Express Πρόγραμμα Γυμναστικής: Ασκήσεις της τελευταίας στιγμής για να βγεις στην παραλία χωρίς άγχος

Αν είσαι από εκείνα τα κορίτσια που έφτασε το καλοκαίρι κι ακόμα δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το σώμα που ήθελαν, μην αγανακτείς. Βάλε πρόγραμμα, βάλε στόχο και ξεκίνα τη γυμναστική. Ποτέ δεν είναι αργά. Κοιλιακοί, γλουτοί, μπρατσάκια….

Ο personal trainer Επαμεινώνδας Κώνστας θα σου δείξει 5 ασκήσεις που αν τις εντάξεις 3 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμά σου θα δεις αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

1. Τα κλασικά push ups

Άνοιξε καλά τα χέρια στο ύψος των ώμων. Στηρίξου στις παλάμες με τα δάκτυλα να κοιτούν προς τα εμπρός. Τα πόδια είναι τεντωμένα, στηριζόμενα στις μύτες.

Κατεβαίνοντας προς τα κάτω δοκίμασε για καλύτερη εξάσκηση να σηκώσεις το ένα πόδι τεντωμένο προς τα πίσω. Κάνε το ίδο εναλλάξ και με το άλλο πόδι.

Δοκίμασε να κάνεις 2 σετ από 15 επαναλήψεις

ΣΤΟΧΟΣ: Θα γυμνάσεις τέλεια τα μπράτσα, θα ανοίξεις το θώρακα και θα δεις την πλάτη σου μέσα από το ανοιχτό φόρεμα να διαγράφεται τέλεια.

2. Κάθισμα με πίεση

Θα χρειαστείς ένα λάστιχο γυμναστικής. Κράτησε τις δύο χειρολαβές και λύγισε τους αγκώνες μπροστά από το στήθος στο ύψος των ώμων. Πάτησε το λάστιχο με το αριστερό πόδι, φέρνοντας παράλληλα το δεξί προς τα πίσω, με το γόνατο λυγισμένο και τη μύτη να ακουμπά στο έδαφος.

Φρόντισε να κρατήσεις την πλάτη στην ευθεία καθώς λυγίζεις το γόνατο του αριστερού ποδιού. Την ίδια ώρα λύγισε το δεξί πόδι φέρνοντας το πέλμα προς τα μέσα διαγώνια σαν να κάνεις πλιέ.

Κάνε 2 σετ, εναλλάσοντας αριστερό με δεξί πόδι, από 15 επαναλήψεις

ΣΤΟΧΟΣ: Η άσκηση αυτή σφίγγει όλο το σώμα, αλλά κυρίως επικεντρώνει στα πιο δύσκολα σημεία. Τους γλουτούς, τις γάμπες και τους μηρούς.

*Προχώρησε την άσκηση ακόμη περισσότερο….

Από τη δεύτερη θέση τέντωσε και πάλι το αριστερό γόνατο, φέρε το σώμα σου στην ευθεία και τέντωσε το δεξί χέρι προς τα επάνω. Κάνω το ίδιο και με το αντίθετο χέρι – πόδι! Έτσι θα γυμνάσεις και τους δικεφάλους του χεριού.

3.
Βυθίσεις

Κάθισε στο έδαφος με τα γόνατα λυγισμένα. Φέρε τα χέρια 30 εκατοστά πίσω από την πλάτη με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά. Σήκωσε το δεξί πόδι και στήριξέ το στο αριστερό γόνατο.
Από αυτή τη θέση τέντωσε τα χέρια και σήκωσε τη λεκάνη σου. Καθώς επανέρχεσαι στην αρχική θέση, φρόντισε να μην ακουμπούν οι γλουτοί στο έδαφος.

Κάνε 2 σετ (εναλλάσοντας το πόδι) από 15 επαναλήψεις

ΣΤΟΧΟΣ: Ιδανική άσκηση για την εκγύμναση της πλάτης, των χεριών αλλά και των ποδιών. Ειδικά οι γάμπες τονώνονται απίστευτα.

4. Side Plank – Ab Twist

Στηρίξου στο αριστερό χέρι με τα πόδια τεντωμένα. Το πέλμα του δεξιού ποδιού έρχεται ακριβώς πίσω από το αριστερό. Το δεξί χέρι έρχεται τεντωμένο προς τα πάνω. Από εκείνη τη θέση φέρε το χέρι κάτω από το θώρακα φέρνοντας και τους δύο ώμους στην ίδια ευθεία παράλληλα με το έδαφος.

Κάνε 2 σετ από 15 επαναλήψεις, στηριζόμενη πότε με το δεξί και πότε με το αριστερό χέρι.

ΣΤΟΧΟΣ: Άσκηση ισορροπίας που θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους πλάγιους κοιλιακούς.

5.
Άρσεις με Κωπηλατική

Πέρασε το λάστιχο κάτω και από τα δύο πέλματα και κράτησε τις χειρολαβές με τα δύο σου χέρια. Γείρε το κορμί μπροστά τραβώντας τα λάστιχα προς τα πίσω. Φρόντισε οι αγκώνες να είναι ο ένας παράλληλος με τον άλλον και τα γόνατα τεντωμένα.

Κάνε 2 σετ από 15 επαναλήψεις

ΣΤΟΧΟΣ: Είναι η καλύτερη άσκηση για να τονώσεις το στήθος.

Read More

And More