Hangover Alert: Τι πρέπει να φας την επόμενη ημέρα, για να το ξεπεράσεις;

Σάββατο σήμερα και The Night Is Still Young. Γιατί, μην μου πεις ότι θα κάτσεις σπίτι σου απόψε. Δε σε πιστεύω. Μπορεί να μην έχεις κανονίσει κάτι, ακόμα, αλλά και οι δυο μας ξέρουμε ότι το αποψινό βράδυ δε θα σε βρει στο σπίτι σου. Θα φας, θα πιεις. Ίσως, παραπάνω από ένα ποτήρι. Και, αν συνδυάσεις το κρασί με το γεγονός ότι θα γυρίσεις σπίτι σου μετά τα μεσάνυχτα, καταλαβαίνεις ότι θα βρίσκεσαι σε μία κατάσταση Hangover.

Άκου να δεις πώς έχουν τα πράγματα: Προσωπικά, όταν βγαίνω από το comfort zone μου, δηλαδή όταν κοιμάμαι μετά τις 12, την επομένη σέρνομαι. Διαλύομαι και φυσικά δεν είμαι καθόλου παραγωγικός. Αν σου συμβαίνει το ίδιο, νομίζω καταλαβαίνεις και πώς έχει όλη η κατάσταση και πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψεις στους κανονικούς σου ρυθμούς. Αισθάνεσαι ζαλισμένη. Μπερδεμένη. Αφυδατωμένη. Κάτι, λοιπόν, πρέπει να κάνεις.

Εγώ έψαξα, βρήκα και τώρα σου παρουσιάζω μερικούς έξυπνους γευστικούς συνδυασμούς που θα σε βοηθήσουν να βγεις από την κατάσταση μέθης και να επανέλθεις στον… πλανήτη Γη.

– Οποιαδήποτε ώρα και αν ξυπνήσεις, μη παραλείψεις το πρωινό σου. Γέμισε ένα μπολάκι με δημητριακά ή κουάκερ, πρόσθεσε λίγο γάλα και μέλι και απόλαυσε. Το μέλι επιταχύνει το ρυθμό και τη διαδικασία, κατά την οποία το σώμα σου αποβάλλει το αλκοόλ. Παράλληλα, το κουάκερ θα σου προσφέρει την ποσότητα στερεάς τροφής που χρειάζεται το στομάχι σου, για να συνεχίσει ομαλά τη λειτουργία του. Αν πάλι θες κάτι διαφορετικό, δοκίμασε δύο βραστά αυγά. Πλούσια σε κυστίνη, βοηθούν το σώμα σου να “καθαρίσει” από τις περιττές τοξίνες.

– Για δεκατιανό, επίλεξε ανάμεσα σε φρούτα. Το βασικό τους συστατικό, η φρουκτόζη βοηθά στην ταχύτερη απομάκρυνση του αλκοόλ από το σώμα. Αν έχεις μήλα ή μπανάνες, τότε είσαι πολύ τυχερή. Αν πάλι το μανάβικο της γειτονιάς… εφημερεύει, αγόρασε μερικά μούρα ή μύρτιλλα.

– Για το μεσημεριανό σου, έχεις λίγο πιο περιορισμένες επιλογές: κοτόπουλο ή ψάρι. Το πρώτο, λόγω υψηλής πρωτεΐνης. το δεύτερο εξαιτίας των ω3 λιπαρών που περιέχει. Το μυστικό είναι να ρίξεις άφθονο λεμόνι (δε θεωρείται τυχαία ο κορυφαίος “εχθρός” των τοξινών). Για συνοδευτικό, ξέχνα τις πατάτες και προτίμησε το ρύζι, προκειμένου να σταματήσεις τις στομαχικές διαταραχές.

– Για το απογευματινό σου, ξαναγύρνα στα φρούτα. Φράουλες και πορτοκάλια (ναι, η βιταμίνη D θα σε βοηθήσει αρκετά). Από την άλλη, ένα πράσινο τσάι είναι το καλύτερο συνοδευτικό, αφού οι κατεχίνες σταθεροποιούν και ομαλοποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

– Τέλος, το βραδινό σου γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ. Και, όχι μόνο την επομένη του hangover. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μέλι ή crackers με λίγο τυρί σε μορφή κρέμας θα “κλείσουν” την after – hangover day με τον καλύτερο τρόπο.

Read More

And More