Έξυπνα τρικ… για να χάσεις βάρος!

Παρακολουθείς τους διαιτολόγους και τους γυμναστές του TLIFE και μαθαίνεις συνεχώς τα μυστικά της υγιεινής ζωής και της καλής διατροφής. Γνωρίζεις όμως ποιες απλές και μικρές συνήθειες τις καθημερινότητας θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την γραμμή σου;

5 έξυπνες και απλές συμβουλές για καλύτερο σώμα, ουσιαστικά χωρίς προσπάθεια:

Μην “σαπίζεις” με τις ώρες στον καναπέ: Το σώμα διασπά το λίπος πολύ καλύτερα όταν στέκεσαι όρθια και έτσι χάνεις πιο εύκολα βάρος. Αντίθετα, αν γυρνώντας από την δουλειά περνάς όλο σου το απόγευμα στον καναπέ, τότε τα ένζυμα που βοηθούν στην διάσπαση του λίπους στο σώμα απενεργοποιούνται. Μία μόνο μέρα απραξίας και… “καθισιού” μειώνει την δραστηριότητα αυτών των ενζύμων κατά 94%.
Κινήσου λοιπόν…κάνε μια βόλτα στο πάρκο! Όταν πας για ποτό, μην κάθεσαι σε καρέκλα. Προτίμησε το μπαρ, χόρεψε!

Μην μετράς απλά θερμίδες: Μπορεί να έχεις γίνει εξπέρ στην μέτρηση των θερμίδων, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η απλή μέτρηση θερμίδων δεν θα φέρει αποτελέσματα, όταν προσπαθείς να χάσεις λίπος. Απόφυγε λοιπόν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί, φρουτοχυμούς, λευκό ρύζι και δημητριακά, επεξεργάζονται γρήγορα από το στομάχι και το βάρος αυξάνεται πολύ περισσότερο. Αντίθετα, τρόφές όπως φασόλια, βρώμη, γλυκοπατάτες ή δημητριακά ολικής άλεσης έχουν πιο χαμηλούς ρυθμούς χώνεψης, ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες θερμίδες.

Η γυμναστική θα σου φέρει επαγγελματική επιτυχία: Άσε την κρίση για τους…αγύμναστους!Η άσκηση προσφέρει μεγαλύτερη αναπνοή, μας δίνει περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάτι που έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Έρευνα σε επιχειρηματίες έδειξε πως εκείνοι που ασκούνται εντατικά, έχουν καλύτερη απόδοση στην δουλειά τους από εκείνους που δεν γυμναζονται.
Το γάλα και το αυγό θα κάνει το δέρμα σου να λάμπει. Το μυστικό βρίσκεται στην “θαυματουργή” βιταμίνη Α. Επιπλέον, η βιταμίνη Α θα δυναμώσει τα κόκαλα, θα κάνει τα δόντια σας γερά, ενώ θα είσαι πιο ανθεκτικός στις ιώσεις. Αυτή η πολύ σημαντική βιταμίνη βρίσκεται στους κρόκους των αυγών, στο τυρί, στο συκώτι, στο μουρουνέλαιο, στο βούτυρο, στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην μαργαρίνη.
Η μπριζόλα θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος: Εντάξει, δεν είπαμε να τρως συνεχώς κρέας. Όμως η πρωτεΐνη που θα βρεις κατά κύριο λόγο στο κρέας, βοηθά στην απώλεια βάρους, αφού αυξάνεται ο μεταβολισμός. Αν μάλιστα επιλέξεις τροφές με λίγα λίπη, όπως στήθος γαλοπούλας/κοτόπουλου, ασπράδια αυγών κ.α. έτσι ώστε να μην προσλαμβάνεις λίπος, τότε η πρωτεΐνη αυτών των τροφών θα επιταχύνει το μεταβολισμό σου.

Read More

And More