Αντιαισθητικά μπρατσάκια… τέλος!

Η μπάλα γυμναστικής είναι από τις καλύτερες λύσεις για ένα ιδανικό σώμα. Και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και μόνη στο σπίτι.
Ας ξεκινήσουμε από το πάνω μέρος του σώματος και από τα χέρια που όταν είναι γυμνασμένα δείχνουν πάρα πολύ σέξι…

Η γυμνάστρια Ράνια Τζανακάκη αναλαμβάνει να σου δείξει κάποιες βασικές ασκήσεις για να διώξεις τα “μπρατσάκια” αλλά και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Για να τις δεις κάνε “κλικ” εδώ.

Τι θα κερδίσεις από τη μπάλα:

– θα σφίξεις και θα τονώσεις το σώμα σου

θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου ώστε να λειτουργεί καλύτερα

– θα ανακουφίσεις του πόνους στην πλάτη και τον αυχένα από την καθιστική δουλειά

– Θα τονώσεις τους κοιλιακούς για όμορφη flat κοιλιά


Δέκα λεπτά αρκούν!

Ένα πλήρες σετ ασκήσεων που θα τονώσει τον κορμό δεν θα σου πάρει περισσότερα από 10 λεπτά.
Η Ράνια Τζανακάκη τονίζει ότι η άσκηση με την μπάλα είναι τόσο ασφαλής, που μπορείς να την κάνεις κάθε μέρα: “Το ζήτημα όμως δεν είναι αν μπορείς να κάνεις ασκήσεις κάθε μέρα, αλλά να μην βαριέσαι. Είναι πολύ σημαντικό να μην αισθανόμαστε ότι κάνουμε αγγαρεία όταν γυμναζόμαστε”.

Φοβάμαι μην πέσω

Σε ό, τι έχει να κάνει με ασκήσεις πάνω στην μπάλα, θα πρέπει απλά να προσέξεις την ισορροπία. Είναι περισσότερο θέμα συνήθειας και όχι τόσο ασφάλειας.

Η ισορροπία είναι σημαντικός παράγοντας στην μυική τόνωση και την γυμναστική γενικότερα. Δεν θα πρέπει να σε τρομάζει η ισορροπία πάνω στη μπάλα. Γρήγορα θα συνηθίσεις και θα αποκτήσεις καλύτερη ισορροπία” επισημαίνει η κα. Τζανακάκη.

Η μπάλα γυμναστικής χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από φυσικοθεραπευτές μιας και το πλεονέκτημά της είναι πως αγκαλιάζει την πλάτη, προσαρμόζεται στο σώμα και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Ποια μπάλα να επιλέξω;

Η μπάλα γυμναστικής είναι φτηνό όργανο που μπορείς εύκολα να βρεις σε καταστήματα γυμναστικής.

Οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος της μπάλας από 15 εως 25 ευρώ.

Το ιδανικό μέγεθος για σένα, εξαρτάται από το ύψος σου.

Συνήθως χρησιμοποιείται η μπάλα διαμέτρου 55cm. Συμβουλέψου κάποιον πωλητή και διάβασε τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα επιλέξεις εκείνη που πρέπει.

Read More

And More