Θες να συνεχίσεις να τρέχεις ακόμα και όταν έξω έχει (πολύ) κρύο; Οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία έκανε μία απότομη βουτιά και σε αρκετές περιοχές της χώρας βρέθηκε υπό του μηδενός. Έτρεξες και εσύ να φορέσεις ό,τι πιο ζεστό υπάρχει στην ντουλάπα σου, να κουκουλωθείς με το πάπλωμα, να πειραματιστείς με τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος και να μείνεις λίγο πιο πολύ στο σπίτι; Μήπως, έτρεξες και να σταματήσεις το τρέξιμο; Pause. Δεν θέλω να ξεχνάς ότι διανύουμε την καλύτερη περίοδο για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές. Κανένα διάλειμμα, λοιπόν, στην προπόνηση σου. Για αυτό, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά tips που θα βοηθήσουν να τρέχεις ακόμα και όταν έξω έχει (πολύ) κρύο. Αρκεί να στείλεις “6” και να προσθέσεις στην Playlist σου το “Baby It’s Cold Outside”.

Μην ξεχνάς το νερό!
Αν δεν είναι το αγαπημένο σου ρόφημα ούτε το καλοκαίρι που μπορεί να έχουμε και 40άρια, τότε σίγουρα αυτές τις ημέρες θα έχεις ξεχάσει την ύπαρξη του. False Alarm. Το μυστικό για να ενεργοποιείς λίγο πιο συχνά τον μεταβολισμό, αλλά και να ενυδατώνεις εσωτερικά τον οργανισμό και το δέρμα σου κρύβεται σε εκείνο το ποτήρι νερό που όλο αφήνεις για αργότερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα μας εξακολουθεί να χάνει υγρά (τα οποία πρέπει να αναπληρώσεις) ακόμα και όταν έξω κάνει πολικό κρύο. Για αυτό, ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι και ξεκινάμε!

Το “πριν” εξίσου σημαντικό
Μπορεί το πιο σπουδαίο κομμάτι της προπόνησης να είναι το διάστημα που τρέχεις, όμως, εξίσου σημαντικό είναι το προηγούμενο βήμα. Τι θα φας πριν αθληθείς; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν μερικές τροφές που σε κρατάνε ζεστή για περισσότερες ώρες, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζουν λίγο παραπάνω τον μεταβολισμό σου; Μέλι, μπανάνα πριν αρχίσεις το τρέξιμο και μία γλυκοπατάτα για το μετά. Και η θερμοκρασία “ανεβαίνει”.

Μην κάνεις και τόσα πολλά διαλείμματα
Ναι, λίγα δευτερόλεπτα για να πάρεις μία ανάσα, να εισπνεύσεις οξυγόνο και να εκπνεύσεις κούραση. Λίγα, όμως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο διατηρείς σταθερή ένταση στην προπόνηση σου, χωρίς πολλές διακυμάνσεις, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αισθανθείς το κρύο να διαπερνά το δέρμα σου. Καλύτερα, λοιπόν, αργά και σταθερά, παρά γρήγορα και όχι-και-τόσο ζεστά.

Ντύσου λίγο πιο ζεστά
Ναι, θα ιδρώσεις. Ναι, θα ανεβάσεις την θερμοκρασία του σώματος σου. Όμως, τι θα γίνει τη στιγμή που θα πρέπει μέσα στο κρύο να επιστρέψεις σπίτι; Καλύτερα να έχεις στο backpack σου ένα ζεστό μάλλινο μπουφάν, για να μειώσεις τις πιθανότητες το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις πιασμένη και… κρυωμένη.

Ρίξε μία ματιά και στα παπούτσια
Μετά από βροχή ή ακόμα και χιονόπτωση, το έδαφος δεν είναι και το καλύτερο για τρέξιμο και σωματική άθληση. Πριν στείλεις 6, λοιπόν, φρόντισε να φορέσεις εκείνο το ζευγάρι παπουτσιών με σταθερό πάτο ή ακόμα και καρφάκια στη βάση. Είπαμε αργά, αλλά σταθερά βήματα.

 

Read More

And More