Επίπεδη κοιλιά: 10 τροφές που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις

Η επίπεδη κοιλιά είναι το ζητούμενο και το όνειρο κάθε γυναίκας. Όχι ότι είναι εύκολο, είναι  όμως εφικτό. Χρειάζεται προσήλωση στο στόχο -να το θέλεις πολύ δηλαδή, γυμναστική και σωστή διατροφή. Δεν έχεις λοιπόν, παρά όσο μένουμε σπίτι, να κάνεις τους κοιλιακούς σου, να μην ξεχνάς να πίνεις νερό, να στέλνεις για μετακίνηση 6 ώστε να περπατάς λίγο και φυσικά στη μετακίνηση 2 να βάλεις στη λίστα σου τις τροφές που θα είναι οι καταλληλότεροι σύμμαχοι στο στόχο σου!

Αν θες, λοιπόν, να αποκτήσεις την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά, τότε πρόσθεσε στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές. Είμαστε σίγουροι ότι θα σε βοηθήσουν!

Γιαούρτι

Έχεις και εσύ παρατηρήσει ότι ακόμα και αν μέσα στην ημέρα έχεις φάει αρκετά λιπαρά, ένα γιαουρτάκι αρκεί για να σου χαρίσει επίπεδη κοιλιά; Τα προβιοτικά που περιέχει, ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, δίνοντας λύση σε κάθε ενοχλητικό πρόβλημα που μπορεί να πάθει το στομάχι σου.

Μπανάνα

Βασικό της συστατικό; Το κάλιο. Αυτό, όμως, το γνωρίζεις ήδη. Το ότι το κάλιο μπορεί να ξεφουσκώσει την κοιλιά σου το ήξερες; Μόλις, το έμαθες! Για αυτό, μην την αφαιρέσεις από το δεκατιανό σου ή από το smoothie που κάθε πρωί απολαμβάνεις μόλις ξυπνήσεις.

Βρώμη

Και μιας και είμαστε στο πρωινό, μην αφαιρέσεις από το μπολάκι σου τη βρώμη. Με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα δημητριακά, η βρώμη σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, έχοντας φάει μικρή ποσότητα. Παράλληλα, τα θρεπτικά της συστατικά συμβάλλουν στο να δεις την κοιλιά πιο… flat.

Αγγούρι

Πράσινο. Δροσερό. Χάρη στο φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό με τη μαγική δράση, κερκετόλη και την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό περίπου 96%, τα αγγούρια μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στο να αποφύγεις το (άνευ λόγου) πρήξιμο!

Σκόρδο

Δώσε προσοχή σε αυτή την τροφή. Αν τρίψεις λίγο σκόρδο σε κόκκινο κρέας με αλάτι, θα φουσκώσεις. Αν,όμως, επιλέξεις να φας το σκόρδο μόνο του, όπως για παράδειγμα να κάνεις μία απλή σκορδαλιά, θα δεις την κοιλιά σου επίπεδη και flat.

Aβγό

Μπορεί στην αρχή να παρατηρείς ένα μικρό φούσκωμα, όμως είναι τελείως προσωρινό. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης που σου προσφέρει το αβγό, όχι μόνο σε κάνει να φτάνεις γρηγορότερα στο αίσθημα του κορεσμού, αλλά επιταχύνει και το μεταβολισμό σου. Αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή!

Τζίντζερ

 

 Το ακούς παντού και οι ιδιότητες του μας επιτρέπουν να καταλάβουμε το γιατί. Λίγη σκόνη ginger στο φαγητό σου ή μία μικρή ποσότητα στο ζεστό σου ρόφημα με λίγο μέλι, θα κρατήσει το φούσκωμα μακριά, πολύ μακριά…

Πράσινο τσάι 

Πέρα από το ότι προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση, οι κατεχίνες του ισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα, η κοιλιά σου να είναι τόσο επίπεδη όσο τη θες.

Αμύγδαλα

Θα μπορούσες να πεις ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα αβγά. Στις πρωτεϊνούχες τροφές, δηλαδή. Όπως η μαύρη σοκολάτα και τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να καίει λίπος και το μεταβολισμό σου να “πάρει” τα πάνω του.

Τρόφιμα και δημητριακά ολικής αλέσεως

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, τα προϊόντα ολικής βοηθούν επίσης, στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και των επιπέδων ινσουλίνης σε σύγκριση με τους επεξεργασμένους κόκκους. Flat Belly, Welcome Back To Our Life!

Read More

And More