Ασκήσεις στο σπίτι για τέλειους κοιλιακούς και επίπεδη κοιλιά

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι όνειρο ζωής μεν αλλά εφικτό σύμφωνα με την Καθηγήτρια Φυσικής ΑγωγήςΜάντη Περσάκη. Αρχικά θα πρέπει να προσέξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και παράλληλα να ασκείσαι καθημερινά. Αν θέλεις η κοιλιά σου να είναι επίπεδη και οι κοιλιακοί σου ζηλευτοί αρκεί να ασκείσαι καθημερινά στο σπίτι ακολουθώντας τις συμβουλές της ειδικού. 

Είναι άλλωστε η καλύτερη ευκαιρία τώρα που ο η θερμοκρασία κατεβαίνει και οι γιορτές πλησιάζουν. Επίσης έχεις μπροστά σου όλο το περιθώριο να αποκτήσεις τους κοιλιακούς που πάντα ήθελες μέχρι το καλοκαίρι. Προγραμματισμός χρειάζεται και πιο συγκεκριμένα είναι καλό να ορίζεις μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα. Χαλαρώνεις, ακούς την αγαπημένη σου μουσική, κατά προτίμηση με ρυθμό και κάνεις τις τέσσερις ασκήσεις που θα δεις στη συνέχεια. 

Άσκηση 1

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό, ενώ ταυτόχρονα τεντώνω τα πόδια εναλλάξ μπροστά και επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

Άσκηση 2

Από την ίδια θέση με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και  έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο, εκπνέοντας στρίβω τον κορμό προσπαθώντας ο αγκώνας να ακουμπήσει το αντίθετο λυγισμένο γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Παραμένω στη ίδια θέση στο έδαφος με χέρια πίσω από το κεφάλι και έχοντας τα πόδια μου λυγισμένα και προς τα έξω με ενωμένα τα πέλματα. Εκπνέοντας, κάνω πλάγια κάμψη κορμού εναλλάξ, προσπαθώντας να ενώσω ίδιο αγκώνα- γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’.

Άσκηση 4

Έχοντας το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος, σταυρώνω τα πόδια στο αέρα και τα έχω ελαφρώς λυγισμένα. Τα κατεβάζω μέχρι το σημείο που μπορώ χωρίς να «ξεκολλάει» η μέση από το έδαφος και με την εκπνοή τα ανεβάζω προς το ταβάνι. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More