Όλα όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το δικό σου γυμναστήριο στο… σπίτι

Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε στερηθεί την επαφή μας με το… γυμναστήριο περισσότερο από κάθε άλλη. Και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν θα ιδωθούμε τόσο σύντομα. Οι μήνες, όμως, συνεχίζουν να περνούν και (ναι μου το θυμηθείς) η εποχή που το κρύο θα φύγει και σιγά – σιγά οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν δεν θα αργήσει και τόσο. Αφού, λοιπόν, δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα γίνει το αντίστροφο. Σήμερα, λοιπόν, θα μεταμορφώσουμε ένα δωμάτιο του σπιτιού στο προσωπικό σου χώρο γυμναστικής. Αυτά είναι όσα θα χρειαστείς!

Yoga Mat

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Με έξυπνες και οικονομικές αγορές μπορείς να χτίσεις λιθαράκι – λιθαράκι το δικό σου Workout Hall. Ένα στρώμα για να απολαύσεις τη yoga σου, να ροκανίσεις τους κοιλιακούς σου, χωρίς να πονέσει η πλάτη σου και να κάνεις τα push-ups σου χωρίς να πονέσουν τα χέρια σου.

Βαράκια

Δεν γίνεται να λείπουν από το σπίτι σου. Μπορείς να γυμνάσεις κάθε μυ των χεριών και να τα μεταμορφώσεις, χωρίς καν να το καταλάβεις. Εντάξει, θα πιαστούν οι μύες σου στην αρχή, για να είμαστε ειλικρινείς.

Μονόζυγο

Δεν πιάνει χώρο, κολλάει κυριολεκτικά παντού, σε οποιαδήποτε πόρτα. Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Ότι αν το αφήσεις στην πόρτα του δωματίου, θα το βλέπεις ακόμα πιο συχνά και άρα θα κάνεις ακόμα περισσότερες επαναλήψεις.

Σχοινάκι

Ο πιο οικονομικός τρόπος να κάψεις πολλές θερμίδες και να εξαφανίσεις το περιττό λίπος. Αρκεί, να μην μπερδευτείς ανάμεσα στα σχοινιά και βρεθείς στο… πάτωμα. 

Push – Ups Equipment

Ναι, ξέρω δεν είναι και η αγαπημένη σου άσκηση. Λίγο ότι γυμνάζει πολλούς μύες ταυτόχρονα και χρειάζεται αντοχή, λίγο ότι τα χέρια σου πονάνε… Είναι, όμως, πολύ σημαντική. Keep Calm! Αυτά τα σύνεργα θα γίνουν ο καλύτερος σου σύμμαχος.

Abs Roll

Στρώνεις το Yoga Mat σου, κάνεις τις απαραίτητες διατάσεις για να αποφύγεις τους τραυματισμούς, παίρνεις τη σωστή στάση και αρχίζεις να προχωράς προς τα μπρος μέχρι να ισιώσει το σώμα και οι κοιλιακοί σου αρχίζουν να αχνοφαίνονται.

Step Platform

Ξέχνα τις κλασικές προβολές! Το συγκεκριμένο item θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις τα πόδια σου, αλλά και να κάψεις θερμίδες με αερόβια αλματάκια.

TRX Time

Το συγκεκριμένο είδος άθλησης έχει ήδη κερδίσει την καρδιά πολλών Fitness-Girls. Και, αν κρίνω από τα οφέλη του, πολύ καλά έχει κάνει. Αν σου έχει λείψει, μπορείς να αποκτήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό, να βρεις το πρόγραμμα που σου αρέσει ή να ρωτήσεις το γυμναστή σου και να αρχίσεις τις… επαναλήψεις.

Pilates Ball

Ετοιμάσου να ενδυναμώσεις όλο σου το σώμα με μία μόνο μπάλα. Εντάξει, και με πολλή προσπάθεια ή κόπο, γιατί, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, τα αγαθά κόποις κτώνται.

Kettlebell

Η καλύτερη συντροφιά, όταν θες να κάνεις βαθιά καθίσματα ή απλά να γυμνάσεις τους πλάγιους κοιλιακούς, που συχνά αφήνουμε για το τέλος και τελικά… τα γυμνάζουμε πιο σπάνια – ελπίζω όχι ποτέ.

Battle Ropes

ή αλλιώς κάτι ανάμεσα σε μικρούς σωλήνες ή σχοινάκια. Διαθέτουν ισχυρή αντίσταση και το μόνο σίγουρο ότι η κούραση της στιγμής θα φύγει μόλις δεις την αλλαγή στον καθρέφτη. 

Στατικό ποδήλατο

Καλύτερο από τον διάδρομο και πολύ πιο αποδοτικό στο να σου φτιάχνει την διάθεση να γυμναστείς. Στην πραγματικότητα, σε ξεγελάει. Επειδή κάθεσαι, νομίζεις ότι δεν θα κουραστείς, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κάθε άλλο. Αντίο θερμίδες!

 

 

 

Read More

And More