Έλαιο αβοκάντο: Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Κι εκεί που νομίζαμε ότι είμαστε πολύ μπροστά και αρκετά ενημερωμένες που χρησιμοποιούμε το λάδι καρύδας, ξαφνικά εμφανίζεται το λάδι αβοκάντο. Λάδι από αβοκάντο; Εγώ είχα συνηθίσει να τρώω το αβοκάντο στη σαλάτα μου, μαζί με γαρίδες ή σε ένα σάντουιτς. Τα δεδομένα αλλάξανε φίλη μου και ευθύς αμέσως θα σε ενημερώσω για αυτό το ευεργετικό προϊόν που απλόχερα μας προσφέρει η φύση και περιέχει αυτό που λέμε εμείς “καλά λιπαρά

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε εθιστεί στο αβοκάντο και στη γεύση του. Και όλα αυτά γιατί μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο και το ελαιόλαδο, χωρίς να προσθέσει λίπος στη σιλουέτα μας. Το λάδι προέρχεται από τον πολτό του αβοκάντο και λόγω των θρεπτικών συστατικών συνιστάται για το δέρμα αλλά και το σώμα. Για να μην πολυλογώ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα ή σε διάφορες κρέμες περιποίησης. Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό και πως ακριβώς μπορούμε να το εντάξουμε στη καθημερινότητα μας;

Όλες οι λιπαρές ουσίες (όπως το ελαιόλαδο) αλλοιώνονται και οξειδώνονται με την επίδραση της θερμοκρασίας αναλογικά με την ένταση και τη διάρκεια. Αυτό οφείλεται σε αυτό που ονομάζουν οι επιστήμονες σημείο καπνού. Το σημείο καπνού λοιπόν από το λάδι αβοκάντο βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις άλλες λιπαρές ουσίες, με αποτέλεσμα να μην χάνει εύκολα τις ιδιότητές του λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και την ώρα μαγειρέματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε περισσότερες συνταγές και να “παίξεις” μαζί του, χωρίς να χαθούν οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Το λάδι από αβοκάντο είναι το superfood των λιπαρών προϊόντων. Περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα από το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας, έχει υψηλά επίπεδα σε Ω-3 λιπαρά και η γεύση του είναι αρκετά ήπια. Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, περιέχει βιταμίνη Ε η οποία ενισχύει στο ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου και βοηθάει το σώμα να απορροφήσει τα καροτενοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στα πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα.


Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα, αντί για άλλα λίπη, σε μια σάλτσα, σαν γαρνιτούρα στο ψωμί, μέσα στο χούμους, στις σαλάτες και στις σούπες. Η προσθήκη των καλών λιπαρών θα βοηθήσει το σώμα σου να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες από άλλες τροφές που το συνδυάζεις. Τέλος, είναι ιδανικό για τη περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164