Γυμναστική το καλοκαίρι: Πρακτικές συμβουλές για να αθληθείς σωστά

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Ειδικά, φέτος, που για την δική μας προστασία αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους γυμναστικής. Βέβαια, το καλοκαίρι έχει και τα δικά του προβλήματα. Υπερβολική ζέστη, ιδρώτας, υγρασία. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι χρειάζεσαι μερικά πραγματάκια για να την κάνεις σωστά και να δεις τα αποτελέσματα που θες. Για αυτό, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά workout tips, ειδικά για τους μήνες του καλοκαιριού!

Ενυδατώσου
Είναι το άλφα και το ωμέγα της προπόνησης σου, όταν επιλέγεις να αθληθείς σε ανοιχτούς χώρους σε μέρες που ο υδράργυρος “χτυπάει” κόκκινο. Μην παραλείψεις να έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι με κρύο νερό – προτίμησε το θερμό – ή ένα δροσιστικό smoothie, που θα αναπληρώσει τους ηλεκτρολύτες που σίγουρα θα χάσεις κατά την διάρκεια της άθλησης.

Φόρεσε “ανοιχτά” χρώματα
Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά τετριμμένο, όμως, πίστεψε με κάνει τη διαφορά. Για αυτό, αν η αγαπημένη σου φόρμα είναι μαύρη ή γκρι, τότε απλά ξέχασε την. Φόρεσε το πολύχρωμο κολάν σου, παίξε με τα ανοιχτά χρώματα και μείωσε την ποσότητα του ηλίου που απορροφά και τελικά στο δέρμα σου ακουμπά. Έτσι, θα μειώσεις τη θερμοκρασία που τελικά νιώθει το σώμα σου και θα συνεχίσεις την προπόνηση σου χωρίς καμία ενόχληση.

Μην το παρακάνεις με την ένταση
Ναι, θέλεις το σώμα σου να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως, γνωρίζεις ότι κάτι τέτοιο μόνο εφικτό δεν είναι. Για αυτό, προτίμησε να χαλαρώσεις την ένταση της άσκησης – ειδικά τις μέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή – και να κινηθείς σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Διαφορετικά, ετοιμάσου να ζεσταθείς υπερβολικά και η προπόνηση να τελειώσει πιο νωρίς από ό,τι περίμενες.

“Άκουσε” το σώμα σου
Αν αισθανθείς ναυτία, ζαλάδα, κράμπες ή πονοκέφαλο, κάνε ένα διάλειμμα. Πάτα Pause στο αγαπημένο σου τραγούδι και στην προπόνηση σου, απόλαυσε το νερό ή το smoothie σου, βρες ένα μέρος με δροσιά και πάρε μία ανάσα. Την χρειάζεστε. Και εσείς και το σώμα σου.

Δοκίμασε να κάνεις τη ζωή σου… ποδήλατο
Κυριολεκτικά. Σε μέρες υπερβολικής ζέστης, δοκίμασε να κάνεις ποδήλατο. Αν μπορείς δίπλα στη θάλασσα, ακόμα καλύτερα. Πρόκειται για την πιο ευχάριστη μορφή αερόβιας, η οποία, μπορεί να γυμνάζει εκπληκτικά τα πόδια σου, όμως, δεν σε κουράζει. Αντίθετα, σου φτιάχνει τη διάθεση. Ειδικά, αν στα αυτιά σου ηχεί το αγαπημένο σου τραγούδι. 

Πουθενά χωρίς την πετσέτα σου
Δεν υπάρχει πιο κουραστικό πράγμα από τον ιδρώτα που τρέχει, όσο και εσύ τρέχεις. Υπάρχει, όμως, λύση. Ευτυχώς. Μην φύγεις από το σπίτι, χωρίς την πετσέτα σου, η οποία θα επαναφέρει τη δροσιά στο σώμα σου στο πι και φι. Έτοιμη; 

Read More

And More