Αδυνάτισμα: 5 είδη γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες

Είναι η εποχή που αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι δεν αργεί και τόσο και ότι σιγά – σιγά πρέπει να διώξεις τα περιττά κιλά που τόσους μήνες σε ταλαιπωρούν. Σκέφτεσαι, λοιπόν, τι να κάνεις. Να ξεκινήσεις δίαιτα, να μειώσεις απλά τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά, να επιστρέψεις στις προπονήσεις ή να ακόμα και να δοκιμάσεις νέα είδη προπόνησης. Για αυτό, σήμερα, σου συγκεντρώσαμε τα 5 είδη άσκησης που καίνε τις περισσότερες θερμίδες. Για να αδυνατίσεις γρηγορότερα και να γραμμώσεις ευκολότερα. Enjoy!

Spinning
Είναι το αγαπημένο class αερόβιας άσκησης πολλών από τα διάσημα και καλλίγραμμα κορίτσια που ακολουθείς στο Instagram. Θυμίζει αρκετά το κλασσικό ποδήλατο, γίνεται εντός του γυμναστηρίου με τη συνοδεία μουσικής, ιδανικής για να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια στη μέση, αλλά να συνεχίσεις μέχρι το ωριαίο πρόγραμμα να ολοκληρωθεί. Ο ρυθμός της μουσικής σε παρασύρει, η εναλλαγή των τραγουδιών ταιριάζει γάντι με την εναλλαγή του επιπέδου δυσκολίας πάνω στο ποδήλατο και εσύ απαλλάσσεσαι από τουλάχιστον 500 θερμίδες μέσα σε μία μόνο ώρα.

Aerial Yoga
Στην αρχή, είναι πιθανόν – και λογικό – να φοβηθείς. Μόλις, όμως, ξεπεράσεις αυτό το συναίσθημα, ετοιμάσου να κρεμαστείς από την αρκετά σταθερή μεταξωτή αιώρα και να κάνεις το απαραίτητο stretcing σε όλο σου το σώμα. Είναι η καλύτερη άσκηση για να ενδυναμώσεις τον κορμό σου, να ροκανίσεις κάθε είδους κοιλιακούς και να επιταχύνεις τη διαδικασία καύση λίπους, όσο το σώμα σου αποκτά τη μεγαλύτερη ευλυγισία που είχε ποτέ. Οι αρχάριες της παρέας θα κάψουν περίπου 200 θερμίδες, ενώ οι πιο εξοικειωμένες με το συγκεκριμένο στυλ άσκησης θα αγγίξουν ακόμα και τις 450. 

Zumba
Ο χορός δεν αποτελεί απλά είδος γυμναστικής. Είναι περισσότερο απόλαυση και – μεταξύ μας – η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας αποχωρούν και μαζί τους συμπαρασύρουν τις περιττές θερμίδες που σαν πολύ καιρό δεν είχαν μείνει στο σώμα σου! Μάλιστα, όσο εσύ ακολουθείς τη δασκάλα σου και το ρυθμό της Zumba μουσικής, ο οργανισμός σου απαλλάσσεται από περίπου 400 θερμίδες σε μία ώρα.

Τρέξιμο
Τρέχεις μεταφορικά όλη μέρα. Τι θα έλεγες να το κάνεις και κυριολεκτικά; Μπορείς να το προσθέσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα ή ακόμα και τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή. Εκτός από την απώλεια βάρους, το τρέξιμο σε βοηθά να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση, μεγαλύτερη αντοχή, ευεξία και ένα σώμα με μικρότερο ποσοστό λίπους. Γιατί, μπορείς να πεις “αντίο” σε περισσότερες από 250 θερμίδες σε μία ώρα.

Κολύμπι
Είναι αναζωογονητικό, σε ξεκουράζει, δεν ταλαιπωρεί τις αρθρώσεις σου και γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα. Η επαφή με το υγρό στοιχείο είναι ευεργετική τόσο για το σώμα όσο και τη ψυχολογία σου. Μισή ώρα κολύμπι σε μία κλειστή πισίνα τώρα που ο καιρός είναι ακόμα στα χαμηλά του ή στο κολυμβητήριο αρκούν για να πεις αντίο σε 200 τουλάχιστον θερμίδες. Take a dive! 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More