύρισμα. Έτσι, για να αποφύγεις την αφυδάτωση, το κοκκίνισμα από το ήλιο και τα εγκαύματα του δέρματος, καλό είναι να βρίσκεται στη διατροφή σου. 

Μπρόκολο
Δεν ενισχύει απλά το ανοσοποιητικό σου. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το καταπράσινο μπρόκολο που, μπορεί να μην συμπαθείς για τη γεύση του, είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και κολλαγόνο. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου που βοηθά τον οργανισμό να θεραπεύει γρήγορα τις πληγές. Έτσι, ο συνδυασμός καροτενοειδών και βιταμίνης C στο μπρόκολο μπορεί να βελτιώσει το χρώμα και τη λειτουργία του δέρματος σου γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ντομάτες
Κατακόκκινες και απολαυστικές. Περιέχουν λυκοπένιο, παρόμοιο συστατικό με εκείνο που βρίσκεται στα καρότα και το σπανάκι, το οποίο αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και βοηθούν να αποκτήσετε αυτή τη χρυσή λάμψη, χαρίζοντας πραγματικά ένα όμορφο μαύρισμα. Είναι και πολύ καλοκαιρινές. Γιάμι!

Kale
Καταπράσινο και απολαυστικό. Πιθανόν, έχεις ακούσει ένα εκατομμύριο φορές ότι το λάχανο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά χόρτα εκεί έξω και ότι έχει πολλά οφέλη για ολόκληρο το σώμα. Ναι, για να το έχουμε στη λίστα μας το Kale έχει επίσης υψηλά επίπεδα καροτενοειδών που ενισχύουν τον τόνο του δέρματος. 

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες έχουν τα υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών σε σύγκριση με όλα τα άλλα λαχανικά, το θρεπτικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για αυτό το φυσικό αποτέλεσμα μαυρίσματος. Το σκέφτεσαι ακόμα;

Λεμόνι
Αποτοξινωτικό και απολαυστικό! Το κατακίτρινο λεμόνι, εκτός από τη σιλουέτα, φροντίζει και το δέρμα σου. Χάρη στη σύνθεση του είσαι αποκτάς χρυσαφένιο χρώμα και είσαι έτοιμη να απολαύσεις το καλοκαίρι σου. 

Read More

And More