Ξεκίνησες γυμναστική; 5 τρόποι για να μην πιαστούν οι μύες σου και πονάς

Σήμερα, πήρα την απόφαση να μιλήσουμε πολύ ειλικρινά. Ειδικά, για το κομμάτι της ζωής μας που “ακούει” στο όνομα: Γυμναστική. Κάθε φορά που ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε τα Fitness Resolutions – είναι αυτή η περίοδος- καταβάλουμε πάρα πολλή προσπάθεια, με αποτέλεσμα να πιανόμαστε παντού, να παραπονιόμαστε και να ταλαιπωρούμαστε. Ταυτίστηκες; Λοιπόν, η στιγμή να σταματήσουμε τους μυϊκούς πόνους έφθασε. Πώς θα το κάνουμε; Θα ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές, για να τους καταβάλουμε, πριν μας καταβάλουν.

 


– Κάθε αρχή και… εύκολη. Πόσες φορές έχεις επανέλθει στις προπονήσεις σου σαν να μην πέρασε μία ημέρα, ενώ η πραγματικότητα απέχει μήνες μακριά; Όπως σε συμβουλεύουν οι ειδικοί, τον πρώτο μήνα προτίμησε να ρίξεις την ένταση και την συχνότητα των ασκήσεων. Αν, για παράδειγμα, είναι fan των Spinning Classes, ρίξε την αντίσταση, αλλά και των αριθμό των μαθημάτων μέσα στην εβδομάδα κατά ένα. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις, η προσαρμογή θα είναι ευκολότερη για όλους. Και ειδικά για τους μύες σου.


– Η προθέρμανση είναι το α και το ω. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε και η προθέρμανση είναι το ήμισυ της σωτηρίας των μυών σου. Θα χρειαστείς 15 λεπτά από τον χρόνο σου και μερικές ασκήσεις τόσο αερόβιες, όσο και με ελάχιστες αντιστάσεις ή απλά το βάρος του σώματος σου, για να ενεργοποιήσεις τον κορμό, τα πόδια, τα χέρια και τον οργανισμό σου. Έτοιμη;


– Διατάσεις. Αν είσαι φανατική της στήλης αυτής και ακολουθείς τις ασκήσεις που σου προτείνουμε κάθε εβδομάδα, τότε θα ξέρεις ήδη ότι τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση, θα πρέπει να αφιερώνεις λίγα – ελάχιστα – λεπτά, για να διατείνεις τους γυμνασμένους σου μύες και να γλιτώσεις από τον πόνο της αυριανής ημέρας. Γιατί, δεν θες την επομένη να μην μπορείς να σηκώσεις τα χέρια σου και να δυσκολεύεσαι να… περπατήσεις.

– Φτιάξε πρόγραμμα για τα… διαλείμματα σου. Το ότι οι μέρες ξεκούρασης είναι το κλειδί ενός πετυχημένου προγράμματος γυμναστικής το ξέρεις. Μήπως, να το εφαρμόσεις λίγο πιο συστηματικά; Για παράδειγμα, μήπως να ξεχάσεις την εναλλαγή ανάμεσα σε δύο ή τρία Workout Sessions, ανάλογα με τη διάθεση σου και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα, το οποίο θα τηρείς ευλαβικά; Εκτός των άλλων, το σώμα σου θα προσαρμοστεί ευκολότερα. Και οι μύες σου επίσης, οι οποίοι, για να ενδυναμωθούν και να μην πιαστούν, χρειάζονται μία μέρα ξεκούραση και καμία απότομη κίνηση.

– Μην ξεχνάς πόσο σημαντική είναι η διατροφή. Οι τροφές με μαγνήσιο, για την ακρίβεια. Το συγκεκριμένο συστατικό, μεταξύ άλλων, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών σου και στην ορθότερη λειτουργία τους. Θα το βρεις στην μπανάνα, στη βρώμη, στο μπρόκολο και στο καλαμπόκι. 

Read More

And More