Ασκήσεις στο σπίτι για να ανακουφίσεις τους πόνους στη μέση

Οι πόνοι στη μέση είναι συχνοί σε όλες μας. Ορθοστασία, κακή στάση στο γραφείο αλλά και έλλειψη άσκησης είναι οι πιο συχνοί λόγοι. 

Και θα σταθώ περισσότερο στο τελευταίο μιας και η μέση επιβαρύνεται μεν αλλά μπορείς να αντιμετωπίσεις του πόνους κυρίως αν γυμνάζεσαι συστηματικά. Κι αν δεν έχεις χρόνο να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο όσο συχνά θέλεις σε καταλαβαίνω. Αυτός είναι ο λόγος που η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις καθημερινά στο σπίτι. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξεκινάω ξαπλώνοντας στο στρώμα με τα χέρια ανοιχτά στο πλάι στο ύψος των ώμων και έχοντας τα πόδια λυγισμένα και ελαφρώς ανοικτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Εκπνέοντας και στρίβω αργά τα πόδια δεξιά και αριστερά εναλλάξ σε κάθε πλευρά, κρατώντας τον κορμό σταθερό. Επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο έδαφος, χέρια δίπλα στον κορμό και πόδια λυγισμένα με τα δάχτυλα να ακουμπούν στο στρώμα. Με την εκπνοή και για 1’ κάνω άρσεις λεκάνης.

ΑΣΚΗΣΗ 3 

Ξεκινάω ξαπλώνοντας στο στρώμα με τα χέρια ανοιχτά στο πλάι στο ύψος των ώμων και έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα, κοντά στο στήθος. Εκπνέοντας στρίβω αργά τα πόδια δεξιά και αριστερά εναλλάξ σε κάθε πλευρά, κρατώντας τον κορμό σταθερό. Επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

Κάθομαι σε τετραποδική θέση με τεντωμένα τα χέρια και με την εκπνοή κάμπτω τον κορμό προς τον αφαλό τραβώντας το κεφάλι προς τα μέσα και επανέρχομαι στην αρχική θέση αργά. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξεκινάω από όρθια θέση με τεντωμένα πόδια, δάχτυλα – γόνατα προς τα έξω και χέρια τεντωμένα στο πλάι, στο ύψος των ώμων. Εκπνέοντας, λυγίζω τα πόδια, προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών, και ταυτόχρονα φέρνω τα χέρια τεντωμένα ψηλά. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More