How to! Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη γυμναστική ανάλογα με τις ανάγκες σου…

Άλλοι θέλουν να κάνουν γυμναστική για να χάσουν λίπος και άλλοι γιατί το πήραν απόφαση να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά. Υπάρχουν γυναίκες που ψάχνουν τρόπο να ξεδώσουν μέσα από τη γυμναστική και άλλες που αναζητούν το μυστικό για να τα βάλουν με τα δύσκολα σημεία! Εσύ τι προσδοκάς από τη γυμναστική; 7 γυναικείες ανάγκες βρίσκουν τη γυμναστική τους απάντηση…

Δες τι γυμναστική πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με τον… στόχο που έχεις θέσει! Κάνε κλικ επάνω στις εικόνες για να βρεις τα προγράμματα γυμναστικής του TLIFE που σου ταιριάζουν!

1. ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΩΜΑΤΟΣ/ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Ασκήσεις με λάστιχο! Όταν ο στόχος είναι δεις ξανά το σώμα σου πιο σφιχτό και σφιργηλό, τότε η λύση ακούει στο όνομα… Αντίσταση! Και πώς θα κάνεις ασκήσεις με αντιστάσεις; Μα φυσικά με προγράμματα γυμναστικής στα οποία χρησιμοποιείς λάστιχα. Με την σωστή καθοδήγηση ένα λάστιχο γυμναστικής μπορεί να σε βοηθήσει να δεις μεγάλη διαφορά τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στα ρούχα σου…

Pilates! Αν πάλι ψάχνεις για κάτι πιο… εναλλακτικό τότε θα πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου στην Pilates. Με τον τρόπο που γίνονται οι ασκήσεις δυναμώνεις όλη την περιοχή των κοιλιακών μυών, της μέσης και των γοφών και φτιάχνεις τη βάση για ένα ευέλικτο σώμα, πιο αδύνατο και ταυτόχρονα πιο δυνατό και σταθερό.

2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟ ΛΙΠΟΣ
Στην κοιλιά, στα ψωμάκια ή στους γλουτούς, το λίπος σου χαλάει την εικόνα, σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και φυσικά απειλεί την υγεία σου. Οι επιλογές σου εδώ είναι πολλές:

Yoga! Η Σόφη Πασχάλη την προτείνει ανεπιφύλακτα αν το πρώτο σου μέλημα είναι να δεις το λίπος να χάνεται. Και μαζί με το λίπος, δηλαδή την απώλεια βάρους, θα παρατηρήσεις και τεράστια διαφορά στην ευλυγισία του σώματος.

– Jogging/Τρέξιμο/Περπάτημα. Το έχουμε πει πολλές φορές… Σαν το jogging καμία άσκηση, αν φυσικά επιθυμείς να χάσεις πόντους και να κάψεις λίπος. Και για να μιλάμε με αποδείξεις, οι ειδικοί στη γυμναστική σημειώνουν πως μόλις μισή ώρα χαλαρό τρέξιμο, θα σε απαλλάξει από 540 θερμίδες.

Aerobics. Tο Aerobic είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψεις λίπος. Τρεις φορές την εβδομάδα από 50 λεπτά είναι αρκετά για να δεις σύντομα αποτελέσματα και να κάψεις ευχάριστα θερμίδες. Μπορεί οι ασκήσεις με βαράκια να ενδυναμώνουν τους μύες, με το Aerobic όμως θα σμιλέψεις όλο το σώμα και θα απαλλαγείς από το λίπος όπου κι αν αυτό βρίσκεται!

3. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ
Δύσκολα σημεία είναι το εσωτερικό των μηρών, οι πλάγιου κοιλιακοί, τα love handles. Όλοι εκείνοι οι μύες που “λουφάρουν” με την κλασική γυμναστική με αποτέλεσμα το σώμα σου στα συγκεκριμένα σημεία να σε… εκνευρείζει!

Ασκήσεις με περιστροφή του κορμού: Η απάντηση σε αυτά τα δύσκολα σημεία σου έρχεται with a twitst. Όπως εξηγεί η Σόφη Πασχάλη, ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει περιστροφές του κορμού και κίνηση στα χέρια και τα πόδια. Έτσι μόνο θα καταφέρεις να διώξεις τα love handles και να γυμνάσεις το απαιτητικό εσωτερικό των μηρών.

4. ΌΤΑΝ ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΩΣΗ
Είσαι αδύνατη και αρκετά γυμνασμένη. Όμως δεν σου αρκεί… Θέλεις η προσπάθεια να φανεί στην επίπεδη κοιλιά σου, τα γυμνασμένα χέρια και τους τονωνμένους μηρούς σου. Θέλεις δηλαδή να αποκτήσεις γράμμωση (όχι δεν είπε κανείς να γίνει Madonna)!

Συνδυαστικές ασκήσεις! Σε μία συνδυαστική άσκηση του προγράμματος θα γυμνάσεις μηρούς, γλουτούς, κοιλιακούς, χέρια… Με άλλα λόγια όλο το σώμα! Ή την ώρα που το δεξί σου χέρι θα επιμελείται τους δικέφαλους, με το αριστερό θα γραμμώνεις τους απαιτητικούς τρικέφαλους! Οι συνδυαστικές ασκήσεις είναι ό, τι πιο απολαυστικό για ολοκληρωμένη εξάσκηση που “διαγράφεται” στο σώμα σου!

Hot Yoga! Συνδυάζει την εκπληκτική επίδραση της αεροβικής άσκησης, με τη yoga! Το δωμάτιο της Hot Yoga έχει μόνιμη θερμοκρασία στους 40,6οC για να ζεστάνει τους μύες και να προκαλέσει εφίδρωση. Η εφίδρωση αποτοξινώνει τον οργανισμό, ενώ παράλληλα τον βοηθά να κάψει πιο γρήγορα θερμίδες. Ενώ λιπόν καις λίπος με ταχύτητα φωτός, εκτελείς ασκήσεις που τεντώνουν και γυμνάζουν όλους τους μύες, πράγμα που σου προσφέρει πιο γρήγορα τη γράμμωση που επιθυμείς.

5. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝOΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ
Γλουτοί… το σημείο που απασχολεί περισσότερο μετά την κοιλιά. Πώς μπορείς όμως να τα καταφέρεις; Οι ασκήσεις για τους γλουτούς είναι πολύ συγκεκριμένες:

– Γυμναστική με καρέκλα! Ομορφαίνουν ένα δωμάτιο, εξυπηρετούν σε μια ώρα ανάγκης. Σπαστές, με τέσσερα πόδια ή περιστρεφόμενες οι καρέκλες μπορούν να επιτελέσουν από σήμερα έναν ακόμη ρόλο. Να σε βοηθήσουν να χτίσεις τους πιο όμορφους και σφιχτούς γλουτούς που είχες ποτέ. Γενικότερα κράτησε πως τα λεγόμενα “καθίσματα” έχουν θαυματουργό αποτέλεσμα στην περιοχή των γλουτών.

– Ασκήσεις με Fitness Ball! Μια μπάλα γυμναστικής θα κάνει τη γυμναστική πιο διασκεδαστική, αλλά και πιο αποτελεσματική. Είναι ένας τρόπος να δυναμώσεις τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, να αποκτήσεις μεγαλύτερη αντοχή και ισορροπία και φυσικά να τονώσεις τους γλουτούς.

6. ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ
Νομίζεις πως έχει την απάντηση… κι όμως η υπόθεση κοιλιακοί δεν είναι τόσο απλή. Σαφώς και οι κλασικές ασκήσεις κοιλιακών κάνουν τη δουλειά τους, όμως δεν πρόκειται να αποκτήσεις ποτέ την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι αν δεν κάψεις πρώτα το λίπος στην περιοχή.

Αερόβια γυμναστική: Πριν πέσεις λοιπόν στο στρώμα για κοιλιακούς, πρέπει να κάνεις Aerobics, τρέξιμο, jogging και γενικότερα αερόβια άσκηση. Με τον ρόπο αυτό θα “στεγνώσεις” θα κάψεις το λίπος, για να “πιάσουν τόπο” οι κοιλιακοί.

Κλασικοί κοιλιακοί: Αφού κάψεις το λίπος, τότε πρέπει να διεγείρεις τους μύες της κοιλιάς. Άνω, κάτω και πλάγιου κοιλιακοί σε μια σειρά από παραλλαγές των παραδοσιακών ροκανίσματων που θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

7. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
Mην το αμελείς… είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος να κάνεις γυμναστική. Σε βοηθά να ξεχαστείς, να ξεφύγεις λίγος από τα προβλήματα. Και αυτό δεν ειναί απλά λόγα του αέρα! Η εξάσκηση διεγείρει τον εγκέφαλο παράγοντας περισσότερη ενδορφίνη, την γνωστή και μη εξαιρετέα ουσία της καλής διάθεσης. Για να μην αναφερθούμε στο ζήτημα της αυτοπεποίθησης και της καλής διάθεσης που νιώθεις όταν βλέπεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής στο σώμα.

Zumba: Ίσως να μην φανταζόσουν ποτέ πως θα κάνεις γυμναστική με τέτοια μουσική υπόκρουση. H Zumba είναι ένα “εκρηκτικό μείγμα” χορευτικών κινήσεων από latin χορούς, το οποίο αντικαθιστά την κλασική αεροβική με ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness.

Belly Dancing: Η μέση σπάει, το χέρι υψώνεται με χάρη στον αέρα και το βλέμμα γίνεται απλανές και μυστηριώδες. Μπορεί ένας άνδρας να “πασχίζει” να προβάλει τον ανδρισμό του μέσα από ένα ζεϊμπέκικο, ο χορός της κοιλιάς όμως είναι εκείνος που αποθεώνει το γυναικείο σώμα και τη θηλυκότητα μιας γυναίκας.

Read More

And More