Μποξ! Έτοιμη να δώσεις μία γερή “γροθιά” σε περιττές θερμίδες, λίπος και άγχος;

Είναι η περίοδος που σιγά – σιγά επιστρέφουμε στην καθημερινότητα μας και ξεκινάμε την υλοποίηση των στόχων μας. Ξέρεις, εκείνων που έθεσες λίγο πριν φύγεις για διακοπές. Ένας από αυτούς; Να αλλάξεις λίγο τη Fitness Routine σου. Να την ανανεώσεις, για να ανανεωθείς. Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος, να συγκεντρώσεις όλο σου το άγχος σε μία γροθιά και να το αποβάλλεις σε ένα σάκο; Του μποξ. Είναι η αγαπημένη συνήθεια των πιο διάσημων fit γυναικών. Λες να γίνει και η δική σου; Έχω μερικούς λόγους, για να σε πείσω…

 

 

Ο τρόπος για να γυμνάσεις κάθε μυ του σώματος σου… Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Οι ατελείωτες επαναλήψεις ασκήσεων είναι κουραστικές και ολίγον τι ψυχοφθόρες – φλερτάρεις με την ιδέα να κάνεις “skip” την προπόνηση, πριν καν συμπληρώσεις μήνα πάνω στο διάδρομο και ενδιάμεσα στα βαράκια, που καλούνται να ενδυναμώσουν τα χέρια σου. Pause. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το μποξ, το οποίο, όχι μόνο ενεργοποιεί καθολικά το μυικό σου σύστημα, αλλά σε βοηθάει να αποφύγεις και τραυματισμούς, αν στη συνέχεια επιλέξεις κάποιο άλλο είδος άσκησης.

 

Πού πήγαν οι θερμίδες; Θα αναρωτιέσαι μόλις δεις ότι ο αριθμός στη ζυγαριά “πέφτει” γρήγορα. Χωρίς στερήσεις. Ό,τι χρειάζεσαι, δηλαδή, αυτήν την περίοδο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το boxing class είναι το έντονο πρόγραμμα που μπορείς να παρακολουθήσεις (και να εξασκήσεις) με εναλλαγές στο ρυθμό του, ακροβατώντας ανάμεσα στο αερόβιο και στη μυική ενδυνάμωση; Αποτέλεσμα; Το λίπος αρχίζει να “καίγεται” και εσύ να χαίρεσαι!

 

Επίπεδη… κοιλιά! Ροκανίσματα στο γυμναστήριο, στο σπίτι, ακόμα και στη δουλειά; Ξέχασε τα! Στο συγκεκριμένο στυλ άθλησης, οι γοφοί κινούνται συνέχεια και ο κορμός σου περιστρέφεται, γυμνάζοντας ορθούς, άνω, κάτω και πλάγιους κοιλιακούς. Και όλα αυτά απλά για να μετακινήσεις το σάκο με τα χεράκια σου.

 

 

Στρες; Τι είναι αυτό; Δεν θα σου απαριθμήσω τις αιτίες που σε στρεσάρουν. Άλλωστε, και αυτό είναι από μόνο του αρκετά αγχωτικό. Θα σου πω, όμως, ότι ίσως η λύση να βρίσκεται στη γυμναστική. Στη συγκεκριμένη γυμναστική. Απελευθερώνεις τα άγχη σου στο σάκο και ηρεμείς. Γυρνάς σπίτι σου με χαλαρή διάθεση και καθόλου χαλαρούς κοιλιακούς.

 

Συντονίζεις τις κινήσεις. Το δεξί χέρι συνεργάζεται αρμονικά με το αριστερό πόδι, οι κόρες των ματιών σου με τον εγκέφαλο. Και όλα βαίνουν καλώς…

 

Τι θα έλεγες να το συνδυάσεις και με άλλες ασκήσεις; Μπορείς και (ουσιαστικά) η φύση του αθλήματος σε καθοδηγεί προς αυτό. Το συμπέρασμα ένα και μοναδικό: Αν το προσθέσεις στην αερόβια ρουτίνα σου και στη συνέχεια απολαύσεις ένα Pilates Class. Έτσι, δεν θα βαρεθείς ποτέ τις προπονήσεις σου.

 

Χάρη, χάρη είσαι εδώ; Ναι, καλά διάβασες. Οι κινήσεις σου αποκτούν θηλυκότητα και εσύ αυτοπεποίθηση. Και ας πίστευες το αντίθετο. Ο συντονισμός κίνησης και σκέψης που καλλιεργεί στο έπακρο το μποξ σε κάνει ασυνείδητα να προσέχεις τις κινήσεις σου, ενώ η εντυπωσιακή αλλαγή – σε συνδυασμό με σωστή διατροφή – που θα δεις στον καθρέφτη θα σε “οπλίσουν” με αυτοπεποίθηση.

 

 

Read More

And More