Ασκήσεις στο σπίτι για γραμμωμένους κοιλιακούς

Οι τέλειοι και γραμμωμένη κοιλιακοί είναι το ζητούμενο όλων μας. Ξέρω ότι ζηλεύεις την Jennifer Lopez κάθε φορά που αφήνει ακάλυπτο το συγκεκριμένο σημείο, όταν φορά αποκαλυπτικές δημιουργίες των αγαπημένων της οίκων. Κι αν πιστεύεις ότι πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός, η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη επιμένει ότι κάνεις λάθος. 

Αν προσέχεις τη διατροφή σου, πίνεις πολύ νερό και κάνεις καθημερινά τις ασκήσεις που σου προτείνει μπορείς το καλοκαίρι να αφήσεις στην άκρη το ολόσωμο μαγιό σου και να φορέσεις ακόμη και το πιο μικροσκοπικό μπικίνι. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο στρώμα, χέρια πίσω από τον αυχένα και πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα της λεκάνης. Με την εκπνοή, ανεβάζω κορμό και ταυτόχρονα προσπαθώ να ενώσω τον αντίθετο αγκώνα με αντίθετο γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξεκινάω ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα στο στήθος και τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό μου και ταυτόχρονα τεντώνω προς τα πάνω τα πόδια μου. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ισορροπώ στα ισχία με τα γόνατα στο στήθος και τα χέρια τεντωμένα κοντά στον κορμό. Με την εκπνοή, τεντώνω τα πόδια σφίγγοντας πολύ καλά την κοιλιά διατηρώντας την ισορροπία μου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι σε πλάγια θέση έχοντας το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω ελαφρώς λυγισμένο στον αέρα, ενώ ταυτόχρονα έχω το κάτω χέρι να στηρίζει το κεφάλι και το πάνω είναι τεντωμένο ψηλά. Εκπνέοντας, ενώνω ίδιο χέρι- πόδι και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξεκινάω σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα και τεντώνοντας το πάνω χέρι ψηλά.  Εκπνέοντας και για 1’ κάνω άρσεις λεκάνης σφίγγοντας καλά τους πλάγιους κοιλιακούς.

 

Read More

And More