Τα μεγαλύτερα fitness trends του 2023

Το 2023 είναι εδώ και έχεις ήδη μια ολόκληρη λίστα με νέους στόχους και το πιθανότερο είναι στην κορυφή να βρίσκεται η άσκηση. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσεις γυμναστική. Το καλοκαίρι δεν αργεί κι εσύ θέλεις να αποκτήσεις το τέλειο σώμα. Κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις την μορφή άσκησης που θα ακολουθήσεις εγώ είμαι εδώ για να σου αποκαλύψω τις νέες τάσεις. 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να τονίσω ότι εκτός από τα trends στη μόδα, την ομορφιά ή την περιποίηση της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και στο fitness. Κράτησε σημειώσεις λοιπόν και αποφάσισε εκείνο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και συνήθειες. 

Virtual Reality aka άσκηση εικονικής πραγματικότητας: Κι αν μέχρι τώρα ήταν δυσεύρετα τα μέρη που μπορούσες να ασκηθείς με τον συγκεκριμένο τρόπο οι εταιρίες φρόντισαν να δημιουργήσουν τα συγκεκριμένα ακουστικά και συσκευές υψηλής τεχνολογία που σε βοηθούν να ακολουθήσεις το κατάλληλο, για εσένα πρόγραμμα, στο σαλόνι του σπιτιού σου. Παράλληλα οι εταιρίες λογισμικών έχουν δημιουργήσει νέες εφαρμογές που κάνουν την άσκηση να μοιάζει με παιχνίδι. Μπορείς να μεταφερθείς στα πιο μαγικά μέρη του κόσμου, να κάνεις αναρρίχηση, να τρέξεις αλλά και να γυμνάσεις όλο σου το σώμα. 

Εκπαίδευση κινητικότητας: Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς σημαίνει θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. προπόνησης κινητικότητας. Η προπόνηση κινητικότητας έχει σκοπό να βελτιώσει την ικανότητά σου να κινείς με ασφάλεια έναν μυ ή μια μυϊκή ομάδα. Και δεν βοηθά απλά ώστε να είσαι πιο ευλύγιστη. Βελτιώνει τη λειτουργική κίνηση, προλαμβάνει τυχόν τραυματισμούς και μειώνει τους πόνους στις αρθρώσεις. Και δεδομένου ότι η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή δυσλειτουργία, η συγκεκριμένη προπόνηση είναι ζωτικής σημασίας ειδικά αν δεν ασκείσαι συχνά. 

 

Προπόνηση για τη σωστή στάση σώματος: Καθώς περνά ο χρόνος κι ενώ περνάς αρκετές ώρες της ημέρας καθιστή και μπροστά από έναν υπολογιστή η στάση του σώματός σου είναι κακή, οι πόνοι έντονοι και οι μύες αδύναμοι.  Η μόνη λύση είναι η ενίσχυση των μυών που στηρίζουν την σπονδυλική στήλη, εκείνοι που σε κρατούν όρθια η λεκάνη και τα ισχία, μεταξύ άλλων. Θα πρέπει λοιπόν να ζητήσεις από τον γυμναστή σου να σου αποκαλύψεις τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν και να τις προσθέσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. 

“Όρθιοι” κοιλιακοί: Φέτος θα κρατήσεις το στρώμα σου τυλιγμένο την ώρα των ασκήσεων για κοιλιακούς μιας και η νέα τάση θέλει να στέκεσαι όρθια και με τα πόδια σταθερά στο πάτωμα. Οι όρθιοι κοιλιακοί είναι το πιο δημοφιλές trend της χρονιάς με περισσότερες από 22 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Σύμφωνα με τους ειδικούς με τον συγκεκριμένο τρόπο εκτός από άψογους κοιλιακούς ταυτόχρονα βελτιώσεις τη στάση του σώματος και την ισορροπία ενώ  και γυμνάζεις του γλουτούς και την πλάτη.

Η άσκηση ως εργαλείο ψυχικής υγείας: Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και βασικό μέλημα είναι η προτεραιότητα στην ψυχική υγεία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην κίνηση και την άσκηση ως τρόπο προστασίας και ενίσχυσης της ψυχικής τους υγείας. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, βοηθά στην κατάθλιψη και το άγχος και βελτιώνει τόσο τον ύπνο όσο και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς η άσκηση είναι ένας τρόπος σύνδεσης και επικοινωνίας με τους άλλους. Άλλωστε εκτός από ένα υγιές και δυνατό σώμα η προπόνηση είναι εκείνη που μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις όμορφα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιληφθεί μια μορφή σε ικανοποιεί. Από το χορό μέχρι το περπάτημα και από το pilates μέχρι την ορειβασία, εσύ επιλέγεις.

Photos: iStock

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More