Ασκήσεις στο σπίτι για δυνατά γόνατα

Τα γόνατα είναι το σημείο του σώματος που επιβαρύνεται περισσότερο από την κόπωση και τα βάρη. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία όταν ασκείσαι. Αρχικά να προσέχεις τυχόν τραυματισμούς και στη συνέχεια να τα δυναμώσεις.

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη αποκαλύπτει 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο πλάι, στήριξη σε αγκώνα με το πάνω πόδι λυγισμένο και το άλλο πόδι τεντωμένο διαγώνια. Κατά την εκπνοή κάνω άρσεις του τεντωμένου ποδιού και για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κάθομαι στο στρώμα με τα δύο πόδια τεντωμένα μπροστά. Διατηρώ ίσια πλάτη έχοντας τις παλάμες πίσω για να με στηρίζουν. Για 1’ ανεβοκατεβάζω εναλλάξ τα πόδια προσπαθώντας να μην χαλάσω τη θέση μου. Εκπνέω όταν σηκώνω το πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω στο έδαφος, πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης και τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό. Εκπνέοντας σηκώνω το ένα πόδι ψηλά και επαναφέρω μέχρι το ύψος του γονάτου του λυγισμένου ποδιού. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Παραμένω στη ίδια θέση έχοντας τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό και τα πόδια παραμένουν τεντωμένα στον αέρα. Με την εκπνοή και για 1’ ανοιγοκλείνω τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξαπλώνω στο πλάι, στήριξη σε αγκώνα με το πάνω πόδι τεντωμένο και το άλλο πόδι λυγισμένο να ακουμπάει στο στρώμα. Κατά την εκπνοή κάνω άρσεις του τεντωμένου ποδιού ψηλά για 1’.

Read More

And More