Διατροφικό botox! Το μενού που θα σε αδυνατίσει 4 κιλά και θα σε βοηθήσει να νικήσεις το χρόνο

Αν είσαι κάτω από 30, ο χρόνος δεν έχει αρχίσει ακόμα να δείχνει τις συνέπειές του, αλλά η πρόληψη είναι κάτι που πραγματικά είναι η πιο σοφή κίνηση. Αν είσαι πάνω από 30, έχεις ήδη δει τα σημάδια του χρόνου να κάνουν την εμφάνισή τους και η λέξη αντιγήρανση μπαίνει αργά και σταθερά στη ζωή σου. Οι κρέμες και η περιποίηση δεν αρκούν. Το παιχνίδι πάντα ξεκινά από μέσα μας. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχεις και τη διατροφή σου, ώστε να μπορέσεις να διατηρήσεις φιλικές σχέσεις με το χρόνο. Αυτό είναι το δυνατό χαρτί μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να είμαστε υγιείς και να προσέχουμε τι τρώμε.

Όπως καταλαβαίνεις, όλες χρειαζόμαστε τη σημερινή διατροφή. Πρόκειται για την “ισογλυκαιμική” δίαιτα που θα δημιουργήσει ασπίδα προστασίας, θα κρατήσει τις ρυτίδες μακριά και θα ανανεώσει τον οργανισμό σου. Ταυτόχρονα, μιας και πρόκειται για δίαιτα, ένα μήνα αργότερα θα ζυγίζεις 4 κιλά λιγότερο. Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια!

Σημείωσε ότι η γήρανση του οργανισμού ξεκινάει από την ηλικία των 30, με μια αλλαγή στο δέρμα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα συστήματα. Η έναρξη της γήρανσης, αλλά και το πως αυτή θα εξελιχθεί εξαρτάται από την κληρονομικότητα και τα γονίδια που κουβαλάει κάποιος, αλλά και από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες στις οποίες θα εκτεθεί.

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες
Για όλα φταίει η γλυκοζυλίωση. Είναι μία διαδικασία που -παρά το γεγονός πως συμβαίνει φυσιολογικά στον οργανισμό- επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Είναι η διαδικασία κατά την οποία υδατάνθρακες, όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη ή η γαλακτόζη, προσδένονται με πρωτεϊνικά ή λιπιδικά μόρια, όπως η αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο. Επιπλέον, η γλυκοζυλίωση παράγει ελεύθερες ρίζες και απενεργοποιεί τα αντιοξειδωτικά ένζυμα, επιτρέποντας να συμβούν οι ζημιές από το οξειδωτικό στρες και την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Το δέρμα λοιπόν γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο, χάνει την ελαστικότητά του και αποκτά ρυτίδες, κηλίδες και εμφανή σημάδια φωτογήρανσης.

Η σωστή διατροφή είναι το όπλο σου ενάντια στο χρόνο
Μία “ισογλυκαιμική διατροφή” μπορεί να καθυστερήσει τα συμπτώματα της γήρανσης, να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα των αισθητικών επεμβάσεων. Πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο;

-Βγάλε τη ζάχαρη από τη ζωή σου. Προσπάθησε να αρχίσεις να πίνεις τον καφέ σου σκέτο, απόφυγε τα γλυκά και φυσικά τα συσκευασμένα προϊόντα που περιέχουν μπόλικη -κι ας μην τους φαίνεται. Διάβαζε τις ετικέτες πριν ψωνίσεις και προσπάθησε να επιλέγεις πράγματα που δεν έχουν ζάχαρη.

-Μόνο ολικής άλεσης ψωμί και ζυμαρικά. Περιέχουν υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης που αν καταναλωθούν με μέτρο ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα λευκά τους.

-Πες όχι στα αλμυρά σνακς και στα αρτοσκευάσματα τα οποία προκαλούν σημαντική άνοδο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

-Πιες πολύ πολύ νερό. Η ενυδάτωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατήρησης της υγείας του οργανισμού και του δέρματος. Οι συστάσεις αναφέρουν την κατανάλωση περίπου 1ml ανά θερμίδα ενεργειακής πρόσληψης, που αντιστοιχεί περίπου σε 1,5-2 λίτρα την ημέρα για έναν μέσο άνθρωπο.

-Εμπλούτισε τη διατροφή σου με αντιοξειδωτικά ώστε να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι του οξειδωτικού στρες. Η υπερκατανάλωση είναι καταστροφική, καθώς τα ίδια τα αντιοξειδωτικά, αν καταναλωθούν σε υπεβολικές ποσότητες δρουν ως προ-οξειδωτικά και επιτείνουν την κατάσταση.

-Κατανάλωσε ω-3 λιπαρά οξέα. Καλές πηγές ω-3 είναι τα ψάρια. Προτίμησε τα μικρά ψάρια καθώς έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Τα ψάρια με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ω-3, σύμφωνα με τον EUFIC είναι ο σολομός, ο γαύρος, η σαρδέλα, η ρέγγα και το σκουμπρί.

-Φάε πολλά φρούτα και λαχανικά. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, καθυστερούν την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης. Περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών, αντιοξειδωτικών αλλά και νερού.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα διατροφής στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

 

EXTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει επιπλέον συμβουλές για να σταματήσεις όσο περισσότερο μπορείς το χρόνο!

-Ακολούθησε την απλή μέθοδο των τριών, τον κανόνα των “τριάδων και δυάδων”. Φρόντισε ώστε τα κύρια γεύματά σου να περιέχουν τρόφιμα από 3 ομάδες τροφίμων:
1. ομάδα πρωτεΐνης (αυγά, κρέας, γαλακτοκομικά),
2. ομάδα φρούτων – λαχανικών,
3. ομάδα αμύλου (ανεπεξέργαστοι υδατάνθρακες, δημητριακά και προϊόντα τους, αμυλούχα λαχανικά όπως η πατάτα).

Διάλεξε από 2 ομάδες για να συνθέσεις το σνακ σου. Με την τεχνική αυτή κάθε γεύμα είναι ισορροπημένο, σε κρατάει χορτάτη, ανεβάζοντας ομαλά τα επίπεδα γλυκόζης. Ο κατάλληλος συνδυασμός τροφών στις σωστές ποσότητες είναι το κλειδί για την επίτευξη της “ισογλυκαιμίας” και την πρόληψη κάθε νοσήματος που σχετίζεται με τη σταδιακή γήρανση.

-Η γυμναστική παίζει και στην αντιγήρανση σημαντικό ρόλο καθώς σταματά την λόγω ηλικίας μείωση της μυικής μάζας, ενώ συνηγορεί στην διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους.

-Απόφυγε την υπερέκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα: Φυσικά για να αποφύγουμε και την εξωγενή γήρανση καλό είναι να προστατευόμαστε από τις επιβλαβείς επιδράσεις του περιβάλλοντος, όπως η ηλιακή ακτινοβολία και το κάπνισμα.

Πλέον η διατήρηση της νεανικής μας όψης αλλά και της ποιότητας ζωής μας είναι ύψιστης σημασίας και καλό είναι να κατανοήσουμε πως αυτό ξεκινάει από μέσα. Έτσι καλό είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να πετύχουμε να ζούμε περισσότερα και καλύτερα χρόνια!

Read More

And More