Τσάντα γυμναστικής: Όσα πρέπει να έχεις μέσα αυτή την εποχή

Νερό, αθλητικά παπούτσια, πετσέτα και φύγαμε για το γυμναστήριο. Oh Wait! Μήπως ξέχασες κάτι; Μήπως κάτι σου λείπει; Καθόλου απίθανο! Γιατί, οι εποχές έχουν αλλάξει και η υγιεινή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση έχει γίνει προτεραιότητα. Για αυτό, σήμερα, σου ετοιμάσαμε μία λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στην τσάντα του γυμναστηρίου τώρα…

Υγρά Μαντηλάκια
Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Η υγιεινή είναι προσωπική υπόθεση και σημαντική. Πριν αρχίσεις την προθέρμανση σου, αλλά και μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, καθάρισε τις παλάμες, αλλά και τα items που χρησιμοποίησες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και θα χρειαστείς αργότερα μέσα στη μέρα, όπως το παγούρι με το νερό. Αντίο παθογόνοι μικροοργανισμοί!

Ασύρματα ακουστικά
Η μουσική είναι το κίνητρο σου. Σου δίνει ώθηση και σε “πιέζει” να συνεχίσεις λίγο πριν τα παρατήσεις. Επειδή, όμως, τα καλώδια είναι πολύ πιθανόν να μπερδευτούν ανάμεσα στα μαλλιά σου ή τα χέρια σου όσο τρέχεις στο διάδρομο ή κάνεις στατικό ποδήλατο. Τα ασύρματα ακουστικά, λοιπόν, είναι η σωτηρία σου.

Πετσέτα
Το Yoga Mat, στο οποίο ροκανίζεις τους κοιλιακούς σου, δεν είναι δικό σου. Ανήκει στο γυμναστήριο, κάτι που σε πολύ πρακτικό επίπεδο σημαίνει ότι πριν από εσένα το έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι αθλούμενοι. Φυσικά, και το γυμναστήριο θα το καθαρίσει με αντισηπτικό, όμως, εσύ την πετσέτα σου θα την στρώσεις.

Μικρή υφασμάτινη τσάντα
Και τώρα που τελείωσες την προπόνηση και η πετσέτα είναι μούσκεμα από τον ιδρώτα, τι θα κάνεις; Μία δεύτερη πολύ μικρή υφασμάτινη τσάντα είναι απαραίτητη για να την τοποθετήσεις εντός και να μην έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα αντικείμενα που έχεις στο σακίδιο.

Δεύτερα ρούχα
Το ότι θα κάνεις τις απαραίτητες ενδυματολογικές αλλαγές μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης είναι δεδομένο. Μία μπλούζα για να “αναπνεύσει” το σώμα σου και να είσαι στα καλύτερα σου.

Αποσμητικό
Ο χαρακτηριστικός ήχος που σε φροντίζει. Μερικές ψεκασιές αρωμάτων και αναζωογόνησης αρκούν για να κάνεις τις δραστηριότητες σου μετά το γυμναστήριο πιο ευχάριστες.

Λαστιχάκι μαλλιών
Έχεις πλούσια, μακριά μαλλιά. Τα αγαπάς και τα φροντίζεις. Την ώρα της προπόνησης, όμως, μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα. Να χαλάσουν το ρυθμό σου, να πέφτουν μπροστά στα μάτια σου, να σε αποσυντονίζουν. Για αυτό, στην τσάντα πάντα λαστιχάκι.

Μπουκαλάκι νερού
Στο άφησα για το τέλος, γιατί το θεωρώ δεδομένο. Δεν μπορεί να λείπει από το σακίδιο σου. Πώς αλλιώς θα ενυδατωθείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης; 

Read More

And More