Tι μπορείς να κάνεις στην παραλία για να κάψεις θερμίδες και πόσες…

Το γυμναστήριο βγήκε από την ημερήσια διάταξη και τη θέση του πήρε η παραλία! Με την πρώτη ευκαιρία φοράς το μαγιό σου και πηγαίνεις στην κοντινότερη αμμουδιά. Μην κάθεσαι όμως απλά στον ήλιο. Εκμεταλλεύσου την κατάσταση για να γυμνάσεις το σώμα σου… Σου δίνουμε τις επιλογές, αλλά και πόσες θερμίδες καις για κάθε επιλογή σου.

Αντιηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και είσαι έτοιμη! Παίξε ρακέτες, frisbee ή beach volley, απόλαυσε το νερό και περπάτησε στην ακρογυαλιά. Είναι όλα μέρος του Summer Workout. Ξεκινάμε;

FRISBIE
Ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά με τον αγαπημένο σου. Γιατί μην ξεχνάς, τα αγόρια βαριούνται την πολύωρη ηλιοθεραπεία. Ξεσήκωσέ τον -κάνε και λίγο την “αθώα” και αδέξια με τον δίσκο- και διασκέδασε καίγοντας λίπος.

Τι γυμνάζει; Είτε μέσα στο νερό, είτε στην άμμο η κίνηση για να πιάσεις το frisbee θα σε γυμνάσει συνολικά όπως και κάθε αερόβια άσκηση. Πολύ καλή ευκαιρία για stretching. Ξέρεις όταν θα πρέπει να τεντωθείς για να φτάσεις το δίσκο!

Πόσες θερμίδες καις; Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, με μία ώρα παιχνίδι μπορείς να απαλλαγείς από 450 ολόκληρες θερμίδες.

ΡΑΚΕΤΕΣ
Ναι, ναι! Το ξέρω πως έχεις εκνευριστεί πάρα πολλές φορές με τους διπλανούς που έπαιζαν ρακέτες επί μία ώρα συνεχόμενα. Φεύγοντας από την παραλία, αντί για τον παφλασμό των κυμάτων σου έμεινε στο κεφάλι εκείνο το αντιαισθητικό για τα αυτάκια σου “τακα-τουκα”! Κι αν σου έλεγα πως καις θερμίδες και χάνεις πόντους, ενώ μαυρίζεις; Τότε αλλάζει το πράγμα δεν συμφωνείς;

Τι γυμνάζεις; Είναι ένας καλός συνδυασμός αεροβικής άσκησης με μυικής ενδυνάμωση! Δηλαδή ένα τρόπος να κάψεις λίπος, να χάσεις πόντους και να γυμνάσεις τέλεια δικέφαλους και τρικέφαλους στα χέρια!

Πόσες θερμίδες καις; Υπολογίζεται πως 1 ώρα με τις ρακέτες θα κάνει για εσένα 400 θερμίδες

BEACH VOLLEY
Θυμάσαι στο σχολείο που έπαιζες συνέχεια βόλλεϊ; Τι θα έλεγες να το θυμηθείς και αυτό το καλοκαίρι; Για να μη σου πω, πως μπορεί μια μπάλα να αποτελέσει αφορμή για να γνωρίσεις τον αθλητικό τύπο στη διπλανή ξαπλώστρα! Μοιράστε τις ομάδες και ξεκινήστε…

Τι γυμνάζει; Το beach volley είναι πιο απαιτητικό, αφού τα πόδια σου βουλιάζουν στην άμμο και η κίνηση δυσκολεύει. Θα γυμνάσεις την πλάτη, του ώμους, τα χέρια αλλά και τα πόδια. Με λίγα λόγια σχεδόν όλο το σώμα.

Πόσες θερμίδες καις; Με μία ώρα volley στην παραλία μπορείς να κάψεις μέχρι και 600 θερμίδες.

ΚΟΛΥΜΠΙ

Το νερό σε δροσίζει (πάντα με αντιηλιακό, γιατί ο ήλιος και και μέσα στη θάλασσα), ενώ κάθε κίνησε σε αυτό είναι απλά και μόνο καμμένες θερμίδες! Μην πλατσουρίζεις στα ρηχά… Κολύμπησε, κουνήσου και δες αμέσως τα αποτελέσματα στο κορμί και την διάθεσή σου!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
– Ελεύθερο
: το πιο γρήγορο από πλευράς ταχύτητας στιλ κολύμβησης. Tο σώμα βρίσκεται σε πρηνή θέση παράλληλη προς το βυθό. Στηρίζεται στην κίνηση των χεριών και των ποδιών, ενώ ο κορμός στρίβει ελαφρώς. Tο κεφάλι στην αγωνιστική του μορφή είναι μέσα στο νερό, στρίβοντας ανά τακτά διαστήματα πλάγια, για να επιτρέψει την εισπνοή με το στόμα. Στην απλή μορφή του ελεύθερου το κεφάλι μπορεί να μείνει έξω από το νερό, ώστε να παίρνεις φυσιολογικές αναπνοές.

– Ύπτιο: το δεύτερο σε ταχύτητα στιλ, μετά το ελεύθερο, όπου το σώμα βρίσκεται σε ύπτια θέση. Στηρίζεται στην
εναλλασσόμενη κίνηση των χεριών (αντίθετη κίνηση από το ελεύθερο) και των ποδιών. Tο πλεονέκτημά του είναι ότι έχεις το κεφάλι συνεχώς έξω από το νερό, πράγμα που βοηθάει πολύ στην αναπνοή (ιδιαίτερα τους αρχάριους).

– Πρόσθιο: το πιο φυσικό στιλ κολύμβησης, διότι η θέση του σώματος είναι η πιο βολική μέσα στο νερό και μιμείται την κίνηση του βατράχου: ταυτόχρονη κίνηση των χεριών και των ποδιών. Στην αγωνιστική μορφή το κεφάλι μπαινοβγαίνει στο νερό, ενώ στην πιο απλή μπορεί να μένει συνέχεια έξω, διευκολύνοντας την αναπνοή.

– Πεταλούδα: το πιο δύσκολο από άποψη τεχνικής στιλ κολύμβησης και παράλληλα το πιο θεαματικό. Ιδιαίτερα πολύπλοκος είναι ο συνδυασμός τραβήγματος και επαναφοράς των χεριών και τινάγματος των ποδιών με το «σπάσιμο» της μέσης. Συμβάλλει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από κάθε άλλο στιλ, παρότι είναι πιο αργό σε χρόνους.

Τι γυμνάζει; Ενεργοποιούνται σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος, με διαφοροποιήσεις στην έμφαση της εκγύμνασης ανάλογα με το στιλ κολύμβησης.

Πόσες θερμίδες καις; Από τα 10 συνεχόμενα λεπτά κολύμβησης και μετά τα ωφέλη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Στόχευσε αρχικά στα δέκα συνεχόμενα λεπτά (πίστεψέ με δεν είναι όσο έυκολο πιθανόν να ακούγεται) και αύξησε σταδιακά το χρόνο, στοχεύοντας στα 30 λεπτά. Με μισή ώρα κολύμπι μπορείς να κάψει μέχρι και 250 θερμίδες.

ΤΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ Ή ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Τρέξιμο μέσα στο νερό – Η αντίσταση που θα έχει το πόδι μέσα στο νερό, θα φέρει τα διπλά αποτελέσματα από το τρέξιμο στην… ξηρά! Ταυτόχρονα η άνωση του νερού προστατεύει τις αρθρώσεις σου από τους κραδασμούς.

Πολύ καλή αερόβια γυμναστική, γυμνάζει τα πόδια και τονώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.

Πόσες θερμίδες καις;
Τρέξιμο μέσα στο νερό γυμνάζει υπέροχα τις γάμπες σου, τους μηρούς και τα πόδια! Όπως βέβαια και τα χέρια…

Jogging στην αμμουδιά… Περπαράς στην αμμουδιά ή το βοτσαλάκι και το κύμα παίρνει όλες τις κακές σκέψεις. Χαλαρώνεις, ηρεμείς και ξεχνιέσαι. δεν είναι μαγική η θάλασσα; Αν ανεβάσεις και λίγο ρυθμούς, τότε θα χάσεις ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Πόσες θερμίδες καις; Με μία ώρα εξάσκησης θα κάψεις μέχρι και 310 θερμίδες, απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο!

Read More

And More