Ξεκινάμε μαθήματα χορού; Θα αδυνατίσουμε και θα χαλαρώσουμε διασκεδάζοντας!

Ακούς τη μουσική και η πρώτη εικόνα που σχηματίζει το μυαλό σου είναι αυτή του να χορεύεις με τις ώρες; Αν ναι, τότε ίσως πρέπει από τη νέα χρονιά να το κάνεις πράξη. Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις μαθήματα χορού; Σκέψου το! Εξάλλου, οι περισσότερες αποφάσεις για τον Σεπτέμβριο της επιστροφής τώρα αποκτούν την τελική τους μορφή. Έχεις λίγες οι ημέρες μέχρι να πεις το τελικό “ναι”. Α, και ένα κείμενο που ξεδιπλώνεται αυτή τη στιγμή μπροστά σου, που στόχο έχει να σε πείσει για τα οφέλη του. Ποια είναι;

 

 

– Είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να χάσεις κιλά. Ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια, γυμνάζεις το σώμα σου με κινήσεις που μπορείς να τις πεις και γνώριμες, αρχίζεις να χάνεις βάρος. Ναι, ο χορός είναι ο πιο ευφάνταστος και χαρούμενος τρόπος να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και τη διαδικασία καύσης λίπους. Ευφάνταστος, γιατί δεν αισθάνεσαι τόσο περιορισμένη όσο στην εκτέλεση μερικών σετ από κοιλιακούς. Χαρούμενος, γιατί δεν καταλαβαίνεις την κόπωση που σου προκαλεί η άσκηση, λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ μελωδίας και στίχων.

– Γίνεσαι ευλύγιστη. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των γυναικών που ξεκινούν τις προπονήσεις με βαράκια είναι μήπως χάσουν την θηλυκότητα και την ελαστικότητα τους. Το ξέρεις και (ίσως) το νιώθεις. Ο χορός είναι η λύση που έψαχνες. Είτε επιλέξεις να είναι η μοναδική σου προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, είτε τη συνδυάσεις με ασκήσεις με αντιστάσεις και τα ατελείωτα ροκανίσματα εντός του γυμναστηρίου, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: μετατρέπεσαι σε ένα ευλύγιστο κορίτσι που αψηφά τον φόβο της κράμπας και των πιασιμάτων.

– Αναπνέεις σωστά και η καρδιά σου λειτουργεί ορθά. Εισπνοή. Πρώτη φιγούρα. Εκπνοή. Επόμενη κίνηση. Κάπως έτσι κυλά ένα Dance Class που ξέρει τι θέλει να σου μάθει και να σου προσφέρει. Οι πνεύμονες σου γεμίζουν με οξυγόνο και οι χτύποι της καρδιάς “ανεβαίνουν”. Αποτέλεσμα; Η κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με τους Fitness Experts, βελτιώνεται και η καρδιά σου χτυπά, όπως επιθυμείς: δυνατά.

 

 

– Σου μαθαίνει τι εστί συγχρονισμός. Μην το γελάς. Δεν είναι καθόλου αμελητέο. Πόσες φορές θέλεις να χορέψεις σε ένα πάρτυ και αισθάνεσαι ότι το δεξί πόδι δεν θα βρεθεί στον ίδιο ρυθμό με το αριστερό χέρι; Αν η απάντηση κυμαίνεται από το αρκετές έως το πάντα, τότε ίσως βρήκες το ευχάριστο άθλημα που θα γίνει το “φάρμακο” αυτού του προβλήματος.

– Αποκτάς σωστή στάση σώματος. Τέρμα η διακριτική (αλλά όχι και τόσο κολακευτική) καμπούρα που σχηματίζει η πλάτη σου, όταν είναι φορτωμένη με χίλια δυο πράγματα και υποχρεώσεις. Τεντώσου, κάνε τις διατάσεις σου και ζήτησε από το δάσκαλο να σου μάθει τον αγαπημένο σου χορό. Από την πρώτη φορά, θα δεις διαφορά. Εγγύηση.

– Χαλαρώνεις, Αποφορτίζεσαι. Χορεύεις και με κάθε σου κίνηση απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις και τις τοξικές καταστάσεις που σε ταλαιπωρούν. Οι ενδορφίνες σε ηρεμούν και εσύ γαλήνια πια μπορείς να συνεχίσεις την ημέρα σου, όπως σου αξίζει. Με χαμόγελα. Dance, Baby! 

– Κάνεις νέες φίλες. Ο χορός δεν μπορεί να είναι μοναχικός. Ποτέ. Μέσα από τα μαθήματα, θα γνωρίσεις νέα κορίτσια, με τα οποία θα έχεις σίγουρα ένα κοινό ενδιαφέρον. Και πού ξέρεις; Ίσως να μην είναι το μοναδικό…

Read More

And More