Πώς θα εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινή σου ρουτίνα

Ίσως εσύ να έχεις ήδη βρει τις αγαπημένες σου ασκήσεις για να γυμναστείς στο σπίτι, να τις έχει επαναλάβει αρκετές φορές και να ψάχνεις τις επόμενες. Υπάρχουμε, όμως, και εμείς που η αλήθεια είναι ότι το να φορέσουμε τα αθλητικά μας, να μην ασχοληθούμε με τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού ή το κινητό μας και να ξεκινήσουμε τις διατάσεις δεν το κάνουμε με ιδιαίτερη ευκολία. Αυτό το θέμα είναι για εμάς! Γιατί, η γυμναστική μας αδυνατίζει, χαλαρώνει το πνεύμα μας και μας φτιάχνει τη διάθεση μέσω των ενδορφινών. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε πώς θα το εντάξουμε έξυπνα στη ρουτίνα μας!

Ένα βήμα τη φορά
Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ρητό που, όπως φαίνεται, επιβεβαιώνεται και στο κομμάτι της γυμναστικής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν καταφέρεις απλά να προσθέσεις μερικά λεπτά – στην αρχή – άσκησης στην καθημερινότητα σου, τότε έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την επιτυχία και… το αδυνάτισμα. Δεν χρειάζεται να βουτήξεις στα βαθιά με ατελείωτα ροκανίσματα, τρέξιμο σε γρήγορη ταχύτητα και αμέτρητες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Στείλε τον “κωδικό 6”, κάνε μία βόλτα εντός του δήμου, αύξησε λίγο το ρυθμό σου και γύρισε πίσω. Αρκεί. 

Φτιάξε ένα πρόγραμμα που σου αρέσει
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Σε κανέναν μας δεν αρέσουν όλες οι ασκήσεις που βλέπουμε στα Workout Videos. Και είναι πολύ λογικό! Ακόμα, και η γυμναστική για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται να περιλαμβάνει ασκήσεις που σου αρέσουν και δεν σε κουράζουν – ψυχολογικά – πριν καν ξεκινήσεις. Προσπάθησε, επίσης, να ξεκινήσεις από κάτι απλό και εβδομάδα την εβδομάδα να αυξάνεις σταδιακά τον βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων, προκειμένου η προσαρμογή να γίνει ομαλότερα.

Κάνε ένα πρόγραμμα
Βασικός παράγοντας επιτυχίας σε οτιδήποτε δοκιμάζεις στη ζωή σου. Για την ακρίβεια, αδιαπραγμάτευτος. Προσπάθησε να εντάξεις την γυμναστική στην καθημερινότητα σου, είτε τις πρωινές ώρες, προκειμένου να ενεργοποιήσεις άμεσα τον μεταβολισμό σου και να επιταχύνεις τη διαδικασία καύσης λίπους, είτε ως διάλειμμα ανάμεσα στις αρκετές ώρες τηλεργασίας. Ίσως και πριν πέσεις για ύπνο, αν η γυμναστική σε χαλαρώνει και κινείται σε Yoga μονοπάτια.

Μην υποτιμάς τη δύναμη του φαγητού
Μπορεί ο βασικός σου στόχος να είναι η γυμναστική, όμως, ένα σημαντικό μέσο για να φτάσεις στην επίτευξη του είναι το φαγητό. Ενσωμάτωσε στη διατροφή σου τροφές που σου προσφέρουν ενέργεια και σου φτιάχνουν τη διάθεση, προκειμένου να έχεις περισσότερη όρεξη να απλώσεις το Yoga Mat σου και ακολουθήσεις τις ασκήσεις που βλέπεις στο laptop σου. Μην εστιάσεις τόσο στις θερμίδες κάθε πιάτου, αλλά στην ενέργεια και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στο σώμα σου. 

Ισορροπία, αυτή η μαγική λέξη
Μπορεί να σου ακούγεται αρκετά κλισέ, όμως, η ισορροπία είναι εκείνη η λέξη – κλειδί που θα σε βοηθήσει πραγματικά να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε διακυμάνσεις που σε αναγκάζουν τη Δευτέρα να εξαντλείς τις δυνάμεις σου και την Τρίτη να εξασκείσαι για μόλις δέκα λεπτά. Μην ξεχνάς ότι οι στόχοι σου καλό είναι να κινούνται σε ρεαλιστικά επίπεδα. Ισορροπία και συνέπεια, λοιπόν, οι μαγικές λέξεις. 

Read More

And More