Κάψε 300 θερμίδες σε 30 λεπτά

Κάψε 300 θερμίδες σε 30 λεπτά | tlife.gr

Μισή ώρα χαλαρό τρέξιμο θα κάψει για χάρη σου 300 θερμίδες. Τι λες να βάλεις το σορτσάκι σου;

Είναι ίσως η πιο απλή δραστηριότητα. Δεν δεν απαιτεί εξοπλισμό, δεν χρειάζεται να γνωρίζεις κάτι εξειδικευμένο και μπορείς να το κάνεις παντού. Και χωρίς να είσαι κλεισμένος μέσα…

-Η σωστή τεχνική είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αποκτήσεις αντοχή, αλλά και να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να είναι χαλαρό, με γερμένους προς τα πίσω ώμους, ενώ τα χέρια θα πρέπει να κρατιούνται ελεύθερα, καλά λυγισμένα στους αγκώνες και χαμηλά χωρίς σφιγμένες τις γροθιές.

-“Για καλύτερα αποτελέσματα σημαντικό είναι να επιλέξεις το κατάλληλο παπούτσι, αλλά και την κατάλληλη επιφάνεια τρεξίματος. Απέφυγε το τσιμέντο” αναφέρει η γυμνάστρια Γωγώ Φυντικάκη που επιμελείται την εξάσκηση της Πέγκυς Ζήνα.

-Η κα. Φυντικάκη συστήνει σε σένα που τώρα αποφάσισες να μπεις στη “δύνη” του fitness, να εναλλάσσεις τρέξιμο με περπάτημα. “Στην πορεία αύξησε το συνολικό χρόνο άσκησης κατά 5 λεπτά κάθε εβδομάδα ή κάθε δεύτερη εβδομάδα”.

Πόση ώρα χρειάζεται;
Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου με αυστηρά χρονικά περιθώρια. Εκείνο που έχει σημασία είναι να νιώθεις ευχάριστα και όχι σαν να κάνεις “καταναγκαστικά έργα”. Η Γωγώ Φυντικάκη προτείνει: “Μπορεί να είναι 10 λεπτά αυτός ο χρόνος και αφού επαναλάβεις για τις 2-3 πρώτες μέρες, αύξησε τον χρόνο της άσκησης κατά 5 λεπτά κάθε 3η μέρα. Μέχρι να φτάσουμε συνολικά τα 30 λεπτά” και φυσικά τις 300 θερμίδες…

Τι να προσέξω για να μην τραυματιστώ;

Το όμορφο τοπίο και η καλή διάθεση μπορεί να σε κάνουν να χάσεις το μέτρο. Πρόσεχε λοιπόν τις υπερβολές. “Είναι προτιμότερο να θέσεις ρεαλιστικότερους στόχους από την αρχή, παρά να υπερβείς τον εαυτό σου” επισημαίνει η γυμνάστρια κα. Φυντικάκη. “Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρέπει να φροντίσεις είναι να ξεκινήσεις από εκεί που νιώθεις άνετα. Εαν αυτό είναι μόνο με το περπάτημα, ξεκίνα με αυτό! Την 2η ή 3η μέρα ίσως προσθέσεις μερικούς διασκελισμούς τρεξίματος. Με αυτό τον ρυθμό μέρα με την ημέρα, θα προσαρμόσεις όλα τα συστήματα και τα όργανα του σώματός σου στα καινούρια ερεθίσματα κι έτσι θα αποφευχθούν τυχόν μικροτραυματισμοί”

READ more