Ας γυμναστούμε έξω! Οι καλύτεροι υπαίθριοι χώροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τώρα που ο καιρός είναι ακόμα… καλοκαιρινός, οι θερμοκρασίες υψηλές και η όρεξη μας για νέα ξεκινήματα στο τσακίρ της, είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε γυμναστική. Όχι στους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, αλλά έξω. Στη φύση, που μια χαρά κρύβεται και σε απαλλάσσει από τη βουή της πόλης. Ποια είναι τα καλύτερα σημεία στην Αθήνα και στη συμπρωτεύουσα;

Μην ξεχνάς φυσικά να προσέχεις, να διατηρείς τις αποστάσεις και να έχεις λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

 

Εθνικός Κήπος

Στην “καρδιά” της πόλης. Χωρίς συνωστισμό και ανθρώπους που θα διακόψουν το ρυθμό που θέλεις να έχει το τρέξιμο ή το περπάτημα σου. 160 στρέμματα στη διάθεσή σου και μην διστάζεις… Θα μπεις από το Ζάππειο και θα βγεις στο Καλλιμάρμαρο αρκετές θερμίδες ελαφρύτερη. Άσε που πολύ κοντά βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

 

Άλσος Βεΐκου 

Αν μένεις προς Γαλάτσι μεριά, να είσαι σίγουρη ότι θα δεις πολλά κορίτσια και αγόρια, με τα αθλητικά τους, να τρέχουν, να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο. Χωρίς κανένα εμπόδιο μπροστά τους. Μόνο την καταπράσινη έκταση που “ανοίγεται” γύρω τους.

 

Κτήμα Συγγρού

950 στρέμματα αρκούν, για να γυμνάσεις χέρια, πόδια, κοιλιακούς και να αυξήσεις την αντοχή σου; Ρητορική ερώτηση. Διαθέτει ποικιλία από ήδη χαραγμένα μονοπάτια, ενώ τα άφθονα πεύκα σε “καλούν” να τα δεις, κινώντας τις δύο ρόδες του ποδηλάτου σου.

 

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Αν η κατοικία σου είναι στις Δυτικές Συνοικίες, τότε το καταπράσινο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα γίνει το νέο Fitness Playroom σου! Ευρύχωρο και έτοιμο να υποδεχτεί το στρώμα του και εσένα.

 

Διομήδειος Βιομηχανικός Κήπος, Χαϊδάρι 

Ίσως το μέρος που δεν γνωρίζεις, αλλά πρέπει σύντομα. Με χαραγμένα μονοπάτια, φυλλοβόλα δέντρα και μικρούς θάμνους και ένα όρος που σε καλεί να το ανεβείς – η θέα του θα σε αποζημιώσει – δεν πρέπει να λείπουν από την Fitness Outdoors List σου.

 

Λόφος Φιλοπάππου

Τον γνωρίζεις, τον έχεις περπατήσει χαλαρά με τις φίλες σου. Μήπως ήρθε η στιγμή να γυμναστείς πάνω στα πλακόστρωτα δρομάκια του, ρίχνοντας παράλληλα “κλεφτές” ματιές στην ιστορία του τόπου;

 

Πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου 

Έτοιμη να γυμναστείς σαν… βασίλισσα; Αρκεί να έχεις όρεξη, κέφι, μία Workout Playlist και τα… αθλητικά σου! Ready?

 

Άγιος Κοσμάς

Τι θα έλεγες για μία βόλτα δίπλα στη θάλασσα; Εχμ, για γυμναστική εννοούσα. Τα Νότια Προάστια έχουν το δικό τους οργανωμένο χώρο άθλησης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις προαναφερθείσες τοποθεσίες, αφού όσο εσύ θα τρέχεις, το αεράκι της θάλασσας θα ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος σου.

 

 

Πάμε λίγο και στη Θεσσαλονίκη; (για να μην αφήσουμε καμία παραπονεμένη)

 

Δάσος του Σέιχ Σου

Η ανάσα οξυγόνου και σωστού jogging που έψαχνες μέσα σε μία πολύ γεμάτη πόλη βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από το κέντρο της. Τεράστιες εκτάσεις σε έδαφος ιδανικό για σωστό τρέξιμο και ποδήλατο κάτω από τον ήλιο ή το φεγγάρι και μερικά παγκάκια που μπορούν να γίνουν ο καλύτερος πάγκος γυμναστικής.

 

Δάσος του Χορτιάτη

Αν είσαι Fitness – Girl, είναι η καλύτερη και πιο σύντομη “απόδραση” που μπορείς να κάνεις. Γιατί, είναι λίγο έξω από τα προάστια, αλλά μέσα στην καρδιά κάθε κοριτσιού που θέλει να γίνει… physical!

 

Μπροστά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Δίπλα στη θάλασσα, χωρίς πολύ κόσμο – αν ειδικά πας τις πρωινές ώρες -. Δίνεις παράταση στο καλοκαίρι σου, αλλά όχι στα κιλάκια που θρυμματίζουν την τέλεια σιλουέτα σου.

 

Read More

And More