Έχω σπαστική κολίτιδα! Μπορώ να ακολουθήσω κάποια δίαιτα;

Αθηνά – To δικό μου πρόβλημα είναι ότι θέλω να χάσω 4-5 κιλά και δεν μπορώ γιατί όλες οι δίαιτες που βλέπω περιέχουν διατροφή με λαχανικά, όσπρια και φρούτα. Κάτι που εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω λόγω σπαστικής κολίτιδας που με ταλαιπωρεί.

Υπάρχει άραγε διατροφή που μπορώ να ακολουθήσω χωρίς να περιλαμβάνονται τα παραπάνω; Περιμένω σύντομα νέα σας! Το ύψους μου είναι 1,55 μ. και τα κιλά μου 60.

Αγαπητή Αθηνά,

Μια διατροφή για να είναι ισορροπημένη πρέπει να περιέχει φρούτα και λαχανικά. Στην δική σου περίπτωση καλό είναι να αποκλείσεις κάποια φρούτα, τα φρούτα που μπορείς να καταναλώνεις είναι αχλάδι χωρίς φλούδα ή μπανάνα ή βερίκοκα ή αποξηραμένα φρούτα ή ροδάκινα.

Όσον αφορά τα λαχανικά μπορείς να καταναλώνεις μόνο καρότα βραστά και ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια. Τη σαλάτα, καλό είναι να τη καταναλώνεις πάντα μετά το φαγητό. Επίσης να αποφεύγεις να πίνεις υγρά με άδειο στομάχι και κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Αν ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα περιλαμβάνει μικρά και συχνά γεύματα καθώς και φυσική δραστηριότητα θα μπορέσεις να πετύχεις το στόχο σου.

Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ηράκλειο Κρήτης

Read More

And More