Ασκήσεις στο σπίτι από την Μάντη Περσάκη για σωστούς ραχιαίους

Αν έχεις έστω και ένα μικρό πρόβλημα με τη μέση σου θα γνωρίζεις ότι μόνο αν κάνεις ραχιαίους θα σωθείς. Αν τους ενδυναμώσεις με τις σωστές ασκήσεις, όλα θα πάνε καλά. Επίσης βοηθούν στη σωστή στάση του σώματος μιας και πρόκειται για τους μυς που συγκρατούν την σπονδυλική στήλη. 

Κι αν θέλεις να τους γυμνάσεις η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Κάθομαι σε τετραποδική θέση, με το ένα χέρι λυγισμένο πίσω από το κεφάλι. Με την εκπνοή, κάνω μικρή κύφωση, κάμπτοντας τον κορμό φέρνοντας ταυτόχρονα τον αγκώνα προς το κεφάλι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Ξαπλώνω μπρούμυτα στο στρώμα, πόδια και χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό. Με την εκπνοή κάνω άρσεις κορμού για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Ξαπλώνω σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) με τα πόδια λυγισμένα με τα δάχτυλα προς το ταβάνι κ έχοντας τα χέρια λυγισμένα με δάχτυλα να ακουμπούν χαμηλά στην πλάτη. Με την εκπνοή τεντώνω ταυτόχρονα τα χέρια και τα πόδια μου σφίγγοντας καλά τους ραχιαίους μου και επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Μένω σε τετραποδική θέση και με την εκπνοή τεντώνω αντίθετο χέρι-πόδι εναλλάξ για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Κάθομαι στα γόνατα τοποθετώντας τα χέρια λυγισμένα υποστηρίζοντας τον αυχένα. Εκπνέοντας και για 1’ κάνω μικρή κύφωση – μικρή λόρδωση.

Read More

And More